ابر آروان سوارابرها
ابرآروان دیروز در ارایهای متفاوت از رویاهای محقق شدهاش گفت
روز گذشته (پنجم اسفند ۱۳۹۷) استارتاپ ابرآروان رویدادی را با عنوان #سوارابرها در تالار وحدت تهران برگزار کرد. رویداد #سوارابرها نزدیک به هزار نفر بازدیدکننده حضوری و بیش از هزار نفر هم بازدیدکننده آنلاین داشت.
ابرآروان حالا یکی از شناختهشدهترین استارتاپهای ایرانی در زمینه کلاد است. ابر آروان نشان داد علاوه بر فضای کلاد «صحنه» و «مخاطب» را هم خوب میشناسد.
در طی سه ساعت شاهد رویدادی یکدست از نظر فرم و محتوا بودیم. ارایههای نسبتا کوتاه و متنوع و ترکیب شده با انیمیشن و کارتونهایی چون کایوت و رودرانر (در ایران شناخته شده با میگ میگ) و یا سندباد زمان روانی رویداد را کاهش داده بود.
با این حال این فضاسازی مناسب در خدمت پیام اصلی رویداد سوارابرها قرار گرفته بود. استارتاپی که حالا با 60 نفر خودش را با آمازون، یوتیوب، پریسکوپ و غیره مقایسه میکند در جای جای این رویداد نشان داد از اعتماد به نفس لازم برای پیشبرد موضوعات رایانش ابری را دارد.
پویا پیرحسینلو همبنیانگذار و ناخدای اجرایی (مدیر اجرایی) آروان نخستین ارائه را داشت. او در ارائه اول نگاهی داشت به ۸ محصول آروان که شامل موارد زیر هستند.
- DNS Cloud
- CDN Cloud
- Security Cloud
- Compute Cloud
- Block Storage
- Video Platform
- Streaming
- Video Ads
پیرحسینلو در ادامه به یکپارچگی سرویسهای ابر آروان اشاره کرد و گفت تقریبا هیچ ایرانی نیست که طی یک ماه ترافیکش از زیرساختهای ابر آروان عبور نکند.
او همچنین اشاره کرد که آروان در روز به ۵ میلیارد درخواست HTTP پاسخ میدهد.
آروان، دومین CDN برتر دنیا
با اضافه شدن Dynamic Content Caching و Remote Key Offloading به CDN آروان، این محصول جزو دو CDN برتر دنیا قرار گرفته است.
صابر مسگری (کدسالار آروان) توضیح داد که با نصب نرمافزار میگمیگ روی سرورها، صاحبان وبسایتها بهبودی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد را شاهد خواهند بود.
مسگری در ادامه توضیح داد که ابزار Remote Private Key Offloading آروان به مشتریان کمک میکند از تمامی امکانات سرویسهای CDN و امنیت ابری آروان استفاده کنند بدون آنکه کلید خصوصیشان را در اختیار آروان قرار دهند.
Pay As You Go
یکی از چالشهای کسبوکارهای ابری در بخش محاسبه هزینه است.
این چالش آنقدر مهم است که بسیاری از سروی دهندگان ایرانی به دلیل اینکه نمیتوانند میزان مصرف کاربران را محاسبه کنند به آنها سرویس را به صورت پکیج میفروشند.
به گفته محمدعرفان شمس (محصولبان آروان) این شرکت موفق شده تا سازوکاری برای محاسبه این هزینه پیدا کند و شما فقط به اندازه مصرف هزینه پرداخت میکنید. به قول خود آروانیها به اندازهای که آش میخورید پول میدهید.
علاوهبر بحث هزینه ویژگی مهم دیگری که آروان دارد این است سفارش سرور شما در ۳۰ ثانیه آماده و به شما تحویل داده میشود.
امنیت در برابر DDoS
به گفته مدیران آروان این مجموعه سال گذشته با حملات گستردهی DDoS مقابله کرده است. حملاتی با بیش از ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه و بالغ بر ۲۰میلیون پکت در ثانیه. مهرداد پنجهفولادگران (امنسالار آروان) با اشاره به قابلیتهای جدید امنیت ابری آروان گفت که این محصول سریعتر، قدرتمندتر و هوشمندتر از پیش شده است.
سروش نیکپور (کارشناس ارشد امنیت داتین) با اشاره به ویژگیهای متمایز CDN بانکی آروان و داتین در پاسخ به نیازهای بانکها به قابلیتهایی که مشتریان بانکی میتوانند برای امنیت بیشتر از آن بهرهمند شوند پرداخت و گفت آروان با استفاده از تونلی امن ترافیک بانکها و کاربرانشان را بدون بازکردن رمزنگاری عبور میدهد و به سرورهای اصلی بانکها میرساند و همچنین حملات DDoS را به خوبی دفع میکند. این امر باعث میشود تا امنیت شبکهی بانکها نیز به خوبی تامین شود.
مقایسه آروان با بزرگان جهان
یکی از نکات جالب توجه این رویداد که با استقبال خوب شرکتکنندگان همراه بود بخش مقایسه آروان با بزرگان جهان بود.
آروان در این مراسم و در بخش پخش زنده خودش را بزرگانی مثل یوتیوب، آمازون و پریسکوپ مقایسه کرد. نکته جالب اینکه در نتیجه این مقایسه آروان موفق شد رتبه دوم و حتی رتبه اول را هم به دست بیاورد. این موضوع نشان از پتانسیل بسیار بالای این تیم جوان دارد.
آروان در سال آینده
حامد ایروانچی (پیر فناوری آروان) در بخش دوم رویداد اشاره کرد که بستر ابری آروان میتواند جایگزینی برای برخی از مزایای multi-tenancy باشد.
ایروانچی در ادامه از عرضهی CDN Apps آروان و Server Image Marketplace آروان در سال آینده خبر داد که به کسبوکارهای آنلاین امکان میدهد این زیرساخت را از آن خود کنند و با نام تجاری خود از این بستر برای عرضهی محصولاتشان بهره ببرند.
حامد ایروانچی حاصل سکوی ابری آروان را برای کسبوکارهای آنلاین، نداشتن نگرانی از هزینههای زیرساخت ابری و تمرکز بر شراکت با آروان بیان کرد و خبر از تلاش برای تسهیل فرآیند جذب میانگین سرمایهی ۱۰۰ میلیونی برای ۲۰ استارتآپ برتر این خانواده داد.
وحید اشرفیان (استواردار آروان) در ادامهی رویداد توضیح داد که زیرساخت PaaS آروان که در سال آینده عرضه خواهد شد، چه کمکی به مشتریان میکند: «کد شما بهصورت اتوماتیک مستقیما روی یک زیرساخت ابری قرار میگیرد و همه مراحل Build، اجرای تست نرمافزار و آمادهسازی زیرساخت بهصورت خودکار برای شما انجام میشود. شما میتوانید هر سرویسی که احتیاج دارید را خیلی راحت تعریف کنید، سرویسها را بهراحتی کنار هم قرار دهید و با یک کلیک یا یک کامند، Scale کنید».
در بخش پایانی رویدادسوار ابرها ثمین زاهدانی (معمار فرهنگ آروان) به روی صحنه آمد و گفت: «استارتآپها برای صلح میجنگند، نه فناوری!».
پرده آخر
در پایان سه ساعت و نیم رویداد ابرآروان پیرحسینلو در میان انبوهی از ابر روی صحنه آمده و با سخنانی احساسی از این گفت که میخواهد طوری زندگی کند که در لحظه مرگ آن را محکم در آغوش بکشد.
او که کارگردان تئاتر هم هست حالا با این رویداد نشان داد که حالا میتواند از تبحر و اعتماد به نفسش برای روایت کسب و کارش هم میتواند به خوبی استفاده کند.
بدترین پشتبانی
بدترین کیفیت سرویس دهی
گول نخورید ظاهر کارشون نخورید که کلافتون میکنه
متاسفانه در رویداد حضور نداشتم، اما از دیدن گزارش خلاصه ویدئویی لذت بردم.
امیدوارم موفق باشند و جوانان بیشتری دست به ایجاد شغل های جدید بزنند.