تکنولوژی

اطلاع رسانى مشكل بزرگترين طرح ملى گسترش فناورى اطلاعات (تكفا)!

نام نویسنده: مهدى راستى

ایرنا – در حالى كه از دومين مرحله طرح توسعه و كاربرى فناورى اطلاعات (تكفا‪(۲‬ صحبت به ميان اورده مى‌شود اما با جستجوى در اينترنت، به ويژه در سايت مربوط به طرح تكفا كوچكترين اطلاعى در اين‌باره به دست نمى‌آيد.

به نظر مى‌رسد مديران اين طرح ملى به رغم بودجه‌هاى كلان تخصيص يافته به تكفا، حتى در مورد اطلاع رسانى در زمينه طرح خود ناتوان هستند.

سايت اينترنتى مربوط به طرح تكفا كه قرار است محملى براى اطلاع رساى و كمك به توسعه ‪ IT‬در كشور باشد، خود هر از چند ماه يك بار ، به روز مى شود!
براى نمونه اگر به لينك مربوط به اخبار
(‪(http://www.mporo.com/news/news.asp
مراجعه كنيد هيچ خبرى را روى سايت نمى‌بينيد و تنها متنى را مشاهده مى نماييد كه از اين قرار است: “دفتر امور پژوهشى در تلاش است تا با همكارى كارشناسان خود آخرين اخبار و اطلاعات مورد نياز دستگاههاى اجرايى- پژوهشى را به منظور تسريع در امور محوله به اطلاع برساند “
در اين عبارت مشخص نشده است كه اين كارشناسان محترم چه زمانى قرار است درباره بزرگترين “طرح ملى براى توسعه اطلاع رسانى”، اطلاع رسانى! كنند.

در حالى كه صحبت از اعطاى وام طرح تكفا ‪ ۲‬به ميان امده است با مراجعه به لينك مربوط به “وام طرح حمايت از بخش خصوصى” اين آگهى را مشاهده مى كنيد كه اخرين فرصت اقدام براى آن حداكثر تا تاريخ پانزدهم دى ماه هشتاد و سه يعنى حدود شش ماه پيش!! قيد شده است.

به اين ترتيب شايد بتوان گفت اطلاع‌رسانى بزرگترين مشكل طرح تكفا است.

از سوى ديگر اين روزها اطلاع‌يافتن از مرحله دوم طرح تكفا مانند كسب اطلاع از يك طرح بسيار سرى شده است!
به گونه‌اى كه با اطمينان مى‌توان گفت اگراين روند به اين شكل ادامه يابد هيچ سودى عايد جامعه نيازمند گسترش در رمينه ‪ IT‬نخواهد شد! حيقتا چرا اطلاع رسانى نه تنها در همه زمينه‌ها ، بلكه در زمينه اى كه خاص اطلاع رسانى شكل گرفته است بدين سان ضعيف است؟
گفته مى‌شود كه به دليل استفاده از روش‌هاى مناقصه‌گذارى در طرح تكفا ‪۲‬ بودجه‌هاى تخصيص يافته در طرح تكفا ( طرح توسعه و كاربرى فناورى اطلاعات) به هدر رفته است.

در عين حال در طرح تكفا حدود سيصد ميليارد تومان در طى سه سال گذشته هزينه صرف شده و حجم بازار در طول اين سه سال بيش از ‪ ۲‬هزار و ‪۵۰۰‬ ميليارد تومان افزايش پيدا كرده و در واقع ضريب تاثير حاصل از بودجه‌هاى تكفا بيش از دو برابر بوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا