تکنولوژی

جهان گرسنه تكنولوژي : سرمايه‌گذاري آي‌‌تي امسال به 90ميليارد دلار مي‌رسد

دنیای اقتصاد – يك خط ساده مي‌تواند يك زنجيره بزرگ بسازد. اينجا همه چيز به هم مربوط است. وقتي قرار باشد زندگي در يك دهكده جهاني حكم يك تجربه بزرگ يا شايد هم كوچك را پيدا كند، كافي‌است كمي دقيق‌تر ببينيم تا درك ارتباطات پيچيده راحت‌تر شود.

اين روزها در ادامه روند مكانيزه شدن صنايع مختلف در سطح جهان، حضور تكنولوژي به عنوان جزو جدا نشدني آن محسوس‌تر از گذشته شده است. موضوعي كه مسلما از نظر صاحبان صنايع و البته سرمايه‌گذاران بزرگ پنهان نمانده و نخواهد ماند. در اين ميان كاتاليزور زمان هم گويا وظيفه خود را براي سرعت بخشيدن به پيشرفت اين جريان به خوبي مي‌داند.

شايد به همين دلايل است كه شنيدن خبر افزايش 7/2درصدي حجم سرمايه‌گذاري در بش IT در سرتاسر دنيا و در اوايل سال ميلادي جديد، چندان هم عجيب به نظر نرسد.

در حقيقت سرمايه‌گذاري در صنعت IT بعد از افت شديد منابع اقتصادي اين بخش در سال 2001 شكل بهتري به خود گرفته و توانسته به رشد خوبي برسد. بعد از محقق شدن پيش‌بيني كارشناسان درباره رشد متوسط 5/2درصدي سرمايه‌گذاري‌هاي اين بخش در سال 2005، حالا بررسي‌هاي موسسه تحقيقاتي Gartner در اين زمينه روي 1400شركت از 30كشور نشان مي‌دهد حجم اين سرمايه‌گذاري در سال 2006 به حدود 90ميليارد دلار مي‌رسد. چنين پيش‌بيني در روزهاي آغازي سال جديد باعث شده شركت‌هاي بزرگ به سرمايه‌گذاري‌هاي كلان در اين صنعت به عنوان يك عام كليدي براي رشد اقتصادي خود نگاه كنند. دليلي كه براي صرف هزينه‌هاي زياد شركت‌ها در جهت آموزش مهارت‌هاي مختلف در زمينه فناوري اطلاعات به كاركنان، احتمالا موجه خواهد بود. اين روند گويا براي كشورها و جوامع جهان سومي مثل هميشه با استقبال بيشتري مواجه شده است.

بعد از به‌وجود آمدن مفاهيم نو و پروژه‌‌هاي بزرگ IT در اين سال‌ها، كارشناسان اين صنعت انتظار روزهاي بهتري را در سه تا پنج سال آينده مي‌كشند. انتظاري كه فعلا در مراحل مختلف رشد و تجارت‌هاي كوچك‌تر در اين كشورها شكل واقعيت به خود گرفته. آمار و تحقيقات نشان مي‌دهند بهترين و بانفوذترين سياست‌هاي سرمايه‌ذاري در اين صنعت در كشورهاي خاورميانه شكل گرفته‌اند.

در واقع قابليت‌هاي كاربردي براي سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگ و شرايط اقتصادي اين كشورها نشان دهنده آمادگي بيشتر آنها براي در اختيار داشتن سهم عمده‌اي از اين رشد در سال 2006 است، دليلي كه اين روزها براي شركت‌ها به عنوان يك انگيزه براي برابري نرخ معاملات و سرمايه‌گذاري در خاورميانه و ديگر مناطق دنيا مطرح مي‌شود. در اين ميان تكنولوژي‌هاي جديد سخت‌افزاري، نرم‌افزارهاي امنيتي و ميزباني شبكه‌‌‌ها شانس بيشتر براي جذب سرمايه‌گذاري‌ها داشته‌اند. با اين وجود اغلب شركت‌‌ها هنوز به دنبال جذب سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگ‌تر و استفاده از منابع مالي خارجي هستند و سرمايه‌گذاري‌هاي جديد هم بيشتر روي همكاري شركت‌‌ها براي توليدات به روز متمركز شده‌‌اند.

اين در حالي است كه كشورهاي شرق‌دور هم سعي دارند از اين قافله عقب نمانند. به همين دليل هم دولت كره‌جنوبي براي افزايش سهم توليدات خود در بازار منطقه‌اي امسال تصميم دارد تا 964‌ميليون دلار در بخش IT اين كشور سرمايه‌گذاري كند، رقمي كه در مقايسه با سال گذشته 1/10‌درصد افزايش پيدا كرده است. كره جنوبي اعلام كرده است كه از اين ميزان 707‌ميليون به تحقيقات و توسعه، 5/114‌ميليون براي آموزش و بقيه به اعطاي تسهيلات مختلف ديگر اختصاص دارد.

جرياني كه با گسترش بيشتر ارتباطات و علوم مختلف در سراسر دنيا شكل جدي‌تري هم به خود خواهد گرفت تا سهم بيشتري از بودجه‌‌هاي دولتي و سرمايه‌گذاري‌هاي خصوصي را در اختيار بگيرد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا