تکنولوژی

شاخص‌هاي پایین ايران در استفاده از تلفن همراه و اينترنت

دنیای اقتصاد جمعيت جهان روز‌به‌روز در حال افزايش است و در اين ميان آنچه مي‌تواند موجب نگراني بيشتر افراد از اين روند روبه‌رشد شود، هماهنگي و مطابقت امكانات و تسهيلات مختلف زندگي و پيشرفت آن همراه با گذشت زمان است.

به اين ترتيب بخش برنامه توسعه سازمان ملل متحد هر سال گزارشي از «شاخص‌هاي توسعه انساني» را در سرتاسر دنيا منتشر مي‌كند.

اين گزارش كه به صورت سالانه جنبه‌هاي مختلف توسعه در سطح جهاني را مورد بررسي قرار مي‌دهد، ايران را در سال 2005 و در ميان 177 كشور دنيا در رتبه 99 قرار داده است.

گزارش سال 2005 «شاخص‌هاي توسعه انساني» سازمان ملل 33 شاخص را مورد ارزيابي قرار داده و صدها پژوهشگر و موسسه تحقيقاتي براي تهيه اين گزارش همكاري كرده‌اند.

در بررسي شاخص تكنولوژي و گسترش آن، كشور ما در رتبه‌هاي متوسط قرار دارد.براساس اين گزارش در ايران به ازاي هر هزار نفر 220 خط تلفن ثابت وجود دارد كه اين ميزان در سال 1990 تنها 40 خط تلفن بوده است.

اين در حالي است كه لوكزامبورگ با 797 خط تلفن به ازاي هر 1000 نفر بيشترين ميزان بهره‌وري از تلفن ثابت را در ميان كشورهاي دنيا دارد.

با اين همه كشورهاي آسيايي ديگر مانند كويت، مالزي، عمان، تايلند، ونزوئلا، عربستان سعودي، قزاقستان، لبنان، ارمنستان، چين، تونس و تركمنستان با وجود قرار گرفتن در رتبههاي بالاتر، از بهره‌وري كمتري در خطوط تلفن ثابت نسبت به ايران برخوردارند.
اين گزارش در زمينه نفوذ تلفن همراه، رقم 51 كاربر در ميان هر 1000 نفر را براي كشور ما نشان مي‌دهد.

لوكزامبورگ اما با در اختيار داشتن هزار و 194 كاربر موبايل به ازاي هر هزار نفر بيشترين ميزان نفوذ را در جهان دارد.

ليبي و ارمنستان با داشتن به ترتيب 23 و 30 كاربر موبايل در هر هزار نفر تنها كشورهايي هستند كه با وجود قرار گرفتن در رتبه‌هاي بالاتر از ايران، ضريب نفوذ تلفن همراه آنها كمتر است.
اين در شرايطي است كه جمهوري آذربايجان، فلسطين اشغالي، سوريه و مصر در حالي رتبه پايين‌تري نسبت به ايران دارند كه تعداد كاربران تلفن همراهشان در هر هزار نفر به ترتيب 128، 133، 68 و 84 نفر است.

آمارهاي اين گزارش در بخش اينترنت نشاندهنده آن است كه ميزان نفوذ اينترنت در كشور ما به ازاي هر هزار نفر 72 كاربر است.

در حالي كه ايسلند با 675 كاربر از هر هزار نفر رتبه اول را از نظر بهره‌وري از اينترنت در كشورهاي جهان دارد.

اين رقم براي نروژ به عنوان توسعه‌يافته‌ترين كشور دنيا اما 346 كاربر به ازاي هر هزار نفر است.
با اين وجود كشورهاي آسيايي ونزوئلا، عربستان سعودي،‌ ارمنستان، چين و تونس با داشتن به ترتيب 60، 67، 37، 63 و 64 كاربر در هر هزار نفر به لحاظ ضريب نفوذ اينترنت در جايگاه پايين‌تري نسبت به ايران قرار دارند.

براساس اين گزارش تعداد محققان كشور ما در زمينه تكنولوژي در فاصله سال‌هاي 1990 تا 2003 به 484 نفر در هر يك‌ميليون نفر رسيده است. ايسلند اما با داشتن 6هزار و 592محقق در زمينه IT بيشترين تعداد را در ميان كشورهاي جهان دارد.

كويت، مالزي، تايلند، ونزوئلا و تركيه اما با وجود آنكه رتبه‌هاي بالاتري نسبت به ايران دارند با داشتن به ترتيب 73، 294، 289، 222 و 345 محقق در زمينه تكنولوژي كارشناسان و محققان كمتري در مقايسه با كشور ما دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا