تکنولوژی

حمايت صريح وزير ارتباطات از اينترنت ملی

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت:در صورت تحقق ايجاد شبكه‌ي اينترن در داخل كشور به طور حتم نرخ اينترنت و ارسال اطلاعات درون كشور به شدت كاهش يافته و از نظر پرداخت‌ها نيز مقرون به صرفه تر خواهد شد.

دكتر«محمد سليماني» در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد ضرورت‌ها، راهكارها و ملزومات ايجاد شبكه‌ي اينترنت ملي اظهار داشت: ايجاد يك شبكه در داخل كشور از ابعاد فرهنگي، تامين اطلاعات و ايجاد احساس امنيت براي كاربران در تبادل اطلاعاتي مانند ايميل در مسيري امن داراي اهميت و اثرمثبت خواهد بود.

وي ادامه داد: اين بحث از بعد اقتصادي هم داراي اهميت است به طوري كه تبادل حجم بيشتر ارتباطات در داخل يك كشور از نظر هزينه ارزان‌تر تمام خواهد شد، بدين ترتيب نياز به اجاره‌ي باند خاص و يا پرداخت هزينه‌ي ترانزيت به ساير كشورها نيست و قاعدتا هزينه بايد به شدت كاهش پيدا كند.

وي افزود: در صورت تحقق اين امر به طور حتم وضعيت نرخ اينترنت و ارسال اطلاعات درون كشور به شدت كاهش يافته و از نظر پرداخت‌ها نيز مقرون به صرفه تر خواهد شد.

وي با بيان اين كه ايجاد شبكه‌ي اينترنت ملي از بعد فرهنگي نيز قابل بررسي است، اظهار داشت: ما فارسي زبان هستيم و در صورت راه اندازي چنين شبكه‌اي در داخل كشور، به طوري كه اساس كار در آن بر زبان فارسي قرار گرفته باشد، علاوه بر توسعه‌ زبان فارسي در تبادل اطلاعات مردم با اين زبان، از بعد فرهنگي موثر خواهد بود.

وي ياد آور شد: وقتي اطلاعاتي مانند ايميل به كشور ديگر رفته و باز مي‌گردد، به نوعي احساس تخليه اطلاعاتي ايجاد مي‌شود، اما با انجام اين كار در داخل كشور، در هر حال مراكز خاصي در اين رابطه پاسخگو و موظف به برقراري و تضمين امنيت مخابراتي هستند.

وي با بيان اين كه زيرساخت كشور از نظر شبكه‌ي فيبرنوري در حال حاضر اجازه و امكان ايجاد شبكه‌ي اينترنت را با توجه به انجام بسياري از سرمايه‌گذاري‌ها در اين زمينه فراهم مي‌كند، اظهار داشت: در اين جريان نيازمند ايجاد مراكز پرقدرت پردازش و ذخيره ارسال و دريافت ديتا هستيم، كه سرمايه‌گذاري قابل توجهي مي‌طلبد.

وي افزود: نياز به آموزش و تربيت نيروي انساني براي اين كار، كه به ايجاد اشتغال مي‌انجامد نيز از جمله ضرورياتي است كه بايد فراهم شود.

وي ادامه داد: بهره برداران از اين وضعيت نيز بايد نسبت به سرمايه‌گذاري در جامعه اقدام كنند، كه البته بحث سرمايه گذاري در حال حاضر از سوي فعالان در عرصه‌ي اينترنت بين‌الملل از جهت فراهم كردن ابزار و اقدامات لازم شكل گرفته و در مورد شبكه‌ي اينترنت داخلي هم مطرح است.

وزير ارتباطات در مورد سرمايه‌گذاري مورد نياز براي تحقق ايجاد شبكه‌ي اينترنت ملي داخل كشور اظهار داشت: ايجاد سيستمي‌ جامع و كامل براي انجام همه‌ي فعاليت‌ها در حوزه‌ي اينترنت بر روي اين شبكه و حتي مواردي مانند ارسال تصاوير زنده، به چند صد ميليارد تومان هزينه نياز دارد، اما ايجاد يك سيستم حداقل، شايد با چند ده ميليارد تومان براي مراحل اوليه شكل بگيرد كه البته مراكز خاصي مي‌توانند به آن دسترسي پيدا كنند.

وي خاطر نشان كرد: به سازمان‌ها و ارگان‌ها توصيه مي‌كنيم تا جايي كه مي‌توانند براي انجام امور خود از شبكه استفاده كنند، تا اين امر علاوه بر ارزان شدن و تاثير گذار اقتصادي در اموري مانند حمل و نقل و غيره به سالم و سريع انجام شدن كار بينجامد. اما كار مستلزم انجام فرهنگي سازي و آموزشي است چرا كه روحيات كارگزاران و پرسنل و غيره، براي برقراري ارتباط با شبكه و بهره برداري از آن جاي كار دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا