تکنولوژی

ماهواره‌ى مصباح تا اواخر مهرماه سال جارى به فضا پرتاب مى‌شود

ایسنا – مجرى پروژه‌ى ماهواره‌ى مصباح گفت: پايگاه پرتاب موشكى كه ماهواره‌ى مصباح با آن پرتاب مى‌شود در شمال مسكو واقع شده و مصباح اواخر مهر ماه سال جارى به فضا پرتاب خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس «حسن انتظارى» در مراسم پرده‌بردارى از ماهواره‌ى مصباح اظهار داشت: اين طرح نتيجه‌ى همكارى موفق گروهى از متخصصانى است كه صميمانه با هدف ارتقاء سطح فناورى در كشور تلاش كردند و اميدواريم پروژه‌ى مصباح چراغى براى پروژه‌هايى از اين نمونه در آينده باشد.

وى نمادسازى و ايجاد زيرساخت جهت اجراى پروژه‌ها و طراحى و ساخت ماهاره‌هاى كوچك، اجراى پروژه‌ى انتقال دانش فنى طراحى و ساخت نمونه‌هاى مهندسى و فضايى پرتاب و آموزش نيروى انسانى و كسب توانايى متخصصان و پژوهشگران كشور را از جمله اهداف اجراى طرح مصباح دانست و افزود: طرح ماهواره‌ى مصباح جهت دستيابى به فناورى فضايى، ماموريت انتقال داده ميان ايستگاه‌هاى زمينى به صورت ذخيره و ارسال را انتخاب كرده و طرح، شامل مراحل ساخت،‌ پرتاب، استقرار در مدار و بهره‌بردارى است.

وى با اشاره به اين‌ كه پايگاه پرتاب موشكى كه مصباح همراه با آن به فضا پرتاب خواهد شد در شمال مسكو قرار گرفته اظهار داشت: در راستاى ساخت مدل فضايى ماهواره از دانش فنى شركت CGS ايتاليا استفاده شده است، همچنين سازه‌ى ماهواره كه از تكنولوژى بالايى برخوردار است در داخل كشور ساخته شد و طبق توافق با شركت ايتاليايى مقرر شد اگر استانداردهاى لازم رعايت شده باشد همان سازه به عنوان سازه‌ى اصلى در فضا استفاده شود.

وى ادامه داد: از جمله كاربردهاى پيشنهادى براى ماهواره‌ى مصباح، قرائت كنتور از راه دور، جمع‌آورى اطلاعات جوى از ايستگاه‌هاى هواشناسى و مانيتورينگ شرايط محيطى و اندازه‌گيرى ميزان فشار است.

انتظارى ادامه داد: ماهواره در مدار ارتفاع پايين (LEO) مى‌باشد و ارتفاع مدار ماهواره هزار كيلومتر است همچنين تعداد دور ماهواره د شبانه روز 14 دور و طول مدت رويت ماهواره در شبانه روز 45 دقيقه است. طول عمر مفيد ماهواره در مدار حدود سه سال و ناحيه‌ى سرويس دهى اصلى ايران بوده كه در اروپا و آمريكا نيز قابليت رويت و سرويس‌دهى خواهد داشت.

وى تصريح كرد: اميدواريم با اين پروژه، ساخت ماهواره در كشور بومى شود.

وى ادامه داد: ماهواره‌ى مصباح كه در راستاى عمليات مربوط به طراحى و ساخت آن حدود 60 نيرو با تركيب‌هاى مختلف حضور داشتند، اواخر شهريور آماده‌ى پرتاب خواهد بود اما پرتاب آن اواخر مهرماه انجام خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا