معاون وزير صنايع:حرکت به سمت مونتاژ
محسن حاتم – معاون امور توليد وزارت صنايع و معادن – نيز در مراسم افتتاح خط تولید گوشی تلفن همراه گفت: بحثهاي زيادي در رابطه با اينكه آيا كشور در زمينه توليد گوشي تلفن همراه مزيت دارد يا خير، طي سال گذشته و امسال مطرح و همواره به عنوان يك شمشير برنده عليه صنعت موبايل عنوان شده است.
او با بيان اين كه كشور در زمينههاي مختلفي هم داراي مزيتهاي بالقوه و هم داراي مزيتهاي بالفعل است، افزود: در صورتي كه مزيتهاي بالقوه را خلق نكنيم، مزيتهاي بالفعل كنوني نيز از بين ميرود؛ به عنوان مثال اگر وارد عرصه صنعت الكترونيك نشويم، در آينده نزديك صنعت خودروسازي نيز دچار مشكل جدي ميشود.
حاتم يادآور شد: سال گشته نيز گروهي از كالاهاي مختلف همچون موبايل دچار افزايش تعرفه شديد شدند كه باعث شد توليدكنندگان مختلفي وارد اين عرصه براي توليد شوند.
وي اظهار كرد: در افق 2010 يك و دو دهم ميليارد دستگاه گوشي تلفن همراه بايد در دنيا توليد شود كه سهم كشورهاي منطقه خاورميانه و اطراف آن در اين زمينه بسيار بالاست و به همين دليل توليدكنندگان اشتياق زيادي به فعاليت در اين زمينه دارند.
حاتم همچنين با اشاره به اينكه وزارت صنايع و معادن هيچ گاه كسي را به ورود در بخش توليد گوشي تلفن همراه مجبور نكرده است، تصريح كرد: با مونتاژ كاري صرف به شدت مخالفيم، اما در عين حال براي حركت به سمت توليد داخلي بايد از مونتاژ كاري آغاز كنيم.
او با اشاره به اينكه گوشي تلفن همراه بين 14 تا 15 تكنولوژي مختلف را در خود جاي داده است، خاطرنشان كرد: انتظار داريم با افتتاح خطوط توليد گوشي تلفن همراه به صادرات آن نيز دست يابيم.