تکنولوژی

ناجي هزاره سوم

سرمایه – با توسعه همه جانبه علم و فناوري در سال هاي اخير، اينترنت توانسته است تاثيرات چشمگيري در زندگي روزمره مردم برجا بگذار و حتي آن هايي كه توانايي اتصال به اينترنت به صورت دايمي را ندارند نيز از اين تاثيرات بي بهره نمانده اند. اگر چه اين دنياي مجازي براي برخي افراد همچنان ابزاري غيرضروري و فرعي محسوب مي شود، نتايج برخي مطالعات انجام شده خبر از وابستگي هرچه بيش تر مردم به اينترنت دارد. كاربران آمريكايي امروزه اينترنت را به مثابه مهم ترين منبع براي كسب اطلاعات مي دانند و باارزش ترين لحظات زندگي خود را در كنار آن به سرمي برند.
نتايجي كه از آخرين مطالعات صورت گرفته روي كاربران آمريكايي به دست آمده است نشان مي دهد،
45 درصد كاربران آنلاين اين كشور كه تعداد آن ها به 60 ميليون نفر مي رسد براين باورند كه اينترنت به آن ها كمك مي كند براي اتفاقات بزرگ زندگي خود تصميم گيري كنند و بتوانند مهم ترين تحولات زندگي خود در دو سال گذشته را مورد بررسي قرار دهند.
به منظور اثبات اين فرضيه، كارشناسان حوزه فن آوري ارتباطات و اطلاعات مطالعات گسترده اي را كه برخي بخش هاي آن به ژانويه 2002 بازمي گشت از مارس 2007 آغاز كردند. مقايسه دو بررسي مجزا كه درمورد افزايش تمايل كاربران به استفاده از اينترنت و روي آوردن به جوامع مجازي صورت گرفته بود نيز نتايج حاصل از اين بررسي جديد را تاييد كرد و نشان داد كه ميزان تمايل مردم براي زندگي در كنار اينترنت به ميزان زيادي افزايش يافته است.
كارشناسان براي آنكه مطالعات مارس 2007 را با موفقيت به اتمام برسانند، افرادي را گزينش كردند و از آن ها خواستند به سوالات از پيش تعيين شده پاسخ دهند. در اين سوالات آمده بود: آيا افراد طي دو سال گذشته تصميماتي را گرفته بودند كه به عاملي خاص نظير اينترنت بستگي داشته باشد؟ علاوه بر اين از افراد خواسته شده بود در مورد ميزان تاثيرگذاري اينترنت روي زندگي شخصي آن ها توضيح دهند.
براي پنج موضوع به خصوص خريد خودرو، تصميم گيري هاي مهم اقتصادي، گذراندن دوره هاي تحصيلي اضافي براي ايجاد سابقه كاري مناسب، انتخاب دانشگاه مناسب براي ادامه تحصيل و كمك به افرادي كه به يك بيماري سخت مبتلا شده اند- افراد بايد جديدترين اتفاقات را توضيح مي دادند و نقش اينترنت را روي هريك از اين فعاليت ها بازگو مي كردند.
با انجام اين بررسي ها و تفكيك افراد شركت كننده از يكديگر، دانشمندان دريافتند تنها پنج درصد افرادي كه معتقد بودند اينترنت به تصميم گيري هاي بزرگ زندگي آن ها كمك مي كند اعلام كردند كه به هنگام مراجعه به موتورهاي جست و جوگر اطلاعات بي فايده و غلط دريافت مي كنند. زماني كه از اين افراد در مورد منابع اطلاعاتي اينترنتي و غيراينترنتي سوال شد، 57 درصد كاربران اعلام كردند كه اطلاعات آنلاين به عنوان مهم ترين منبع اطلاعاتي محسوب مي شود و در مقابل 37 درصد گفتند كه منابع اطلاعاتي غيراينترنتي اهميت بيش تري دارند.
براي آن هايي كه طي دو سال گذشته دست به خريد خودرو زده بودند و يا از اينترنت براي تصميم گيري در مورد مواقع حساس زندگي خود استفاده كرده بودند نزديك به دو سوم(65 درصد) بودند اين افراد اعتقاد داشتند كه اينترنت مهم ترين منبع براي كسب اطلاعات محسوب مي شود.
اگر چه اينترنت توانسته است ميزان دسترسي ما به منابع اطلاعاتي را تا اندازه زيادي افزايش دهد، تعداد قابل توجهي از كارشناسان اعلام كرده اند كه اين امر باعث بروز مشكلات فراواني شده است و مردم در دنيايي از اطلاعات غوطه ور شده اند. اين بمباران اطلاعاتي ه لحظه به لحظه بر ميزان آن افزوده مي شود، كاربران را با چندگانگي مواجه كرده و موجب شده است آن ها به سادگي نتوانند از بين انبوهي از اطلاعات مطلب موردنظر خود را پيدا كنند. اگرچه نظر اين كارشناسان قابل تامل است و تاحدي از جانب برخي موسسات تحقيقاتي نيز مورد پذيرش قرار گرفته، نتايج اين مطالعه جديد آمارهاي جالبي را در اختيار ما قرار داده است.
طبق اين آمارها كه از سوي موسسه تحقيقاتي PewInternet منتشر شده است، تنها 15 درصد كاربران براين باورند كه به هنگام جست وجو در پايگاه هاي اينترنتي با اطلاعات نادرست و بي فايده مواجه شده و در دنيايي از اطلاعات غوطه ور مي شوند. 71 درصد كاربان اعلام كرده اند كه با مديريت صحيح موتورهاي جست و جوگر، اطلاعاتي را كه دقيقا نياز داشته اند به دست آورده اند و در اين ميان 11 درصد هم گفته اند اطلاعاتي را كه به آن ها نياز داشته اند در اينترنت يافت نشده است.
طبق اين گزارشات، تعداد اندكي از افرادي كه طي دو سال گذشته اتومبيل خريداري كرده بودند (حدود
9 درصد) اعلام كردند كه حجم بيش از اندازه اطلاعات اينترنتي آن ها را محاصره كرده و امكان گزينش اطلاعات درست را از بين برده است.
بزرگ ترين نتايجي كه از اين مطالعات به دست آمده است، شامل افرادي مي شود كه توانسته اند از طريق اينترنت با يكديگر ارتباط برقرار كنند و به صوت آنلاين با يكديگر مشاوره داشته باشند.
در آمارهاي منتشر شده آمده است نزديك به يك سوم (34 درصد) افرادي كه اينترنت را به عنوان ابزاري براي تصميم گيري هاي مهم زندگي خود به كار مي برند اعلام كرده اند كه اينترنت مي تواند يكي از مهم ترين عوامل براي برقراري ارتباطات نزديك و صميمي بين آن ها محسوب شود و با تقويت اين عامل ارتباطات آن ها را پويا كند. براي 28 درصد آن هايي كه اينترنت را به عنوان ابزاري تخصصي مورد استفاده قرار مي دهند، شبكه ارتباطات اجتماعي به ميزان قابل توجهي مورد استفاده قرار گرفته و توانسته است روي زندگي شخصي آن ها تاثير بگذارد. اين قبيل مزاياي اينترنت موجب شده است تعداد كاربران آنلاين آمريكا بين سال 2002 تا 2007 ميلادي به ميزان چهار برابر افزايش پيدا كند. با اين روند تعداد كاربران آنلاين آمريكا از 18 ميليون نفر در ژانويه سال 2002 به 80 ميليون كاربر در مارس 2007 افزايش يافته است. به جز آمارهاي گفته شده، همچنين مشخص شد 54 درصد كاربران بزرگسال آمريكايي بر اين باورند كه اينترنت به آن ها كمك مي كند به سادگي به هم نوعان بيمار و يا درمانده خود كمك كنند. در اين ميان تعداد افرادي كه معتقدند به كمك اينترنت بر بيماري خود غلبه كرده اند تا 40 درصد افزايش يافته است.
50 درصد كاربران آنلاين آمريكايي هم به اين نتيجه رسيده اند كه آموزش هاي اينترنتي به عنوان يكي از بهترين سوابق كاري آن ها محسوب مي شود و 45 درصد نيز گفته اند، زماني كه مي خواهند سرمايه گذاري بزرگي انجام دهند اين ابزار را در اختيار مي گيرند و اين فعاليت را تنها به كمك اينترنت انجام مي دهند. اگرچه اين بررسي ها تنها روي كاربران آمريكايي انجام شده و نتايج ياد شده را به دنبال داشته است، كارشناسان بر اين باورند كه مي توانند از آن ها در ديگر نقاط جهان نيز استفاده كنند.
به طور كلي بايد توجه داشت، زماني كه يك كاربر يك متن نوشتاري اينترنتي را دريافت مي كند، در اصل دعوت شده است به اين كه پهنه فضاي مجازي اينترنتي خود را بگستراند، صفحه كاغذي كه در حال خواندنش است را ترك كند، خود را از محدوده اتاقي كه در آن نشسته فراتر برد، وارد يك كتابخانه ديجيتالي شود و يا برخي سايت ها را كشف كند كه تنها به اندازه يك نقطه از وي دور است. همه ما به كمك اينترنت مي توانيم بدون اين كه حتي يك سانتي متر بدن هاي خود را حركت دهيم، از اين سو به آن سوي فضا سفر كنيم، به داخل فهرست ها برويم، نسخ خطي قديمي لاتين را از كتابخانه هاي دوردست فرا بخوانيم، يا صداي مردمي را بشنويم كه با سيستم واژه پرداز خودمان درباره شان مي نويسيم و يا چهره شان را هم ببينيم. ما تلفن هاي همراه خود را به دست مي گيريم، به جايي مي رويم كه سيگنال ها به راحتي از ديوارهاي ضخيم عبور مي كنند و ما را بي درنگ با سراسر قاره ها و اقيانوس هاي پهناور پيوند مي دهند و اين ها همه در حالي است كه ما در حال گشت و گذار در مراكز خريد هستيم و يا سعي مي كنيم با دست ديگرمان فرمان اتومبيل را بگيريم.

منبع : PewInternet.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا