تکنولوژی

اولین عکس‌های تاریخی در جهان

از اوایل ۱۸۰۰ تاکنون عکاسی دچار تحولات بسیاری شده و نوآوری‌های قابل توجهی را شاهد بوده است. استفاده از دوربین به ما اجازه داده تا از لحظات تاریخی عکس بگیریم ونوع نگاه ما به دنیای اطراف را تغییر داده است. در ادامه شاهد ۲۰ عکس تاریخی خواهیم بود که در نوع خود اولین بوده‌اند. 

 

۱- نخستین عکس جهان 

نخستین عکس جهان که با چیزی مشابه دوربین عکاسی گرفته شده مربوط به عکسی از جوزف نیسفور نیپس است که در سال ۱۸۲۶ گرفته شده است. این عکس از پنجره اتاق نیسفور نیپس در بروگاندی فرانسه گرفته شده . مرحله عکسبرداری از این صحنه با استفاده از فرآیندی که نیپس آن را هلیوگرافی نامید  ۸ ساعت طول کشید 

۲- نخستین عکس رنگی جهان 

نخستین عکس رنگی جهان توسط ریاضیدان و فیزیکدان  James Clerk Maxwell گرفته شد. مکس‌ول این عکس را در جریان یک ارایه در ۱۸۶۱ به همگان نشان داد. این عکس یک روبان سه رنگ است. 

۳- نخستین عکس دیجیتال جهان

اولین عکس دیجیتال جهان در سال ۱۹۵۷ گرفته شد. این درست ۲۰ سال پیش از این بود که مهندسان کداک اولین دوربین دیجیتالی را ابداع کنند. عکس در واقع یک اسکن دیجیتالی از عکسی بود که با نگاتیو گرفته شده بود. عکس پسر فردی به نام Russell Kirsch است و رزولوشن آن ۱۷۶ در ۱۷۶ پیکسل است و قطع مربع آن الان برای اینستاگرام مناسب است. 

۴- نخستین عکس از یک شخص 

نخستین عکس از حضور یک انسان در عکس مربوط به لوییس داگر است. فرآیند ثبت این عکس ۷ ساعت طول کشید و به همین دلیل مردمی که در بلوار du Temple در پاریس در حال رفت و آمد بودند عملا در عکس ثبت نشده‌اند با این حال در سمت چپ پایین عکس مردی در حال واکس زدن کفشش دیده می‌شود. تحقیقات بعدی روی این عکس نشان دهنه افراد دیگری هم در عکس بود آیا می‌توانید آنها راببینید؟ 

۵ – نخستین عکس سلفی جهان

Robert Cornelius سال ها پیش از آنکه چیزی به نام سلفی فراگیر شود از خودش عکس گرفت و نخستین سلفی جهان را به نام خود ثبت کرد. این عکس در فیلادلفیا و در حدود ۱۸۵ سال قبل گرفته شده و رابرت حدود چند دقیقه بی حرکت جلوی دوربین ایستاده تا تصویرش برای همیشه ثبت شود. 

۶- نخستین عکس غیر واقعی جهان 

نخستین عکس غیر واقعی جهان در سال ۱۸۴۰ توسط Hippolyte Bayard گرفته شد.  هم Bayard و هم لوییس داگر در آن زمان برای تصاحب عنوان پدر عکاسی می‌جنگیدند چون خود را مبدع عکاسی می‌دانستند. نکته این بود که Bayard زودتر از داگر توانسته بود به نوآوری ظهور عکس دست یابد اما با تاخیری که در اعلام این موضوع داشت داگر از فرصت استفاده کرد و خود را به عنوان مبدع معرفی کرد. Bayard بعدا این عکس را گرفت عکسی که در آن مردی خود را به خاطر دشمنی ( با دیگری ) کشته است. 

۷ – اولین عکس هوایی

نخستین عکس هوایی نه توسط پهپادها که توسط یک بالن هوایی در ۱۸۶۰ گرفته شد. این عکس از بالای شهر بوستون گرفته شدو  عکاس آن Wallace Black بود 

 

۸- اولین عکس از خورشید 

نخستین عکس از خورشید در سال ۱۸۴۵ اپسط فیزیکدانان فرانسوی Louis Fizeau و Leon Foucault گرفته شد. این عکس با تکنولوژی داگروتیپ ( لطفا به Bayard نگویید) و با سرعت یک شصتم ثانیه گرفته شد. 

۹- نخستین عکس فضایی

نخستین عکس فضایی در جهان توسط راکت V-2 #13 گرفته شد وقتی که در اکتبر ۱۹۴۶ به فضا پرتاب شده بود. این عکس از روی تصویر دوربین فیلمبرداری ۳۵ میلی‌متری گرفته شده است. 

۱۰- نخستین عکس خبری جهان 

نخستین عکس خبری جهان در ۱۸۴۷ گرفته شد و بازهم با تکنولوژی داگروتایپ و مردی را نشان میدهد که در فرانسه دستگیر شده است. 

۱۱- نخستین عکس رییس جمهور 

John Quincy Adams ششمین رییس جمهور آمریکا و نخستین رییس جمهوری بود که از او عکس گرفته شد. با استفاده از داگروتایپ و در سال ۱۸۴۳ . 

۱۲ – اولین عکس رعد و برق 

نخستین عکس از رعد و برق را در سال ۱۸۸۲ William Jennings گرفت . عکاسی از رعد و برق همین الان هم خیلی ساده نیست . 

۱۳- نخستین عکس از حادثه هوایی 

این عکس در ۱۹۰۸ که نخستین سقوط یک هواپیما که به مرگ Thomas Selfridge منتهی شد را میتوان نخستین عکس از این نوع دانست. جالب آنکه اورویل رایت هم در زمان حادثه در این هواپیما بود اما از این حادثه جان سالم به در برد. 

۱۴ – نخستین عکس از ماه 

نخستین عکس از ماه در ۱۸۴۰ توسط W. Draper گرفته شد . او این عکس را در بام یکی از ساختمانهای دانشگاه نیویورک گرفت. این عکس در طی سالیان دچار صدمات فیزیکی زیادی شد. 

۱۵- نخستین عکس رنگی از منظره 

نخستین عکس رنگی منظره در 1877 گرفته شد و عکاس آن Louis Arthur Ducos du Hauron بود. عنوان این عکس منظره جنوب فرانسه است. 

 

۱۶- نخستین عکس زمین از ماه 

۱۷- نخستین عکس از طوفان تورنادو

در ۱۸۸۴ توسط یک عکاس آماتور در کانزاس گرفته شد. 

۱۸- نخستین عکس از مریخ 

در ۱۹۷۶ و در جریان یک ماموریت فضایی ناسا گرفته شد 

 

منبع : آی تی ایران

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا