آيين نامه حمايت از حقوق پديدآورندگان نرم افزار تمرين براى پيوستن به کپى رايت جهانى
ايسنا – اجراى آييننامهى حمايت از حقوق پديدآورندگان نرمافزار تمرينى است تا براى پيوستن به سازمان كپىرايت جهانى مشكلات داخلى را حل و فصل كنيم.»
مهندس سهيل مظلوم، نمايندهى انجمن شركتهاى انفورماتيك ايران در تدوين آئيننامهى حمايت از حقوق پديدآورندگان نرمافزار، در گفتوگو با خبرنگار سرويس جامعهى اطلاعاتى ايسنا با بيان اين مطلب اظهار داشت: با تدوين اين آييننامه تمام طرفهاى درگير در توليد و ايجاد يك نرمافزار، اعم از پديدآورنده، مالك، ثبتكنندگان تكليف خود را دانسته و حقوق مادى و معنوى آنها مشخص خواهد شد تا هنگام اجراى عملى دچار ابهام نشوند.
وى تصريح كرد: با تدوين اين آئيننامه حد فاصل ميان نرمافزار و سختافزار منتفى خواهد شد. وى در مورد تاثير تدوين اين آئيننامه در توليد نرمافزارهاى داخلى و تبادلات خارجى، گفت: اين آئيننامه داخلى است و مىتواند تمرينى باشد تا در آينده و در صورت پيوستن به كپىرايت جهانى مشكلات نرمافزارى داخل كشور را حل كرده باشيم و چنانچه ساير كشورها بخواهند نرمافزارى در ايران ارائه كنند، بايد نرمافزار خود را در ايران ثبت كنند تا قوانين در مورد آن ها نيز رعايت شود.
وى، خاطرنشان كرد: ثبت نرم افزارها به زودى از سوى شوراى عالى انفورماتيك و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى اجرا مىشود و محدوديت زمانى ندارد؛ بدين ترتيب با تصويب اين قانون موظف به شروع كار هستند و نرمافزارها با ثبت شدن وارد پروسهى كار خواهند شد.
وى با اشاره به تصويب نظام صنفى رايانهيى كشور گفت: قانون حمايت از پديداورندگان نرمافزار با تشكيل نظام صنفى رايانهيى شكل اجرايى به خود گرفته و اين آييننامه با مجموعهى قواعد و مقررات در جهت ساماندهى تشكيلات، فعاليتهاى رايانهيى مجاز در كشور را تنظيم خواهد كرد؛ بدين ترتيب ساختار ادارى، تشكيلاتى اين مجموعه در اين آئيننامه مشخص مىشود.
وى تصريح كرد: جاى نظام صنفى رايانهيى در كشور خالى بود، و اين مجموعه متوليان مختلفى داشت و در بخش خصوصى رايانه مركزى براى پاسخگويى به شرايط و ضوابط مربوط به اين حوزه وجود نداشت، گاها اين كار از سوى انجمن شركتهاى انفورماتيك انجام مىگرفت اما تصويب اين آئيننامه مىتوند به عنوان مرجع ثابت بخش خصوصى، پاسخگو به شمار رود.
وى اضافه كرد: مجموعهاى از دستورالعملها و ضابطه و مقررات در مورد شرايط تشكيل و اجراى آئيننامه در استانها، اساسنامهى الگو، چگونگى برگزارى مجامع مربوط نيز از سوى شوراى عالى انفورماتيك در حال بررسى است كه براى اجرا به سازمان مديريت و برنامهريزى استانها فرستاده خواهد شد.
وى با اشاره به لزوم حمايت از نرمافزارهاى داخل كشور و پيوستن به سازمان كپىرايت جهانى، گفت: بايد ديد پيوستن به كپىرايت جهانى چه سود و زيانى براى ما در بر خواهد داشت.