تکنولوژی

هک تلفن همراه در ايران پيشرفت نکرده است

نام نویسنده: سونيتا سهراب‌پور

دنیای اقتصاد – هك تلفن‌همراه هر چند به قدمت هك كامپيوتر‌ها نمي‌رسد اما رفته‌رفته با پيشرفت روزافزون امكانات تلفن‌همراه اين وسيله هم در معرض خطر حمله هكرها قرار گرفته است. تا آنجا كه هر فرد با داشتن نرم‌افزارهاي مخصوص هك، به راحتي قادر خواهد بود كه تلفن‌همراه شما را هك و از اطلاعات شخصي كاربران استفاده كند.

امروزه اين مساله به عنوان يكي از دردسرهاي ديگر عجين شده با تكنولوژي‌هاي روز به شمار مي‌آيد. در زمينه هك تلفن‌همراه گفت‌وگويي با افشار فروتن لاريجاني، رييس انجمن صنفي فروشندگان گوشي تلفن‌همراه انجام داده‌ايم كه مي‌خوانيد:

به عنوان اولين سوال آيا هك گوشي‌هاي تلفن‌همراه صحت دارد و در ايران به چه صورتي است؟
از آنجا كه تلفن‌همراه بر خلاف كامپيوتر راحت‌تر قابل حمل و جابه‌جايي است و برنامه‌ريزي خاصي نيز در آنها صورت نگرفته، بنابراين هك كردن آنها به راحتي صورت گرفته و عمدتا اطلاعات خصوصي هر فرد از روي ناآگاهي در اختيار هكرها قرار مي‌گيرد. در مورد هك در ايران هنوز مورد خاصي گزارش نشده چرا كه استفاده از تجهيزات و نرم‌افزارهاي مربوط به هك‌كردن گوشي به راحتي در اختيار افراد قرار نمي‌گيرد و كساني توانايي استفاده از آن را دارند كه نسبت به اين نرم‌افزارها آشنايي كامل و كا في داشته باشند.

هك تلفن‌‌همراه با چه نرم‌افزارهايي صورت مي‌گيرد؟
چون گوشي‌هاي نسل جديد امكانات فراواني دارند كه يكي از آنها بلوتوث است، هك گوشي ممكن است بيشتر از طريق بلوتوث انجام بپذيرد و احتمالا افرادي اقدام به هك تلفن‌همراه مي‌كنند كه به نوعي با صاحب تلفن آشنايي داشته باشند.

به تازگي نرم‌افزار هك تلفن‌همراه با نازل‌ترين قيمت در اكثر فروشگاه‌هاي مربوط به اين تجهيزات عرضه مي‌شود، حتي در يك نمايشگاه به طور گسترده روي فروش اين نرم‌افزارها تبليغ شده بود، نظر شما در اين باره چيست؟
من اطلاع دقيقي در اين خصوص ندارم ولي اگر اين مساله صحت داشته باشد بايد به طور جدي پيگيري شود. هر چند توانايي استفاده از اين نرم‌افزارها براي همه مردم امكان‌پذير نيست.

عمدتا چه اطلاعاتي از سوي كاربران مورد توجه هكرها قرار مي‌گيرد؟

عكس‌ها و فيلم‌هاي شخصي، به دست آوردن پيام‌هاي كوتاه خصوصي، شماره تلفن‌ها از جمله موارد علاقه هكرها به شمار مي‌آيند.

چگونه مي‌توان از هك شدن تلفن‌همراه جلوگيري كرد؟

كاربران بايد سعي كنند موارد خيلي خصوصي از جمله عكس‌ها، فيلم‌ها و اطلاعات مهم خود را در گوشي ذخيره نكنند.

براي آرشيو كردن اطلاعات خود از رم استفاده تا قابل تكثير باشد سپس اين اطلاعات را از روي گوشي خود پاك كنند.
ترجيحا رم خود را در داخل گوشي نگذارند و آن را پس از استفاده از گوشي خارج كرده و در جاي مطمئني قرار دهند.
در جاهايي كه نياز به استفاده از بلوتوث نيست آن را خاموش كرده و به پيام‌هاي ناآشنا جواب ندهند.
سعي كنند در هنگام اتصال به اينترنت از طريق تلفن‌همراه روي لينكهاي نامطمئن كليك نكنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا