تکنولوژی

مديريت بازارهاي الکترونيکي در سازمان (11)

نام نویسنده: فرنود حسنى*

بخش مقاله ITiran — حضور جدى رقبا هميشه يکى از عواملى است که شما را وادار به انتخاب شيوه هاى جديدتر براى جذب مشترى مى کند. شما بايد در اين راه شيوه هايى را به کار ببنديد که در صد رضايتمندى و آرامش فکرى مشترى را از سازمان شما بالا ببرد. اگر مشترى به نوعى خود را در کنار شما احساس کند هميشه مى توان به خريد هاى او اطمينان داشت.
مثلاً مى توانيد فضايى از فروشگاه الکترونيکى خود را به صورت رايگان در اختيار مشتريان خود قرار دهيد تا بتوانند از طريق آن اطلاعات خود را به ديگران انتقال دهند. يا امکان نصب اگهى رايگان را براى آنها فراهم کنيد. براى انها کارت هاى هوادارى يا چيزى شبيه ان درست کنيد تا از اعتبارى که کارت شما به انها مى دهد از خدمات ويژه مشتريا فروشگاه اينترنتى شما برخوردار شوند. يکى از معروفترين پايگاههاى اينترنتى به نام yahoo با ارائه کارت هاى اعتبارى خود به مشتريانش اين امکان را داده است که از طريق اين کارتهاى اعتبارى از وب سايت ياهو و هر سايتى که در آن تبليغات ياهو وجود دارد خريد کنند.
سعى کنيد با شناخت ظرفيتهاى خود براى ارائه جوايز، پاداش ها، بليط هاى تخفيف و…آنها را بر اساس ميزان فعال بودن هر يک از مشتريان فروشگاه اينرنتى خود توزيع کنيد.
دقت کنيد با درايت کامل و اشراف بر زمان اقدام به توزيع چوايز کنيد زيرا ممکن است ارائه يک کارت پستال در يک زمان از سال از جوايز گرانقيمت تر به مراتب موثر تر و با ارزش تر باشد.

• کنترل مشارکت و يادآورى مشتريان براى خريد
بسيارى از افراد به علت گرفتارى هاى فراوان زمان و ايام آينده را فراموش مى کنند اما شما مى توانيد اين کار را براى آنها که مشتريان بالقوه شما هستند انجام دهيد. شما مى توانيد بر اساس اطلاعاتى که داريد مثلاً در روزتولد مشتريان خود، آنها را غافلگير کنيد و يا در مواقع خاص همچون شرکت اينترنتي1800گل پيش از اين که زمان از دست مشترى خارج شود روز خاصى را براى مشترى ياداورى کنيد و هديه مناسب آن روز را به او پيشنهاد کنيد. مثال ديگر را به شرکت فداکس و پايگاه اينترنتى اين شرکت اختصاص مى دهيم. فداکس به مشتريان خود اين امکان را مى دهد تا بسته هاى پستى خود را رديابى کنند و حتى به آنها امکان مى دهد شکل و نوع بسته هايشان را نيز گزينش کنند.
بسيارى از نشريات که به صورت روزانه و ماهانه از طريق پست نشريات خود را به دست مشترکين مى رسانند مى توانند با پياده سازى اين سيستم ضمن کاهش حجم کارى امور مشترکين امکان ردگيرى و پيگيرى نشريات را براى مشترى فراهم مى سازند.

• نقش سيستم هاى اطلاعاتى در مديريت الکترونيکى بر بازار
سيستم هاى اطلاعاتى عبارت از مجموعه اى از اطلاعات هستند که براى تصميم گيرى، جمع آورى، تحليل، پردازش، گزارش گيرى و توزيع تهيه و تدوين مى شوند و بوسيله ابزار ارتباطى مناسب بر حسب نوع اطلاعات در اختيار مخاطبين و مصرف کنندگان خود قرار مى گيرد. اساس تشکيل يک سيستم اطلاعاتى با هدف تعيين يک بانک اطلاعاتى قوى پايه ريزى مى شود که بر حسب تنوع کارى سازمانها و شرکتها مى تواند محتوا و ساختار متفوتى داشته باشد. به عنوان مثال در بخش حسابدارى يک سازمان بانک اطلاعاتى حاوى کليه اطلاعات، قرار دادها، حسابهاى جارى، پرداختها و… مى باشد. واحد بازاريابى سازمان نيز در جريان ايحاد بانک هاى اطلاعاتى تخصصى خود بايد اقدامات گسترده اى انجام دهد. بانکهاى اطلاعاتى مهترين ابزارهاى اطلاعاتى براى انجام برنامه ريزى کنترل و هدايت بازار هستند. داشتن يک بانک الاعاتى قوى و جامع براى هر شرکتى سرمايه اى بزرگ است که حتى مى تواند موجب اين شود که رقباى سازمان به شدت تحت تاثير قرار گيرند.
بازارهاى سنتى مشتريان مشخص خود را دارند و نوآورى و خلاقيت براى گسترش کمى و کيفى خدمات به مشتريان در آنها جايى ندارند. اما در بازارهاى الکترونيکى شما براى به دست اوردن هر مشترى برنامه ريزى کنيد و وقت بگذاريد.
ادامه دارد….

*مسئول روابط عمومى مرکز ملى فناورى اطلاعات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا