تحريم هاى آمريکايى همچنان قربانى مى گيرد
بخش خبر ITiran – تحريم شرکت هاى آمريکايى عليه فعالان اينترنتى ايرانى شکل جدى ترى به خود گرفته و طى روزهاى اخير بخشى از فعاليت هاى اينترنتى و خدمات دهى شرکت هاى ايرانى به همين دليل متوقف شده است.
به گزارش آى تى ايران مسئولان يکى از سروس هاى وبلاگ به نام takblog طى درخواستى از کاربران خود خواسته اند که به آنها براى اجاره يک سرور ديگر کمک کنند چرا که سرور فعلى حاضر به ادامه فعاليت با آنها نيست و اين حداقل امنيت 2000 وبلاگ و 4000 فايل و بانک اطلاعات با حجم بالا را به خطر انداخته است. از دليل اين اقدام شرکت آمريکايى دليل در دست نيست اما مهم اين است که اين نخستين اقدام از اين شکل به شمار نمى آيد و طى ماههاى اخير با افزايش فشارهاى سياسى روى ايران تحريم هاى اينترنتى هم شکل جدى ترى به خود گرفته و در موارد متعدد سنگ اندازى هاى مختلف و عدم پايبندى به توافقنامه هاى اوليه از سوى شرکت هاى آمريکايى گزارش شده است .
سروس تک بلاگ که يک سرويس دهنده رايگان وبلاگ است از کاربران خود خواسته است که هر کدام حداقل 200 تومان به حساب اين وبلاگ واريز کنند تا در مقابل مسئولان آن بتوانند از جاى ديگرى سرور تهيه کنند اما مشخص نيست که چند نفر حاضر به اهداى چنين کمکى هر چند اندک مى شود.
در همين حال طى دو روز گذشته يکى از هوست هاى ايرانى به نام هوست گارد نيز ظاهرا به دليل قطع سرويس دهنه آمريکايى از کار افتاده است . زهير معصوميان مدير اين هوست که وبلاگ خودش سکتور صفر نيز روى اين سرور بوده و هم اکنون در دسترس نيست مى گويد که سرويس دهنده آمريکايى ظاهرا به دليل سرويس دهى به ايرانى ها از سوى دولت فعاليت خود را متوقف کرده است و اين باعث قطع تمام فعاليت هاى ما نيز شده است. اين نخستنين خبر از اين نوع نيست ، در طى ماههاى گذشته بارها چنين رفتارهايى از سوى شرکت هاى آمريکايى با ايرانى ها صورت گرفته و به دليل عدم پاسخگويى بخش دولتى به چنين موضوعاتى بيشترين هزينه بر بخش خصوصى تحميل کرده است.
اما برخى از افراد اعتقاد دارند که در مقابل تحريم ها مى توان راههاى جايگزين پيدا کرد مثلا استفاده از سرورهاى اروپايى را به جاى سرورهاى آمريکايى . عطا خليقى مدير سايت پرشين بلاگ معتقد است که سرورها اروپايى پشتيبانى و پايدارى کمترى نسبت به سرورهاى آمريکايى دارند و در مقابل هزينه استفاده از آنها نيز بالاتر است، بنابراين از اين نظر ضرر فراوانى در اين جايگزينى نصيب ايرانى ها مى شود به عنوان مثال سرورهاى موجود در کشور انگلستان با قيمت به مراتب بيشترى نسبت به کشورهاى ديگر و آمريکا ارايه مى شود و در مقابل پهناى باند کمترى هم دارند که اين يکى به مشکلات فنى بعدى مى افزايد.
به گفته خليقى تحريم مشکلات فراوانى را براى ما به وجود آورده است خصوصا نبود يک ديتا سنتر در داخل کشور که عملا ما را کاملا به کشورهاى ديگر وابسته کرده است. تازه اگر هم اکنون هم شروع به اين کار کنيم هنوز براى رسيدن به تجربياتى که در حين کار به دست مى آيد فاصله زيادى خواهيم داشت.
در چنين وضعيتى درحالى که بسيارى از فعاليت هاى اينترنى ايرانى ها به صورت مخفى و به عنوان يک کشور ثالث خارجى در حال انجام است ، بسيارى از مسئولان آى تى در کشور موضوع تحريم ها را خطرى براى کشور نمى دانند و چندان توجهى به آن نمى کنند. بنا بر بررسى ها شرکت هاى دولتى از تحريم هاى آى تى کمترين ضرر را مى برند چرا که به دليل دارابودن اعتبارات فراوان راههاى گريز از تحريم را به سادگى پيدا مى کنند اما شرکت هاى خصوصى و کوچک که با اعتبارات محدود خود در اين بازار حضور دارند عملا بازندگان اصلى اين معرکه اند.