اعتراض يک نماينده مجلس به گسترش فيلترينگ اينترت
دنیای اقتصاد – طي سالهاي اخير و با رشد استفاده از اينترنت در كشور ميزان فيلترينگ سايتهاي اينترنتي مغاير با فرهنگ كشور نيز افزايش يافته تا جايي كه دامنه فيلتر كردن سايتهاي ضداخلاقي تا مسدود شدن بسياري از سايتهاي علمي، خبري و اطلاعرساني سالم گسترش داده شده است.
بهرغم موافقتهايي كه براي فيلتر شدن سايتهاي ضداخلاقي در اينترنت از سوي مسوولان وكارشناسان وجود دارد، موضوع فيلترينگ اشتباهي موجب نارضايتي بسياري از كاربران اينترنت در داخل كشور است.
رمضانعلي صادقزاده، نايب رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس ديروز در نطق پيش از دستور خود در مجلس با اشاره به لزوم ضابطهمند شدن فيلترينگ در كشور گفت: نبايد به بهانه وجود سايتهاي غيراخلاقي در اينترنت كشور را از اقيانوس اطلاعات موجود در فضاي اينترنت محروم كرد.
وي افزود: فيلترينگ بايد ضابطهمند باشد و از مديريتي واحد پيروي كند و نبايد به صورت سليقهاي و بدون كار كارشناسي انجام پذيرد.
گفتني است علاوه بر فيلترشدن اشتباه بسياري از سايتهاي علمي و خبري و وجود مشكلاتي كه براي فيلترشدن هماهنگ و ضابطهمند سايتهاي اينترنتي وجود دارد، برخي از شركتهاي ارائهدهنده خدمات اينترنتي نيز در اين ميان به دلايلي نامعلوم اقدام به مسدود كردن برخي سايتها ميكنند چنانچه اخيرا شركت پارسآنلاين به دليل وجود نقص فني اقدام به مسدود كردن چندين سايت اينترنتي كرده است.
لزوم بازنگري قانون عدم استفاده از تجهيزات ماهواره
با توجه به اينكه اخيرا طرح جريمه 5ميليونتوماني براي كساني كه از ماهواره استفاده ميكنند به مجلس ارسال شده رييس كميته مخابرات مجلس بازنگري در قانون عدم استفاده از تجهيزات ماهواره را ضروري اعلام كرده است.
نايب رييس كميسيون صنايع و معادن مجلس اعلام كرد: قانون منع استفاده از تجهيزات ماهواره كارآيي خود را از دست داده است و نبايد به خاطر چندين كانال غيرمنطبق با بافت فرهنگي كشور خود را از استاده از فضاي اطلاعات محروم كنيم. وي معتقد است: استفاده از تلويزيون و ويدئو كابلي از ابتداييترين روشهاي جايگزين ماهواره است كه در صورت راهاندازي نيازي به منع قانوني استفاده از ماهواره نيست.
وي افزود: استفاده از تلويزيون و ويدئو كابلي به دليل هزينه بالاي راهاندازي به اجرا درنيامده كه مجلس معتقد است با واگذاري به بخش خصوصي مشكل هزينه برطرف ميشود.