تکنولوژی

مشکلات نصب BTS : یک داستان واقعی

نام نویسنده: م.ر.بهنام رئوف

بزرگراه بزرگراه فناوری –

داستان این فیلم نامه بر اساس اتفاقات واقعی نوشته شده است

دفتر نشریه. ظهر. داخلی

دوربین نمایی بسته از تلویزیونی را نشان می‌دهد که مشغول پخش اخبار است.

گوینده خبر: رییس هیات‌مدیره شرکت مخابرات اعلام کرد تا زمان واگذاری سیم‌کارت‌های ثبت‌نامی شرایط شبکه تلفن‌همراه از لحاظ کیفی و آنتن‌دهی به حد مطلوب خواهد رسید.

اُزگل . غروب آفتاب. خارجی

از انتهای خیابان توده‌ای از گردوغبار به همراه صدای دادوفریاد که به‌سرعت در حال نزدیک شدن به محلی که چند کارگر ساده و دو مهندس، مشغول نصب تجهیزاتی هستند دیده و شنیده می‌شود.

مهندسان بی‌خبر از همه‌جا به خیال آنکه مشکل در جایی دیگر است به کار خود ادامه می‌دهند. ناگهان جمعیتی چوب و چماق به‌دست به محل نصب آنتن تلفن‌همراه نزدیک می‌شوند.

شدت دادوفریاد و آه و نفرین بیشتر شده و تازه تکنسین‌ها متوجه می‌شوند که تمام سروصداها مربوط به فعالیت آن‌ها یعنی نصب سایت آنتن تلفن‌همراه است.

درحالی که درگیری‌ها ادامه داشته و تا حدی نیز به زدوخورد و تخریب فعالیت‌های صورت گرفته منجر می‌شود، مسؤولان گشت 137 شهرداری به محل می‌رسند. با تایید آن‌ها مبنی بر وجود مدارک قانونی و اخذ مجوزهای لازم از سوی شرکت ارتباطات سیار از شهرداری برای نصب آنتن تلفن‌همراه، درگیری اهالی با مسؤولان مربوطه ابعاد تازه‌ای پیدا کرده با شدت بیشتری ادامه می‌یابد.

صدای آژیر گشت ناحیه انتظامی تا حدی اوضاع را عوض می‌کند.

تکنسین‌ها و کارگران که تا این لحظه چاره‌ای به‌جز مقاومت نداشتند با دیدن ماموران نیروی انتظامی روحیه گرفته و شروع به دادوفریاد می‌کنند.

با آمدن پلیس و ارایه مدارک لازم از سوی پرسنل مخابرات مبنی بر قانونی بودن فعالیت آن‌ها و اجازه از شهرداری منطقه، ماموران ناجا، جمعیت را به آرامش دعوت می‌کنند.

جمعیت زن و مردی که بی‌وقفه دست از اعتراض نمی‌کشند از ماموران می‌خواهند که به‌دلیل خطر بیماری‌زا بودن این دکل هشت متری نقره‌ای، جلوی نصب آن را بگیرند!

ماموران ناجا در نهایت و با مذاکره با روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار، آن‌ها را از نصب سایت منصرف کرده تا اهالی محل شکایت خود را در این زمینه با مراجعه به شهرداری پی‌گیری کنند.

یکی از تکنسین‌ها درحالی که سعی می‌کند خود را خونسرد نشان دهد، چسبیده به یکی از ماموران نیروی انتظامی برگه‌های تاییدیه‌ای را که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز سازمان انرژی اتمی، پیرامون مضر نبودن تشعشعات آنتن‌های BTS برای سلامتی انسان صادر کرده‌اند را با دست خود بالا می‌برد و سعی می‌کند با لحنی دوستانه اهالی محل را نسبت به بی‌خطر بودن آنتن‌های تلفن‌همراه مجاب کند.

در همین حل برخی دیگر از معترضان پایین آمدن قیمت ملکشان را از دیگر دلایل این مخالفت عنوان می‌کنند.

اتوبان بابایی. شب. خارجی

دو نیسان وانت تجهیزات و وسایل مربوط به نصب آنتن BTS را به‌همراه کارگران و تکنسین‌های شرکت ارتباطات سیار به مقر اصلی‌شان منتقل می‌کنند.

دفتر نشریه. ظهر. داخلی

دست یک خبرنگار را بر روی صفحه کیبرد کامپیوتر می‌بینیم که درحال جست‌وجوی مطالب ارایه شده روز در سایت‌هاست.

دوربین نمای بسته یک سایت خبری را از روی صفحه نمایشگر نمایش می‌دهد با تیتر خبری با این مضمون: به آنتن تلفن‌همراه نزدیک نشوید.

خبرنگار که گویی از دیدن این تیتر متعجب شده زیرلب متن خبر را می‌خواند.

صدای‌ خبرنگار: [معاون سلا‌مت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: شهروندان در محدوده پنج‌ متري محل نصب آنتن‌هاي تقويت‌كننده تلفن‌همراه، به‌علت عوارض زيان‌آور آن تردد نكنند.

معاون سلا‌مت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي افزود: آنتن‌هاي تلفن‌همراه از نظر فيزيكي بايد داراي فاصله افقي حداقل هشت متر باشند.

وي با بيان اينكه گروهي از متخصصان تا حدود دو ماه آينده، اطلا‌عات موجود داخل و خارج كشور، درباره عوارض احتمالي آنتن‌هاي تقويت‌كننده تلفن‌همراه را بررسي مي‌كنند اظهار داشت: نتيجه اين بررسي‌ها به‌‌صورت يك دستورالعمل براي مراكز بهداشتي، درماني و دانشگاه‌ها ارسال خواهد شد.

این مقام مسؤول گفت: استفاده مكرر از تلفن‌همراه عوارضي هم‌چون سردرد، وزوز و خستگي گوش را در پي دارد!

کوچه پس‌کوچه‌های گیشا. بعدازظهر. خارجی

دوربین روی دست از خیابان اصلی وارد یکی از خیابان‌های فرعی گیشا شده و در بین جمعیت معترضی که در اواسط کوچه جمع شده‌اند می‌ایستد.

درحالی که به‌تدریج بر تماشاگران معرکه افزوده می‌شود متوجه می‌شویم که درگیری بر سر نصب آنتن BTS بر روی پشت‌بام یکی از منازل مسکونی این منطقه است.

در بین اهالی محل ماموران شهرداری و نیروی انتامی هم حضور دارند.

یکی از اهالی محل به یکی از ماموران نیروی انتظامی می‌گوید: چند سال پيش، مسؤولان شركت ارتباطات سيار، براي اجاره‌ اين خانه و نصب آنتن بر روی پشت‌بام آن مراجعه كردند كه با مخالفت صاحب ملك مواجه شدند اما گویا حالا این خانه را خریده و مي‌خواهند آنتن را نصب كنند اما ما به اين علت كه اين آنتن‌ها، باعث بروز بيماري شده و براي سلامت بدن خطرناكند، اجازه نصب به آن‌ها نمي‌دهيم.

لابه‌لای صحبت‌های این فرد صدای اعتراض اهالی محل نیز شنیده می‌شود:

صدای اهالی محل در پس‌زمینه:]آدم‌کش‌ها، این‌ها فقط به فکر جیب خودشان هستند، بله آقا، سلامت ما بری این‌ها اهمیتی نداره که، یه‌دفعه یه‌بمب بندازین این وسط همه رو راحت کنید دیگه، این همه آنتن نصب کردین بازم کیفیتتون اینه، بابا مهندس بی‌خیال و . . . [ .

در همین گیرودار یک سواری در پشت جمعیت می‌ایستد و فردی که خود را سرپرست روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار معرفی می‌کند از آن پیاده می‌شود.

آقای مدیر: من، سرپرست روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار هستم. مشکلی هست؟

ماموران شرح واقعه را برای او تعریف می‌کنند و بعد از آن سرپرست روابط عمومی رو به ماموران و مردم می‌گوید: طبق بررسي‌هایي که متخصصان ما انجام داده‌اند، اين منطقه براي نصب آنتن BTS مناسب است. با نصب ک آنتن در این منطقه بسیاری از مشکلات مشترکان تلفن‌همراه در محدوده گیشا برطرف می‌شود.

صحبت‌های آقای مدیر با اعتراض اهالی و ماموران شهرداری روبه‌رو می‌شود.

یکی از محلی‌ها با عصبانیت به او می‌گوید: این آنتن‌ها برای سلامتی بچه‌های ما ضرر داره.

مدیر درحالی که سعی می‌کند جو متشنج محل را آرام کند می‌گوید: کی گفته که ضرر دارد، در تمام دنیا از همین فناوری استفاده می‌شود، اين تجهيزات يك‌صدم هم ضرر نداشته و بيماري‌زا نيست، از هر جایی که شما قبول داشته باشید برایتان مجوز و تاییدیه میارم، ما براي نصب تجهيزاتمان از سازمان انرژي اتمي ‌هم مجوز گرفتيم.

در همین حال فردی از بین جمعیت فریاد می‌زند: ما نمی‌گذاریم، برو یک جای دیگه این دفتر دستکو علم کن.

مدیر درحالی که قیافه مظلومانه‌ای بر خود گرفته می‌گوید: توانايي جابه‌جايي نقطه‌هاي تعيين ‌شده براي نصب آنتن را تا بيش از 50 متر نداريم، نقاط هم‌جوار اين منطقه نيز تحت مالكيت ما قرار ندارد.

فرد شاکی: ندارد که ندارد.

مدیر (شاکی و با عصبانیت): اين آنتن به‌طور حتم نصب خواهد شد.

یکی از ماموران به او می‌گوید: مجوزت کو؟ برای این ‌کار باید حتما از شهرداری منطقه مجوز گرفته باشید.

مدیر( کلافه و سردرگم): اين خانه توسط شركت ارتباطات سيار خريداري شده و طبق قوانين‌ موجود، اجازه‌ نصب آنتن را داریم. برای نصب آنتن‌هاي BTS، در پارك‌ها و فضاهاي عمومي‌ با شهرداري توافق کرده‌ایم که كار با موافقت آن‌ها انجام ‌شود؛ اما در فضاهاي مسكوني، شرايط اوليه، كسب رضايت صاحب‌خانه است كه ما نيز ملك را خريداري ‌كرديم، شما هم نمي‌توانید جلوی كار ما را بگيرید.

در همین حال درگیری‌های لفظی دوباره اوج می‌گیرد.

]در نماهای مختلف شاهد بحث‌وجدل‌های مسؤولان با هم و اهالی محل هستیم.]

درحالی که گفت‌وگوها می‌رود تا به یک جنجال مفصل تبدیل شود یکی از مسؤولان شهرداری منطقه از راه می‌رسد و رو به آقای سرپرست با قاطعیت اعلام می‌کند: هالي اين محل به واحد روابط عمومي‌ شهرداري درباره‌ نصب تجهيزات تلفن‌همراه شكايت كرده‌اند، نصب هرگونه تجهيزات، بدون مجوز شهرداري، خلاف قانون است و مسؤولان بلندپايه شهرداري طي ‌نامه‌اي به ما دستور دادند كه از نصب تجهيزات جلوگيري كنيم، در نتیجه دوستانه به شما می‌گویم تجهيزات تلفن‌همراه ديگر در اين منطقه نصب نمي‌شود.

نشست خبری. صبح. داخلی دفتر مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران

دوربین از انتهای اتاق و در نمایی بسته که روی دستان خبرنگاران بر روی نوشته‌هایشان قرار دارد به سمت مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران می‌رود. نور و صدای فلش‌های متد عکاسان فضا را احاطه کرده است.

آقای مدیرعامل: اين سازمان تنها در صورتي که دکل‌هاي مخابراتي مانع ديد شهري و مزاحم تبليغات بصري شود، از نصب آن جلوگيري مي‌کند.

یک خبرنگار: اما ما اطلاعاتی در اختیار داریم که گویا همکاران شما در مناطق مختلف و برخلاف گفته شما مانع نصب تجهیزات مخابراتی در مکان‌های درخواستی از سوی شرکت ارتباطات سیار شده‌اند.

آقای مدیرعامل: شرکت مخابرات و ارتباطات سيار چنانچه درخواست نصب آنتن BTS را به ما ارايه کند و محل نصب اين آنتن‌ها براي شهروندان، مشاغل و تبليغات مزاحمتي ايجاد نکند، هيچ مانعي براي نصب آنان وجود ندارد.

یکی از خبرگاران درحالی‌ که حرف او را قطع می‌کند: ممکن است مزاحمت را تعریف کنید؟

مدیرعامل (با چهره‌ای حق به‌جانب): نصب هرگونه دکل و آنتن مخابراتي و ايجاد مانع روبه‌روي تابلوهاي تبليغاتي يا تلويزيون‌هاي بزرگ شهري که مربوط به بخش خصوصي هستند، در عمل به‌لحاظ قانوني امکان‌پذير نيست و صاحبان آن‌ها حق دارند در مورد نصب آنتن‌هاي مخابراتيBTS به ما اعتراض کنند.

خبرنگاری دیگر: اما آقای رییس قطعا شما هم درک کرده‌اید که منظور همکار من چیزی دیگری بوده و پاسخ شما هیچ ارتباطی به سؤال ما نداشت، ممکنه برای ما توضیح بدین که چطور ممکنه آنتنی به ارتفاع هشت‌ متر جلوی دید یک تابلی تبلیغاتی با ارتفاع سه متر را بگیرد؟ آقای رییس شما حتما در جریان هستید که بسیاری از این آنتن‌ها بنا به شرایط خاص بر روی پشت‌بام‌هایی نصب می‌شوند که نه محل رفت‌و‌آمد و سد معبر است و نه محل نصب تبلیغات!

]صدای خنده حاضران سالن کنفرانس را دربر می‌گیرد.[

آقای مدیرعامل (درحالی که سعی می‌کند خود را در برابر خنده‌های خبرنگاران مسلط و در عین‌ حال شوخ‌طبع نشان دهد): ببینید دوستان، اگر تاکنون با نصب آنتن‌هاي BTS در برخي از معابر و مکان‌هاي خاص از سوي سازمان زيباسازي مخالفتي شده باشد به‌دليل آن بوده که مکان نصب دکل‌ چه به لحاظ بصري و چه به لحاظ قانوني مناسب نبده است اما اگر از سوی بخش‌هایی دیگر در شهرداری مخالفت شده من نمی‌توانم پاسخ مناسبی به شما بدهم.

بازدید شهردار از یک پروژه عمرانی. صبح. خارجی

]درحالی که بازدید شهردار تهران از یک پروژه عمرانی درحال اتمام است، خبرنگاری به او نزدیک شده و چگونگی نصب آنتن تلفن‌همراه در سطح شهر را جویا می‌شود.]

خبرنگار: آقای شهردار متاسفانه به‌تازگی مسؤولان شرکت ارتباطات سیار پیرامون نصب تجهیزات آنتن تلفن‌همراه در سطح شهر با بی‌مهری از سوی همکاران شما مواجه شده و نتوانسته‌اند دکل‌های BTS را در نقاطی که توسط متخصصان امکان‌سنجی شده است نصب کنند، همین امر به‌ یکی از دلایل مسؤولان این شرکت پیرامون توسعه کند شبکه ارتباطاتی تبدیل شده و این درحالی است که پیش از این از سوی برخی از مدیران شهری اعلام شده بود که مسؤولان شرکت ارتباطات سیار برای نصب BTSهای تلفن‌همراه هیچ مشکلی در سطح شهر تهران ندارند، ممکن است در این مورد توضیح دهید؟

شهردار تهران (درحالی که لبخندی بر گوشه‌ لب دارد): ببینید وزارت ارتباطات و فناوري، با همكاري شهرداري تهران، می‌تواند دكل‌‏هايBTS تقويت امواج تلفن‌‏هاي‌ سيار را در اماكن موردنظرش نصب ‏كند. در‌ نتیجه دكل‌‏هاي تقويت امواج تلفن‌همراه در كليه اماكني كه از نظر وزارت ارتباطات براي نصب مناسب باشد، نصب خاهد شد و از نظر ما این ‌کار بلامانع است.

خبرنگار: اما متاسفانه آقای شهردار تاکنون فقط در دو مورد که ما از آن اطلاع داریم شهرداری‌های مناطق به‌دلیل اعتراض اهالی محل جلوی نصب آنتن تلفن‌همراه را گرفته‌اند، در این مورد چی؟

شهردار: ببینید اصولا اهالي محله، معمولا با اجراي طرح‌‏هاي جديد در محلات خود مخالف هستند، به‌خصوص در زمینه آنتن‌های BTS که صحبت‌های ضدونقیض بسیاری پیرامون اثرات سوء آن بر بدن انسان وجود دارد اما با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، شهرداري قطعا آن‌ها را راضي خواهد كرد. در این بین نیز از سوی مراجع ذی‌صلاح باید اقدامات لازم پیرامون فرهنگ‌سازی صورت پذیرد. در کل با توجه به افزايش نياز شهر تهران به استفاده از اين دكل‌‏ها، تمامي شرايط براي نصب آن‌ها فراهم شده است.

]به‌دنبال مخالفت‌های بی‌شماری که از سوی مردم در نصب آنتن‌های تلفن‌همراه صورت گرفته و به‌موجب بروز شایعاتی مبنی بر تاثیر تشعشعات آنتن‌های BTS بر سلامتی افراد میزگردی خبری پیرامون همین امر برگزار می‌شود.[

سالن کنفرانس. صبح‌. داخلی

دوربین از نمای بالا سالن کنفرانس نسبتا بزرگی را که انبوهی از کارشناسان و خبرنگاران رسانه‌های ارتباط جمعی و صداوسیما و عکاسان خبری آن را احاطه کرده‌اند، نمایش می‌دهد.

برنامه ب سخنان مديركل طرح و مهندسي شركت ارتباطات سيار پیرامون این سؤال که آيا تشعشعات ساطع شده از آنتن‌هاي BTS تلفن‌همراه مضرر است یا مضر نیست، شروع می‌شود.

مديركل طرح و مهندسي شركت ارتباطات سيار: فاصله‌ قرار گرفتن بخش فرستنده و گيرنده‌ آنتن‌هاي BTS تلفن‌همراه كه امواج از آن‌ها خارج مي‌شود تا زمين، به‌گونه‌اي است كه ضرري متوجه افراد نمی‌شود، تا به امروز نیز در ساير كشورها كه زودتر از ما نسبت به نصب همين نوع تجهيزات با شرايط فعلي اقدام كردند، گزارش مستندي مبني بر مضر بودن تشعشعات مذكور ارایه نشده است.

آقای مدیر (با اشاره به نمودارهای تهیه شده که بر روی پرده سالن کنفرانس نمایش داده می‌شود): با مطالعاتي که توسط سازمان انرژي اتمي در سايت پارك پرديسان، بر روي امواج در ارتفاع 1/5 متري برابر با قد متوسط يك انسان انجام شده این نتیجه به‌دست آمده است که امواج منتشره بسيار ضعيف هستند، همچنين امواج ارتفاع سه متري با فاصله‌ افقي چهار متر از آنتن، شدتي برابر نيم وات در مترمربع داشته كه تقريبا يك‌صدم حد ميدان مجاز استانداردهاي بين‌المللي است. شدت پرتوها در شرايط فعلي آنتن‌هاي BTS نصب شده در منازل مسكوني مجاور آن‌ها نیز بسيار كمتر از حد مجاز براساس استانداردهاي موجود بوده و نصب آن بلامانع است.

در این لحظه دوربین به‌سوی عضو هیات‌علمی دانشگاه مخابرات که از دیگر سخنرانان این کنفرانس است می‌رود.

عضو هیات‌علمی دانشگاه مخابرات: همان‌طور که دوست‌ و همکار عزیزم اشاره کردند، ميزان تاثير امواج الكترومغناطيسي آنتن‌هاي BTS تلفن‌همراه با توجه به شدت‌ و مدت زمان قرار گرفتن فرد در برابر آن بيشتر مي‌شود. اما آنتن‌هاي BTS مورد استفاده در شبكه‌ تلفن‌همراه، كم‌قدرت و در مقايسه با فرستنده‌هاي مخابراتي مانند رادار و يا سيستم‌هاي پرقدرت، از توان پايين‌تري‌ برخوردار هستند. در ضمن بيشتر تشعشعات، موازي با سطح زمين و به‌گونه‌اي قرار مي‌گيرند كه ما در مقابل حداكثر قدرت آن‌ها قرار نمي‌گيريم و در نتيجه تشعشعات مذكور با توان پايين مشكلي براي انسان ايجاد نمي‌كند.

در همین لحظه دوربین بر روی عضو هيات‌علمي دانشگاه MSU كنتاكي آمريكا می‌رود که صحبت‌های سخنران قبلی را قطع کرده: تشعشعات الكترومغناطيسي هميشه بر سلامت انسان تاثير داشته‌ و در همين ارتباط تحقيقاتي در جامعه‌ آمريكا، بر روي تاثير امواج الكترومغناطيسي تلفن‌همراه بر روي مغز انسان صورت گرفت كه نشان مي‌دهد ميزان تاثيرگذاري باتوجه به‌شدت بيشتر فركانس و زمان زياد قرار گرفتن فرد در برابر امواج بيشتر مي‌شود. به‌طور مثال هر چه‌قدر به امواجي كه از آنتن‌هاي BTS تلفن‌همراه ساطع مي‌شود، فرض آنتن‌هايي كه بر پشت‌بام و يا حياط منزل واقع شدند و افراد به‌طور دایم در مقابل آن قرار مي‌گيرند، نزديك‌تر باشيم، خطرناك‌تر خواهد بود.

در این لحظه کنفرانس به اتمام می‌رسد و خبرنگاران، کارشناسان موردنظرشان را با سؤال‌های گوناگون محاصره می‌کنند.

دفتر نشریه. ظهر. داخلی

صدای تلفن در پس‌زمینه شنیده شده و دوربین به‌دنبال صدا بر روی دستگاه فاکس می‌رود. دستگاه فاکس استارت شده و فاکسی با این مضمون دریافت می‌شود:

طبق آخرين يافته‌هاي علمي، آنتن‌هاي BTS تلفن‌همراه فاقد هرگونه آثار زيان‌بخش هستند.

به‌گزارش روابط عمومي شركت مخابرات آذرايجان شرقي، طبق آخرين يافته‌هاي علمي و تحقيقات انجام يافته از سوي سازمان‌هاي بهداشتي و علمي در سطح بين‌الملل، آنتن‌هاي فرستنده و گيرندﺓ تلفن‌همراه (BTS) فاقد تشعشات مغناطيسي زيان‌آور بوده و نه‌تنها اثر سوء و زيان‌باري بر سلامت شهروندان نخواهد داشت، بلكه مكالمه در مجاورت آنتن‌هاي BTS اثرات سوء گوشي‌هاي تلفن‌همراه را نيز كاهش مي‌دهد.

لازم به‌ذكر است هرگونه شايعه و اظهارنظر در خصوص مضر بودن اين آنتن‌ها اعتبار علمي ندارد.

دفتر نشریه. عصر. داخلی

دوربین صفحه‌نمایش کامپیوتر را نشان می‌دهد که در آن خبرهای روز جست‌وجو می‌شود. جست‌وجو با مشاده یک خبر متوقف می‌شود.

تیتر خبر: تعرفه واردات تجهیزات مخابراتی افزایش یافت. با تصویب طرحی از سوی هیات‌دولت تعرفه واردات گوشی تلفن‌همراه از چهار درصد به 60 درصد و تعرفه وارداتی تجهیزات مخابراتی از جمله BTS از 10 درصد به 80 درصد افزایش یافت.

شورای سردبیری دفتر نشریه . غروب . داخلی

دوربین بر روی افراد شورای سردبیری نشریه که هر کدام مطالبی را پیرامون افزایش ناگهانی تعرفه واردات تجهیزات مخابراتی ارایه می‌کند می‌چرخد.

عضو اول شورای سردبیری: مثل اینکه مجلسی‌ها همچین از طرح افزایش تعرفه‌ها راضی نیستند. کمیته مخابرات مجلس که گفته خیلی سرعت توسعه زیرساخت‌هامون در این بخش سریع بود، با این کار سریع‌تر هم خواهد شد.

عضو دوم: آقا ما یه مصاحبه با یکی از مدیران بخش خصوصی طرف قرارداد با مخابرات انجام دادیم که گفته تمامی مناقصات داخلی و خارجی سر تصمیم‌گیری این تعرفه‌ها معلق مونده.

عضو سوم: خوب بهانه‌ای افتاد دست GCهای طرف قرارداد، حالا راحت برنامه عقب افتادشون رو می‌اندازند گردن این تعرفه.

عضو چهارم: دردسرهای نصب BTS کم بود، حالا وارد کردنشم اضافه شد. تکلیف این هشت میلیون سیم‌کارت ثبت‌نامی دوره جدید چی می‌شه؟ تیتر چی بزنیم؟

مصائب تلفن‌همراه

پنجره دفتر نشریه/خیابان . غروب . داخلی و خارجی

نماهای مختلفی از خیابان شلوغ و پرترافیک شهر و تردد شهروندان که به استقبال ساعات پایانی روز می‌روند. بعضا تعدادی هم تلفن‌همراه به‌دست و عصبانی از اینکه تماس موردنظرشان برقرار نشده و یا بی‌دلیل قطع می‌شود.

تیتراژ پایانی در یک پس‌زمینه سیاه، بدون موسیقی و تنها با یک نریشن که به‌صورت لوپ در طول تیتراژ تداوم دارد آغاز می‌شود.

] مشترک موردنظر در دسترس نمی‌باشد

No response to paging [

با تشکر از:

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

شرکت ارتباطات سیار

شهرداری تهران و مناطق

سازمان زیباسازی شهری

معاونت سلا‌مت وزارت بهداشت، درمان و آموش پزشكي

وزارت صنایع و معادن

کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی

و کلیه عزیزانی که در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز تلفن‌همراه همکاری کرده و یا نکرده‌اند.

تهیه شده در:

بزرگراه فناوری

بهار و تابستان 85!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا