حضور يک هيات پنجاه نفره ايرانى در اجلاس سران جامعه اطلاعاتى
بخش خبر ITiran – يک هيات پنجاه نفره از ايران در اجلاس جهانى جامعه اطلاعاتى WSIS که از 10 تا 12 دسامبر در ژنو برگزار مى شود، شرکت خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار آى تى ايران اين هيات پنجاه نفره را عمدتا استادان دانشگاه ، دست اندرکاران فناورى اطلاعات در دولت و سازمان هاى دولتى ، نمايندگان بخش خصوصى IT ، تعدادى از NGO ها و روزنامه نگاران تشکيل مى دهند.
دکتر کاظم معتمد نژاد استاد ارتباطات و يکى از افراد شرکت کننده در اين نشست در يک جلسه با حضور اعضاى هيات ايرانى خاطر نشان کرد که ايران طى چند سال گذشته موضوع جامعه اطلاعاتى و کنفرانس هاى مقدماتى و منطقه اى آن را دنبال کرده و در آن حضور چشمگيرى داشته و براى حضور موثر در اجلاس سران نيز برنامه ريزى مفصلى کرده است.
دکتر معتمد نژاد با اشاره به برگزارى همايش ايران و جامعه اطلاعاتى در آذر ماه سال گذشته گفت: ما حتى در کنفرانس هاى منطقه اى جامعه اطلاعاتى نيز حضور فعالى داشتيم به عنوان مثال ايران در کنفرانس منطقه اى کشورهاى آسيا و اقيانوسيه و ژاپن حضور پيدا کرد و حتى متن پيش نويس کنفرانس نيز با نظر ايران تغيير کرد. وى با اشاره به انتشار اعلاميه اصول در اجلاس هفته آينده جامعه اطلاعاتى ابراز اميدوارى کرد که با بهره گيرى از اين اعلاميه بتوان چشم انداز جامعه اطلاعاتى ايران را نيز تهيه و ترسيم کرد.
همچنين در اين جلسه نصر الله جهانگرد دبير شوراى عالى اطلاع رسانى که در هيات ايرانى به همراه رييس جمهور در اجلاس شرکت مى کند به تاريخچه شکل گيرى اين اجلاس اشاره کرد و افزود: با توجه به مناقشاتى که طى ماههاى اخير برسر اعلاميه اصول ميان کشورهاى مختلف به وجود آمده هم اکنون اين سند آماده تصويب شده و از عمق و وزانت بسيارى نيز برخوردار شده است.
وى اعلاميه اصول را به دليل ارجاعات مختلف در آينده به آن با اهميت خواند و افزود: بسيارى از دولت هاى شرکت کننده به دليل همين اهميت روى بند بند اين اعلاميه نقطه نظر ارايه دادند .
وى با اشاره به تقسيم بندى کشورهاى در حال توسعه و توسعه يافته در اجلاس گفت: هم اکنون تقريبا کفه ترازو به نفع کشورهاى در حال توسعه مى چربد.
وى در مورد اختلافات کشورهاى شرکت کننده در اين اجلاس گفت: اختلافات در پنج بخش است. بخش اول در مورد اداره اينترنت توسط دولت آمريکاست که همه دولت هاى ديگر نسبت به تغيير آن اصرار دارند. حتى به دلايل تکنولوژيک هم اکنون در IP V6.0 هم به نامبرينگ شبکه مخابراتى و اينترنتى به هم نزديک شده و همين موضوع صلاحيت اداره اينترنت توسط ITU ( اتحاديه جهانى مخابرات) را بالا برده است.
جهانگرد افزود: امريکايى ها معتقد هستند که اينترنت بايد خصوصى اداره شود هم اکنون مدريت نام ها و آدرس هاى اينرنتى توسط ICANN انجام مى شود که يک شرکت نيمه دولتى است و تقريبا دولت آمريکا روى آن نظارت دارد به همين دليل حتى اگر قرار باشد بخش خصوصى اينترنت را مديريت کند بايد اين بخش خصوصى بين المللى باشد.
وى اختلاف دوم بر سر اعلاميه اصول را در مورد اعتراض چينى ها بر مطالب موجود در اعلميه در باره حقوق بشر دانست که آنها به دليل مساله تايوان با اين موضوع مخالفت نشان مى دهند.
جهانگرد سومين مورد اختلافات را تامين اعتبار براى توسعه اطلاعات در کشورهاى در حال توسعه ذکر کرد که کشورهاى در حال توسعه مايل به دادن تعهد براى تامين هزينه در اين مورد در حال حاضر نيستند. همچنين موضوع مشکلات کشور قبرس در برگزارى اجلاس سال 2005 سران جامعه اطلاعتى نيز به عنوان اختلاف کم اهميت بعدى مطرح است.
دبير شوراى عالى اطلاع رسانى د رمورد حضور NGO ها در اين اجلاس گفت: کشورهاى اروپايى مى خواستند که NGO ها هم سطح دولت ها در اجلاس قدرت راى داشته باشند و همين موضوع باعث اختلاف شد و سرانجام تصميم بر اين گرفته شد که NGO هاى شرکت کننده از طرف دولت ها معرفى شوند.
به گفته جهانگرد با توجه به بحث هايى که قرار است در اجلاس ژنو در مورد NGO ها انجام گيرد NGO هاى کشورهاى در حال توسعه بر حقوق بشر و آزادى و NGO هاى کشورهاى در حال توسعه نيز برفرصت هاى توسعه اى تاکيد دارند. به گفته جهانگرد از نقطه نظر تاريخى حضور ايران در اين اجلاس بسيار با اهميت است چراکه در بسيارى از موارد مشابه ايران با فاصله در تشکيلات بين المللى حضور يافته و اين تاخير گاه باعث بروز خسارت هايى شده است. جهانگرد حضور رييس جمهور در اين اجلاس را تا امروز قطعى دانست و خاطر نشان کرد : اين اجلاس تريبون مهمى است که رييس جمهور ايران که يک چهره شناخته شده بين الملى است مى تواند با سخنرانى خود تاثير محورى در معمارى اين واقعه جهانى داشته باشد.