تکنولوژی

جهرمی: چگونه ممکن است با این طرح مجلس، اینترنت گران نشود؟

وزیر ارتباطات خطاب به قاضی‌زاده، نماینده مجلس گفت: اگر معتقد به شفافیت هستید، شما شجاعت داشته باشید مصوبه خودتان را روی آنتن برای مردم بخوانید تا مردم بدانند ۳هزار میلیارد از جیب آن‌ها به چه کسانی داده می‌شود. چگونه ممکن است با این طرح شما اینترنت گران نشود؟

شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی، احسان قاضی‌زاده هاشمی، نماینده مجلس یازدهم دلیل مصوبه افزایش حق‌السهم ده درصدی از اپراتورها را شفاف نبودن این اپراتورها دانست و گفت: «ما از بانک مرکزی استعلام کردیم، با چک کردن تراکنشها به حساب اپراتورها گفتند، جمع واریزی آن‌ها ۳۲هزار میلیارد تومان بوده نه ۱۷/۵هزار میلیارد تومان»

آذری جهرمی در یک تماس تلفنی خطاب به این نماینده مجلس اعلام کرد: «اگر دانش اقتصادی ندارید، بپرسید. همه می‌دانند تفاوت گردش حساب با درآمد چیست. خیلی مفهوم ساده‌ای است. اگر معتقد به شفافیت هستید، شما شجاعت داشته باشید مصوبه خودتان را روی آنتن برای مردم بخوانید تا مردم بدانند ۳هزار میلیارد از جیب آن‌ها به چه کسانی داده می‌شد. چگونه ممکن است با این طرح شما اینترنت گران نشود؟»

همچنین او تاکید کرد که شرکت‌های ارتباطی چون مخابرات و همراه اول به عنوان بزرگترین تامین‌کننده این حق السهم، در بورس حضور دارند و همه تراکنش‌ها و حساب‌های مالیشان شفاف است. شما با این مصوبه همه مسئولان بورس و دیوان عالی هم زیر سوال می‌برید برای اینکه سر حرف خودتان بمانید.»

وزیر ارتباطات در پاسخ به این صحبت قاضی‌زاده که خطاب به او گفت «شما سواد نداری، ما از عملکرد شما تحقیق و تفحص می‌کنیم.» تاکید کرد: «البته من متخصص ارتباطات و اقتصاد آن هستم و فکر نمی‌کنم شما در این زمینه تجربه و دانش نداشته باشید. نسبت به همه لحظه‌های مسئولیتم پاسخگو هستم و دفاع می‌کنم، اما شما تنها مصوبه را بخوانید، ما خواسته دیگری نداریم.»

این در حالی است که وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیات دولت در تاریخ ششم اسفند در پاسخ به این پرسش که آیا تعرفه اینترنت گران می‌شود؛ اعلام کرد که اینترنت به هیچ‌وجه گران نمی‌شود. او تاکید کرد اگر دولت بنا به افزایش قیمت اینترنت داشت، این کار را بدون مصوبه مجلس انجام می‌داد و جلوی افزایش قیمت آن توسط ارائه دهندگان اینترنت نمی‌ایستاد.

همچنین او گفته بود که «برخی می‌گویند دولت به دنبال گران کردن اینترنت است. اگر دولت دنبال این کار بود به مصوبه مجلس نیازی نداشت و خودمان اختیار گران کردن اینترنت را داریم و به مجوز مجلس نیازی نبود. وقتی سهامداران اپراتورها دو، سه ماه قبل قیمت‌ها را بالا بردند، دولت محکم ایستاد و قیمت‌ها برگشت. بالابردن قیمت اینترنت ضد توسعه و ضد عدالت است و در شرایط فعلی که مردم درگیر بیماری کرونا هستند، فضای مجازی به قول برخی از دوستان قوت غالب است.» همچنین او در پاسخ به این سوال که  وزارت ارتباطات درباره درآمد آمار اشتباهی ارائه داده است، گفت: «آقایان بگویند کم اظهاری کجا بوده است. گزارش تفریق بودجه را اعلام کنند. شش هزار و چهارصد میلیارد تومان به عنوان درآمد عمومی باید به خزانه واریز می‌کردیم. شرکت همراه اول، شرکت مخابرات ایران بورسی هستند و درآمد آنها در بورس اعلام می‌شود و این درآمد شفاف است و مردم می‌توانند ببینند و مگر می‌شود درآمدی باشد که اظهار نشود؟ بیان این مطالب شبیه اتفاق دیروز است که ما دیروز ابراز امیدواری کردیم که این اتفاق با رای نمایندگان نیفتد یکی از نمایندگان اظهار کرد که وزیر ارتباطات گفته است نمی‌گذاریم چنین اتفاقی بیفتد. وقتی حرف‌ها را آنقدر معوج می‌کنند معلوم است پایه‌های اقتصادی تصمیمات هم اشکال دارد.»

هفته گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ با مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر افزایش سه هزار میلیارد تومانی مالیات اپراتورها موافقت کرده بودند که طبق بند تبصره ۶ بودجه که امروز ظاهرا به تایید نمایندگان مجلس رسید، حق الامتیاز و حق السهم دولت از اپراتورهای خدمات دهنده مخابراتی در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۰ درصد افزایش یافته و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل واریز می‌شود که منابع حاصل از آن به میزان ۳۰ هزار میلیارد ریال با هدف حمایت از تولید محتوا، فعالیت‌های فرهنگی و نظارت در فضای مجازی هزینه خواهد شد. بخشی از این درآمد قرار است به صداوسیما برای تولید محتوا و نظارت بر فضای مجازی پرداخت شود.  هر چند که در جلسه علنی ۱۲ اسفند ماه، نمایندگان مجلس این مصوبه را برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع داده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا