فروش “رايانههاي قابل حمل” در ايران بصورت “انفجاري” درخواهد آمدش
ایرنا – يك كارشناس مسايل سختافزار گفت: در سال ۲۰۰۵آمار فروش رايانههاي قابل حمل(NOTEBOOK)بيش از رايانههاي روميزي شده است و در ايران نيز در آيندهي نزديك اين مساله بصورت ” انفجاري ” رخ خواهد داد.
“سعادت پاشا”روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در اصفهان افزود:
“نوت بوك” از اواسط سال ۱۳۸۰و اايل سال ۱۳۸۱بطور جدي وارد بازار ايران شد و ميزان فروش آن در حال افزايش است.
وي افزود: فروش “نوت بوك” در كشور در سال ۸۲حدود ۱۵هزار دستگاه و در سال ۸۳معادل ۲۵هزار دستگاه بود و پيش بيني ميزان فروش آن در سال ۱۳۸۴ معادل ۳۰هزار دستگاه است.
بهگفته وي،امروزه يكي از دلايل خريد رايانه قابل حمل در ايران تجملگرايي است به طوريكه همراه داشتن آن يكي از مظاهر تمدن محسوب ميشود.
وي كاهش فاصله قيمت بين رايانههاي روميزي و”نوت بوك”را يكي ديگر از دلايل افزايش فروش آن دانست و گفت:اختلاف قيمت يك دستگاه ” نوت بوك” و يك دستگاه رايانه روميزي با مشخصات مشابه كمتر از ۲۰۰دلار است.
پاشا تصريح كرد: كارايي بالا، قابل اطمينان بودن، برآوردن نيازهاي اساسي يك كاربر و قابل حمل و نقل بودن ( (Mobilityاز ديگر ويژگيهاي رايانههاي قابل حمل است.
وي يادآور شد: شما با داشتن يك “نوت بوك”و با استفاده از اينترنت بصورت بي سيم( (Wirelessميتوانيد در هر كجا به شبكه جهاني متصل شويد.
اين كارشناس،مشتريان “نوت بوك” در ايران را به سه دسته تقسيم كرد و گفت:
مشتريان دسته اول داراي بودجه محدود كمتر از ۱۰ميليون ريال هستند كه “نوت بوك” لازم دارند.
وي مشتريان دسته دوم را “مشتريان تجمل گرا”دانست كه تنها به روز بودن و جنبه سرگرمي آن (Entertainment)برايشان مهم است و پول، عاملي تعيينكننده در انتخاب آنها نيست.
پاشا، مشتريان دسته سوم را “مشتريان جدي” ناميد و گفت: آنها خريد خود را بر اساس نياز روز انجام ميدهند و خواستار “نوت بوك”(هايي) با قيمت بين ۱۲ ميليون تا ۱۷ميليون ريال هستند.
وي اضافه كرد:در زمان حاضر مشكل خاصي براي واردات ” نوت بوك ” به كشور وجود ندارد.
وي با اين حال ، مشكلات عمده در رايانههاي قابل حمل در ايران را نداشتن نماينده و متولي ، كانالهاي مختلف خريد، تحريم شركتهاي آمريكايي و پايين بودن كيفيت خدمات پس از فروش و گارانتي دانست و يادآور شد:اين مسائل باعث عدم ثبات قيمت “رايانههاي قابل حمل” در ايران شده است.
بهگفتهوي، به دليل عدم ارتباط مستقيم و نبود امكان دريافت گارانتي مناسب از توليدكننده اصلي، اغلب هزينههاي دوره گارانتي با بهانههايي به دوش مشتريان تحميل ميشود.
پاشا گفت: كمپانيهاي بزرگ توليدكننده رايانههاي قابل حمل مانند”توشيبا” (”،(TOSHIBAدل”(”،(DELLآي.بي.ام”(”،(IBMاچ.پي”(HP)و” سوني”( (SONYبه دليل تحريمهاي فناوري، با ايرانيان وارد مذاكره مستقيم نميشوند و ما مجبور به خريد “نوت بوك” از نمايندگيهاي مرتبه دوم يا سوم آنها هستيم.
به گفته وي،در زمان حاضر بجز مدلهاي “ال.جي”(”،(LGاي ساس”( (ASUSو برخي مدلهاي “او.اي.ام”( ،(OEMسرويس رسمي “نوت بوك” در ايران وجود ندارد.
اين كارشناس خاطرنشان كرد: بدليل سهولت معامله شركتهاي آسيايي با بازار ايران و مشكلات حضور كمپانيهاي آمريكايي و اروپايي، احتمال رشد ماركهاي تايواني و كرهيي در كشور بسيار زياد است.
وي اظهار داشت: رشد بازار”نوت بوك” و نياز به واردات وسيع آن، باعث شده است كه شركتهاي بزرگ و معتبر داخلي اين كالا را در سبد كالايي خود جا دهند.