مديرعامل صا ايران:بازداشت معاون وزارت ارتباطات هيچ ارتباطي با ايرانسل ندارد
ایلنا – بازداشت يكي از معاونان وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات كه در حال حاضر موضوع بحث رسانهها و مطبوعات قرار گرفته است ، هيچگونه ارتباطي با MTN، ايرانسل و پروژه اپراتور دوم تلفن همراه ندارد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، دكتر ابراهيم محمودزاده ، مدير عامل شركت صنايع الكترونيك وزارت دفاع (صاايران) ، امروز در نشست خبري با تشريح عملكرد سال 84 اين شركت و برنامههاي سال 85 ضمن بيان مطلب فوق ، گفت: شبهه و شكي در قالب مجموعه فعاليتهاي ايرانسل و پروژه اپراتور دوم وود ندارد و اين فرآيند كاملا شفاف است.
وي ، افزود: موضوع اپراتور دوم تلفن همراه از نظر تكنيك ، سرمايهگذاري ، مديريت و مشاركت با كشورهاي خارجي الگوي مناسبي در كشور است كه دستگاههاي مختلفي در آن نظارت دارند.
دكتر محمودزاده ، با بيان اين كه MTN يكي از شفافترين سرمايهگذاران خارجي در اپراتوري تلفن همراه است، يادآور شد: كار مجموعه ايران سل كار بينقصي است و موضوع دستگيري معاون وزارت ICT در رابطه با ايران سل، MTN و اپراتور دوم نبوده است.
مديرعامل صا ايران ، در خصوص جزييات و فعاليتهاي شركت ايران سل ، گفت: اين شركت داراي بستر اجرايي مناسب است كه در ابستان جاري اقدام به سرويس دهي در قالب سيم كارت 150 هزار توماني ميكند.
وي، تصريح كرد: ايران سل مقطع زماني ، حساس و سرنوشتسازي را پشت سر گذاشت ، به طوري كه حجم سرمايهگذاري و هزينههاي اين شركت براي پروژه اپراتور دوم بالغ بر يك ميليارد دلار برآورد شده است.
رييس هيات مديره ايران سل ، با اشاره به مناقصه ايران سل در ايجاد شبكه با سرمايه 600 ميليون دلار و هزينههاي جانبي حدود 500 ميليون دلار ، از ديگر جزييات و فعاليتهاي شركت ايران سل در خصوص اپراتور دوم تلفن همراه سخن نگفت.
مديرعامل صنايع الكترونيك ايران وزارت دفاع ، با اشاره به ماموريتها و فعاليتهاي مخابراتي ، الكترونيكي ، سيستمهاي امنيتي و فناوري اطلاعات در نيروهاي مسلح ، اظهار داشت: صاايران با هدف به روز كردن تكنولوژي در سطح جهاني ، توسعه ارتباطات گسترده را تطبيق بخش نظامي و غيرنظامي ميداند ، به طوري كه فعاليتهاي غيرنظامي و نظامي در سبد محصولات صاايران ديده ميشود.
وي ، فعاليت بخش غيرنظامي صاايران را در سال گذشته محصولات پايين دستي خانوار ايراني عنوان كرد و بيان داشت: در چند سال اخير استراتژي صاايران مربوط به سيستمهاي اصلي پشتيباني خانوارها نظير هدست گوشي موبايل ، تلويزيون و راديو ميشد، اما در سال جديد صاايران در نظر دارد محصولات بالادستي خانوار ايراني نظير شبكه موبايل ، فيبرنوري و بستر ارتباطات مردم را پشتيباني كند.
دكتر محمود زاده ، با بيان اين كه صاايران محصولات در سطح نظامي را در سال گذشته از 35 درصد به 50 درصد افزايش داده است، اظهار داشت: 12 محصول در سبد صاايران به نيروهاي مسلح و مجموعه كشور و آغاز 8 پروژه تحقيقي از جمله فعاليتهاي اين شركت در سال گذشته بوده است.
مدير عامل صاايران ، هزينه تحقيق را 20 ميليارد تومان برشمرد و تصريح كرد: صاايران 4 تا 5 درصد اعتبار خود را به اين مهم اختصاص داده و در نظر دارد اين ميزان را در سال 85 به 30 ميليارد تومان افزايش دهد.
وي ، با بان اين كه در بحث محصولات نظامي و غيرنظامي برنامه صاايران 5/1 برابر افزايش پيدا خواهد كرد ، اظهار داشت: عمده محصولات ما در بخشهاي جنگ الكترونيك رادار ، ردياب ، قطعات حساس ، سيستمهاي امنيتي مخابرات ، سيستمهاي نرمافزاري و كامپيوتري، سيستم ارتباطات پايدار در بخش نيروهاي مسلح است ، به طوري كه در سال گذشته تحول خوبي را در سطوح رادار براي نيروهاي مسلح داشتيم.
وي ، تصريح كرد: در سال 85 رادارهاي برد بلند و متوسط را براي نيروهاي مسلح در برنامه داريم.
دكتر محمودزاده ، در زمينه مخابرات نيز ، گفت: در سال گذشته صاايران كليه سيستمهاي مخابرات را براي نيروهاي مسلح بهسازي كرده است.
وي ، با بيان اين كه در بحث امنيت مخابرات فعاليتهاي خوبي در سال گذشته از سوي صاايران صورت گرفت، يادآور شد: كارهاي تحقيقاتي بر روي بانكهاي اطلاعاتي و سيستم عامل ملي اتفاق افتاد كه در سال جديد گسترش پيدا خواهد كرد.
مدير عامل صا ايران ، پرتاب ماهواره سينا -1 را از ديگر اقدامات اين شركت در سال گذشته عنوان كرد و با بيان اين كه كشور ما با اين پرتاب از جمله كشورهاي صاحب تكنولوژي ماهواره شده است ، تاكيد كرد: به لحاظ اين توانمندي هفته گذشته صاايران براي قرارداد مشتركي با سازمان فضايي ايران به توافق رسيده است كه طي آن اجراي نسخه بعدي ماهواره سينا آغاز شود.
وي گفت: قرارداد نهايي ماهواره سينا-2 در ماه آينده امضا خواهد شد كه برآورد زماني آن براي پرتاب 2 سال است.
دكتر محمودزاده ، تصريح كرد: نسخه بعدي ماهواره سينا ، سنگين ، حرفهاي و مثمر براي كشور خواهد بود.
وي ، با اشاره به شاخصهاي صاايران در سالي كه گذشت ، اظهار داشت: صاايران در بحث حجم محصولات جديد ، رعايت استاندارد ، سرانه توليد در مجموعه شركتهاي دولتي و صادرات حرف اول را زده است ، به طوري كه در عملكرد صادرات ظرفيتها تا 4 برابر افزايش داده شد.
محمودزاده ، در خصوص برنامههاي سال 85 شركت صاايران در بخش آموزشي نيز ، گفت: آموزش عمومي 40 ساعته براي پرسنل و كاركنان ، آموزش مديران و توسعه فعاليت در دانشگاهها از جمله طرحهاي اين شركت در سال جديد است.
وي ، افزود: آموزش مديران در صاايران نزديك به 500 ميليون تومان در سال جديد برآورد بودجه شده است كه در سال گذشته نيز اين رقم هزينه شد.
مدير عامل صاايران ، قرارداد با چند دانشگاه از جمله دانشگاه مالك اشتر و صنعتي شريف را از ديگر اقدامات اين شركت در جهت تحقيق و توسعه علمي عنوان كرد و بيان داشت: آموزش و تحقيق جزء موضوعات اصلي فرآيند كار در صاايران است.
وي ، با اشاره به 100 ساعت آموزش مشتري در مراكز فروش صاايران ، يادآور شد: به معاونت IT وزات ارتباطات در خصوص توسعه و ترويج صنعت انفورماتيك در كشور اعلام آمادگي كردهايم و در زمينه همكاري با نشريات تخصصي نيز آمادگي خود را اعلام ميكنيم.
محمودزاده ، در پاسخ به سوالي مبني بر سرويسدهي ماهواره سينا و استفاده از اين ماهواره در بحثهاي نظامي ، تصريح كرد: اين ماهواره خدمات و سرويس عمومي جامعه را انجام ميدهد و چيز پيچيده و پنهاني نيست به طوري كه تصويربرداري تا دقت 50 متر از كل سطح زمين را براي مشتريان خود اجرا ميكند.
وي ، افزود: سيستمهاي ارتباطي و سيگنالي مخابراتي ماهواره سينا معمولي بوده و استفاده از اين ماهواره عمومي است.
مدير عامل صاايران ، با بيان اين كه امروز ادعا ميكنيم كه ورژن دوم ماهواره سينا را در كشور طراحي و ساخت ميكنيم ، گفت: توانايي ما در تطبيق استانداردهاي ناتو و سلاحهاي مشابه آن در ماهواره سينا قابل توجه است ، به طوري كه تكنولوژي و تلاش 100 درصد داخلي در ساخت اين ماهواره باعث شده كه انحصار در اين دانش شكسته شود و قابل دستري براي همگان باشد.
وي ، افزود: ماهواره سينا-1 در سطح محصولات ناتو است ، چرا كه محققين زبدهاي براين طرح عظيم كار كردهاند.
محمود زاده، در خصوص صادرات شركت صاايران ، اظهار داشت: صاايران با 15 كشور به صورت حرفهاي در بخش صادرات كار ميكند و در قالب يك بنگاه اقتصادي كشور نيز به دولت سود و تعرفههاي گمركي خود را پرداخت ميكند.
مديرعامل صا ايران ، با بيان اين كه امروز جاي رانتخواري شركتهاي دولتي و خصوصي نيست ، تاكيد كرد: صاايران ماليات حقوق پرسنل و فروش كالاي خود را به دولت پرداخت و 500 شركت خصوصي را نيز پشتيباني ميكند.
عضو هيات مديره ايران سل، سود سال گذشته شركت صا ايران را حدود 7 تا 8 ميليارد تومان برشمرد و گفت: شركتهاي دولتي هسته توسعه شركتهاي خصوصي و بخش خصوصي نيز هسته توسعه صنعت كشور هستند.