تکنولوژی

محدوديت زماني براي اعتباي دولتي

دنیای اقتصاد – چند روز پيش در همين ستون پيرامون استقبال سرد از سيم‌كارت‌هاي اعتباري دولتي نوشتيم و عمده دليل آن را در عدم اطلاع‌رساني صريح پيرامون ويژگي‌هاي اين سيم‌كارت‌ها عنوان كرديم.

علي علويان، رييس هيات‌مديره ارتباطات سيار نيز در گفت‌و‌گويي مهم‌ترين دليل عدم استقبال از سيم‌كارت‌هاي اعتباري را ضعف در اطلاع‌رساني شركت خود مي‌داند. به‌رغم آنكه به گفته رييس هيات‌مديره ارتباطات سيار در حال حاضر كارت‌هاي شارژ سيم‌كارت‌هاي اعتباري به اندازه كافي در بين دفاتر پستي و خدمات ارتباطي توزيع شده است و شركت ارتباطات سيار به دنبال راه‌هاي ديگري براي توزيع كارت‌هاي شارژ است، اما باز هم بنا به گفته فعالان بازار سيم‌كارت‌هاي اعتباري دولتي همچنان از ‌نظر خريد و فروش در حاشيه بازار قرار دارند.هر چند كه گفته مي‌شود اين سيم‌كارت‌ها تمام خصوصيات سيم‌كارت‌هاي ثابت را دارد اما به نظر مي‌رسد محدوديت زماني اين سيم‌كارت‌ها باعث شده تا استقبال از آنها در بين سيم‌كارت‌هاي اعتباري تاليا و ايرانسل با كاهش روبه‌رو شود.
در حال حاضر كارت شارژهاي 20هزار توماني سيم‌كارت‌هاي اعتباري دولتي براي 5ماه دو طرفه و اگر مشترك براي شارژ مجدد اقدام نكند براي دو ماه يك طرفه و تا يك سال نيز شماره آن حفظ خواهد شد.
ان در حالي است كه سيم‌كارت‌هاي اعتباري ايرانسل بدون هيچ‌گونه محدوديت زماني در بازار به فروش مي‌رسد. سيم‌كارت‌هاي تاليا نيز از ابتداي سال‌جاري محدوديت زماني خود را به طور موقت حذف كرد كه اين امر چند روز پيش مورد موافقت شركت مخابرات ايران قرار گرفت.
ثانيه‌اي يا دقيقه‌اي؟ مساله اين است
دومين خبر سيم‌كارتي امروز به موضوع دونرخي شدن تعرفه مكالمات ايرانسل بازمي‌گردد. درحالي كه تا همين چند ماه گذشته محاسبه دقيقه‌اي تعرفه مكالمات ايرانسل فرياد بسياري از مشتركان و مديران دولتي را بلند كرده بود اما اين بار موضوع دونرخي شدن مكالمات ايرانسل با عنوان دقيقهاي يا ثانيه‌اي به مهم‌ترين بحث محافل كارشناسي تبديل شده است. بسياري از كارشناسان معتقدند كه اگر سازمان تنظيم مقررات با دو نرخي شدن و محاسبات ثانيه‌اي و يا دقيقه‌اي اين اپراتور موافق بوده و آن را به نفع مشتركان مي‌دانند چرا اين روند تاكنون براي اپراتور اول و يا تاليا در نظر گرفته نشده است؟
از سويي ديگر مدير روابط‌عمومي شركت مخابرات ايران در اين باره مي‌گويد:‌ ارتباطات سيار و تاليا نيز در صورت تمايل و در صورتي كه در پروانه آنها ذكر شده باشد، مي‌توانند تعرفه مكالمات خود را به دو صورت ثانيه‌اي و دقيقه‌اي در بياورند. اين درحالي است كه شركت ارتباطات سيار علوه بر آنكه در ثبت نامش همچنان با مشكلات قانوني روبه‌رو است به دليل دولتي بودن نيازي به پروانه بهره‌برداري نيز نداشته در نتيجه به نظر مي‌رسد دونرخي شدن اين اپراتور تا زمان خصوصي‌شدن و اخذ پروانه‌اش امكان‌پذير نباشد.
بسيج عمومي براي ساماندهي بازار خدمات تلفن‌همراه
آخرين خبر موبايل ايراني امروز به درخواست همكاري اتحاديه دستگاه‌هاي مخابراتي، ارتباطي و لوازم جانبي تهران از دستگاه‌هاي ذي‌ربط براي ساماندهي بازار خدمات تلفن‌همراه است. غلامحسين كريمي، سخنگو و عضو هيات‌مديره اين اتحاديه با انتقاد از مداخلات برخي تشكل‌هاي صنفي در حوزه تلفن‌همراه ميگويد: اين اتحاديه براساس دستورالعمل‌هاي قانوني شما متولي نظارت بر خدمات تلفن‌همراه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا