تکنولوژی

کارنت تی وی؛ تلویزیونی برای نسل اینترنت

بی بی سی- با گسترش امکانات عکس برداری و تصويربرداری ديجيتال و گسترش پديده ای به نام “شهروندان خبرنگار”، بسياری از رسانه های مطرح در چند سال گذشته به بهره گيری از تصاوير ارسال شده به وسيله مخاطبان علاقمند شده اند.

شبکه تلويزيونی “کارنت تی وی” که در سال ۲۰۰۵ به وسيله ال گور معاون رئيس جمهور سابق آمريکا راه اندازی شد، در اين زمينه پيشرو بوده و سی درصد از پخش روزانه خود را به برنامه های ارسالی بييندگان اختصاص داده است.

به گفته آقای گور، کارنت تی وی تلويزيونی است که “پاسخگوی نياز نسل اينترنت” است و با کمک به حضور مردم در اين رسانه به گسترش مردم سالاری در آن کمک می کند.

کارنت تی وی در ۴۰ ميليون خانه آمريکايی دريافت می شود و مجموعه ای از برنامه های کوتاه سه تا هفت دقيقه ای به نام ‘پاد’ را پخش می کند.

اين شبکه همچنين با همکاری سايت گوگل سر هر ساعت بر اساس موضوع های مورد علاقه جستجوگران در اينترنت يک بخش خبری سه دقيقه ای را پخش می کند.

به گفه مارک گلدمن مدير اجرايی کارنت تی وی، مخاطبان اين شبکه، هر روز با ارسال برنامه های مختلف درباره موضوع های مختلف خبری، مسائل روز، مد روز، موسيقی و موضوع های اجتماعی به تنوع برنامه های کارنت تی وی کمک می کنند.

آقای گلدمن می گويد: “در جذب برنامه های توليد شده به وسيله مخاطبان موفقيت چشمگيری داشته ايم. وقتی اين تلويزيون را راه اندازی کرديم، توقع داشتيم تنها ۵ تا ۱۰ درصد از برنامه هايمان به وسيله بينندگان تامين شود ولی اين رقم در ابتدا ۲۰ درصد و الان بيشتر از ۳۰ درصد است.”

کوين ايپس يکی از مخاطبان کارنت تی وی است که به تهيه برنامه برای اين شبکه مشغول است.

آقای ايپس که از ساکنان سانفرانسيسکو است، ساختار آزاد اين شبکه را علت همکاری با آن عنوان می کند:

“کارنت تی وی به من اجازه داده تا کارهايم را برای مخاطبان آمريکايی به نمايش بگذارم. اين در حالی است که کارنت تی وی هيچ دخل و تصرفی در محتوای برنامه های توليدی مخاطبان انجام نمی دهد ولی اين امکان را به ما داده تا صدايمان را به گوش ديگران برسانيم. اين تلويزيون راه جديدی را پيش روی شهروندان مسؤولی که نگران اوضاع اجتماعی هستند گذاشته و به دموکراتيزه شدن رسانه کمک کرده است.”

‘استقبال جهانی’

استقبال بالای مخاطبان از تهيه برنامه برای کارنت تی وی باعث شده تا مسؤولان اين بکه به فکر گسترش حضور خود در بازار جهانی بيفتند.

به گفته مارک گلدمن میزان بالای برنامه های ارسال شده به وسیله شهروندان بریتانیایی باعث شد تا کارنت تی وی از سال ۲۰۰۷ فعاليت خود را در بريتانيا و ايرلند آغاز کند:

“در حال حاضر ۴۰ درصد برنامه های ارسالی بينندگان از خارج از آمريکا و بريتانيا به دستمان می رسد. با آغاز فعاليت های کارنت در بريتانيا متوجه شديم در اين کشور و در ايرلند به خوبی شناخته شده هستيم و توليدات مخاطبان در اينجا گاهی از توليدات بينندگان آمريکايی بهتر است. برای همين قصد داريم سراغ کشورهای ديگر هم برويم و فعاليتمان را گسترش دهيم.”

آقای گلدم می گوید کارنت تی وی به حضور خود در کشورهای مختلف به عنوان يک گفتگوی جهانی نگاه می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا