تکنولوژی

استرالیا به فایرفاکس ویزا نداد

بزرگراه فناوری – فایرفاکس که یک مرورگرهای کدباز معروف است و توانسته در این روزها رقابت‌های فروانی را با Internet Explorer مایکروسافت راه بیاندازد در وبلاگ اختصاصی خود مطالبی قابل توجهی را منتشر کرده است.

در این وبلاگ آمده که هنوز طرح به‌خصوصی برای نصب فایرفاکس در مرکز رسمی و دولتی استرالیا وجود ندارد و این در حالی است که همچنان طرحی هم برای نصب فایرفایکس روی رایانه‌های قابل حمل‌ دل وجود ندارد. شریک استرالیایی دل خبر همکاری با بریتانیا را برای نصب فایرفاکس بر روی سیستم‌ها رد کرده و می‌گوید که هنوز برنامه‌ای ندارد.

یک مقام مسوول در تایید این خبر که دل طرح جدیدی برای میزکاری سیستم‌ها به همراه فایرفاکس در بریتانیا دارد گفت: در حال حاضر هیچ طرحی برای نصب فایرفایکس روی میزکاری رایان‌های قابل حمل دل وجود ندارد و نباید خیلی به این خبر استناد کرد.

این اقدام دل ضربه بزرگی به مرورگر Internet Explorer مایکروسافت خواهد زد که در حقیقت تا پیش از این تنها گزینه‌ای بوده که بر روی میزکاری رایانه‌های شخصی ویندوزی نصب می‌شد. همچنین ممکن است HP مرورگر وب Netscape را بر روی کاربران رایانه‌های شخصی و قابل حمل در آغاز سال 2006 نصب کند. فایرفاکس طرفداران بسیار وفاداری دارد و نسخه 1.5 آن امسال بیشترین تعداد بارگذاری را در بین نرم‌افزارها داشته است.

بیشتر وقت‌ها انتقاداتی در مورد کمبود یک سری از قابلیت‌ها در فایرفاکس نسبت به بقیه مروررها وجود ‌دارد. خیلی از کاربران خواستار اضافه‌شدن گسترش‌های پرتقاضا به فایرفاکس هستند. نویسندگان فایرفاکس مدعی‌اند این کار مغایر با هدف آن‌ها یعنی یک مرورگر سبک است. البته بیشتر این گسترش‌ها و قابلیت‌های بسیار دیگر ﻣﺴﺘﻘﻴﻤا قابل بارگذاری و نصب روی فایرفاکس‌اند و ترجیح می‌دهند تمام این قابلیت‌ها را در کنار نرم‌افزار اصلی داشته‌ باشند.

یکی از انتقاداتی که عموما وارد می‌شود این است که فایرفاکس خیلی کندتر از بقیه مرورگرها مثل IE و اپرا(Opera) بالا می‌آید. در واقع علت این امر Non-Native-Platform فایرفاکس است. طبیعتا مرورگرهای Gecko-base مثل K-Meleon که Native-Platform هستند سریعتر از فایرفاکس اجرا می‌شوند. همچنین IE سریعتر است چون یک بار در شروع ویندوز اجرا می‌شود.

ایراد دیگر فایرفاکس مصرف حافظه بالای آن است. البته چون مصرف حافظه بسیار بالا نیست می‌توان از آن صرف نظر کرد. کاربرانی که از IE به فایرفاکس تغییر کاربری داده‌اند متوجه می‌شوند بعضی از وبگاه‌ها آنطور که باید در فایرفاکس دیده نمی‌شوند. در بیشتر اوقات این مشکل فایرفاکس نیست و خود سایت‌ها استانداردها (معمولا W3C) را رعایت نکرده و کدهای خود را سازگار با اینترنت اکسپلورر طراحی می‌کنند یا از ActiveX و VBScript استفاده می‌کنند.

یکی از مشکلات دیگری هم که به فایرفاکس نسبت داده می‌شود مشکلاتی است که توسط پلاگین فلش(Macromedia Flash) ایجاد می‌شود که برای لینوکس نوشته شده که این مشکل ارتباطی به خود فایرفاکس ندارد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا