تکنولوژی

آقای ریاضی، آیا خود شما پای طرح ” اینترنت ملی” را امضاء خواهید کرد؟

نام نویسنده: محمد میثاقی – www.iranict.blogfa.com

آی تی ایران – طرح 900 میلیارد تومانی شبکه “اینترنت ملی” بزرگ ترین و کلان ترین طرحی است که تا کنون در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ارائه شده است و با این حال به عمد یا به سهو، بسیار گذرا و کاملا مبهم با آن برخورد شده است و شاید طرح چند سئوال و امید به پاسخ دادنش بتواند کمی به تنویر افکار عمومی کمک نماید.

1. ایده اولیه این طرح و برنامه ریزی آن توسط چه کسانی انجام شده است؟ نام افراد و میزان تخصص آن ها ملاک خوبی برای تعیین موفقیت و یا شکست یک طرح خواهد بود و این که مشخص خواهد کرد طرح ناشی از نظرات یک نفر بوده و یا بر اساس خرد و تدبیر جمعی صورت گرفته است.

2. آیا هیچ جلسه ای با متخصصان فناوری کشور در باب لزوم آن و ممکن بودنش برگزار شده است و از نظرات اهالی فن بهره کافی برده شده است؟ آگرپاسخ مثبت است چرا نمی گوئید کی و کجا؟ و چرا هیچ گونه اطلاع رسانی از آن ها صورت نگرفته است و اگر پاسخ منفی است چه دلیلی بر عدم استفاده از نظرات متخصصین داخلی وجود دارد؟

3. نیازسنجی کامل و دقیق ایجاد این طرح جدای از مشکلات حقوقی و سیاسی ایران با امریکا، بر اساس کدام منطق بوده و مبتنی بر کدام مدل علمی و یا تجربه مطالعه شده دیگر کشورهای دنیا طراحی شده است؟

4. در حالی که یکی از ویژگی های مخابرات و ارتباطات تغییر پذیری سریع آن و تحول پذیری خارق العاده اش است چه تضمینی وجود دارد که تغییرات تکنولوژی ظرف یک یا دو سال آینده نتواند کل طرح را تحت الشعاع قرار دهد و به دلیلی منطقی و علمی که از قبل دیده نشده بود کل طرح به یک باره به هوا رود؟ آیا ظرف این چند ماه اخیر مطالعاتی در این خصوص صورت گرفته است که افکار عمومی از آن بی خبر باشند؟

5. در حالی که کمتر از چهار ماه از تشکیل دولت جدید و روی کار آمدن وزرا و مدیران وزارت خانه ها نمی گذرد، طراحی اولیه این کار،مدت زمان سه سال و تعیین هزینه 900 میلیارد تومانی و نیز ابعاد کار در طی چه مدت زمانی و چگونه صورت گرفته است ؟ آیا این تصمیم گیری نیز از جنس همان تصمیماتی است که دولت جدید معتقد است قبلا 5 ساله تصمیم گیری می شده و اکنون آن ها 5 دقیقه ای طومارش را می پیچند؟

6. مگر نه این که شورای عالی فناوری اطلاعات اصلی ترین مرجع تصمیم گیری و تعیین سیاست های کلان حوزه IT کشور است و مگر نباید طرح های بزرگی مانند” شبکه اینترنت ملی” در آن شورا طرح شده و تائید گردد؟ و چرا این شورا تاکنون تشکیل نشده است؟ آیا این تاخیر ارتباط معنا داری با این طرح ندارد؟

7. نمایندگان مجلس شورای اسلامی آیا بر اساس توجیهات ارزشی قطع وابستگی ما به آمریکا که این روزها و در فضای سیاسی خاصی به سر می بریم اقدام به تائید این طرح کرده اند و یا واقعا دلایل قانع کننده تخصصی و علمی و اقتصادی لازم را دیده اند و کار کارشناسی انجام داده اند که با طرح 900 میلیارد تومانی سه ساله موافقت نموده و قول 100 میلیارد تومان اعتبار برای سال اول را داده اند و به عنوان دست گرمی10 میلیارد تومان از پول بیت المال را هم نقدا پرداخت نموده اند؟

8. اگر تمام اعتبار پیش بینی شده این طرح به تمام و کمال پرداخت گردد چه اطمینانی وجود دارد که نتیجه آن باشد که در ابتدا دیده شده بود و ضمانت های اجرایی این طرح بزرگ چیست؟ چه کسی قسم خواهد خورد که این طرح می تواند مشکلات عدیده ای از ارتباطات ما را حل کند و چه کسی می تواند قول دهد و امضاء کند که سرانجام این طرح همراه با موفقیت ولو متوسطی باشد؟

جناب آقای ریاضی

اگر همچنان معتقدید که این طرح پشتوانه فنی و علمی خوبی دارد و می تواند جواب گوی نیازهای ما باشد بهتر است شجاعانه پای این طرح را امضاء کنید و از هم اکنون بگوئید که میزان موفقیت آن چقدر خواهد بود؟ امضاء شما و سخن شما ملاک خوبی برای ارزیابی عملکرد مدیریتی شما برای افکار عمومی و نهادهای نظارتی و نیز ثبت در تاریخ کشور خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا