كنفرانس منطقهاى آسيا – اقيانوسيه جامعه اطلاعاتى:خاتمى نيامد
دنياى اقتصاد- كنفرانس منطقهاى آسيا و اقيانوسيه كه به منظور تدارك مرحله دوم اجلاس جهانى سران در خصوص جامعه اطلاعاتى با حضور 80ميهمان خارجى از 30كشور منطقه از دو روز پيش با برپايى مراسم افتتاحيه كار خود را آغاز كرده بود، امروز در مركز همايشهاى بينالمللى جمهورى اسلامى ايران به كار خود پايان مىدهد.
به گزارش خبرنگار ما اين كنفرانس با پيام خاتمى رييس جمهور كشور و سخنرانى دكتر معتمدى وزير ارتباطات و فناورى اطلاعات و كيم هاك سو دبير اجرايى اساپ افتتاح شد.
پيام خاتمى به اجلاسWSIS
رييس جمهور در قسمتى از پيام خود به اجلاس WSIS گفته است: اين نشست مىتواند فرآيند تبيين ارتباط ميان مديريت جهانى اينترنت را با رشد شاخصهاى توسعه انسانى مشخص كند با توجه به اينكه توقع معقول جامعه بينالمللى از مديريت جهانى اينترنتى، اداره شدن آن به صورت دموكراتيك، چند جانبه، فراگير و با مشاركت كشورها و بخشهاى خصوصى است.
در ادامه مراسم افتتاحيه اجلاس دكتر معتمدى وزير ICT با اشاره به تدوين نظام ملى IT و راهبردهاى توسعه و گذر به جامعه اطلاعاتى در كشور گفت: در ايران سعى شده تا با هماهنگى در حوزههاى مختلف ورود به جامعه اطلاعاتى تسريع شود.
وى آمارى از فعاليتهاى انجام شده تا سال2005 و برنامههاى پيشبينى شده تا پايان برنامه چهارم توسعه (2009) در ايران را ارائه داد و گفت: به منظور توسعه ICT در روستا تا به حال حدود 3000روستا به تجهيزات مورد نياز از قبيل دسترسى به اينترنت با سرعت حداقل 64كيلو بيت بر ثانيه تجهيز شدهاند و به عنوان پيشخوان دولت نسبت به ارائه خدمات پايه به زودى كار خود را آغاز مىكنند و در نظر است 10000روستا تا پايان برنامه توسعه چهارم بدين صورت تجهيز شوند.
در نتيجه بر اساس آخرين گزارش منتشر شده توسط ITU رتبهبندى ايران بر اساس شاخصهاى جديد DAI از رتبه 128 در سال2000 به رتبه 77 در سال2002 ارتقا يافته است و رتبه 60 را در حال حاضر براى ايران برآورد مىنماييم.
در ادامه نصراله جهانگرد دبير شوراى عالى اطلاعرسانى با اشاره به تصويب دو سند يكى برنامه عمل و ديگرى بيانيه تهران در اين اجلاس گفت: كشورهاى آسيا و اقيانوسيه در اين اجلاس زمينهها، ويژگىها و نيازهاى خاص خود را به همراه نظرات خود در خصوص مسائل داراى اهميت جهانى جمعآورى كرده تا در اجلاس تونس مسائل منطقه را منعكس كنند.
وى افزود: مديريت اينترنت، تامين منابع مالى و پيگيرى توافقات اجلاس سران در دوره اول از محورهاى اساسى اين اجلاس برشمرده مىشوند.
در ادامه كيم هاكسو دبير اجرايى اسكاپ در سخنرانى خود به روند برگزارى اجلاسهاى منطقهاى آسيا اقيانوسيه پرداخت و گفت: اسكاپ در زمينه حاكميت اينترنت از كشورهاى منطقه خواسته است تا نظرات خود را اعلام كنند و اين نظرات در اجلاس تونس ارائه خواهد شد.
در نخستين روز برپايى اين كنفرانس تيتين دسائى معاون سابق دبير كل سازمان ملل متحد و رييس فعلى گروه كارى مديريت اينترنت به سخنرانى پرداخت و در ادامه يانيس كاركلينز سفير و نماينده دائم لتونى در سازمان ملل متحد و رييس كار گروه آمادهسازى فاز دوم جامعه اطلاعاتى در تونس سخنرانى كرد.
يانيس كاركلينز در اين كنفرانس با اشاره به فعاليتهاى كميته آماده سازى جهانى در جامعه اطلاعات گفت: اجلاس سران تلاش دارد تا در سطح ملى و منطقهاى فناورى اطلاعات و ارتباطات را گسترش دهد و هدف كلى اجلاس كمك به توسعه بينالمللى فناورى اطلاعات و تشكيل جامعه اطلاعاتى بر اساس مردم و مشمولگرا است.
وى در ادامه گفت: اين كنفرانس نقطه عطفى براى اجراى تصميمات منطقهاى جامعه اطلاعاتى است و هماكنون مقدمات اجلاس تونس آماده است و سند فعاليتها در اجلاس تهران نهايى مىشود.
همچنين چارلز گيگز رييس دبيرخانه اجلاس جامعه اطلاعاتى در سوئيس به نمايندگى از يوشيو او تسومى دبير كل آىتىيو (ITU) با تشكر از ميزبانى دولت يران از اين اجلاس گفت: استقبال ايران نشان دهنده جديت اين كشور در جهت ايجاد جامعه اطلاعات آسيا و اقيانوسيه است.
وى افزود: اين اجلاس مشمولگراست و اختلاف جامعه اطلاعاتى را در بر مىگيرد و آسيا و اقيانوسيه با ارائه مكانيزمهاى لازم براى اجرا اقدام به نتيجهگيرى در اين اجلاس و نمايش آن در اجلاس تونس خواهد كرد.
گيگز در ادامه سخنرانى خود دو دستور كار اين اجلاس را اعلام كرد و گفت: نتايج پايانى اجلاس منطقهاى تهران و بحث و گفتوگو در خصوص تشكيل يك سازمان بينالدولى از جمله برنامههايى است كه در اين اجلاس نهايى مىشوند.
گفتنى است اجلاس جامعه جهانى الاعات منطقه آسيا و اقيانوسيه در تهران پس از سه روز برپايى امروز به كار خود پايان مىدهد.
اين در حالى است كه مسوولان دبيرخانه اين اجلاس و روابط عمومى آن هيچگونه اطلاعرسانى از زمان برپايى سخنرانىها و برنامه زمانى روزانه اجلاس نكردند و با توجه به اين كه قرار بود مراسم افتتاحيه با حضور رييس جمهور و يا معاون وى برگزار شود اما تنها با پيام رييس جمهور و بدون حضور حتى معاون وى اين اجلاس آغاز به كار كرد.
همچنين در اين اجلاس هيچگونه امكاناتى براى خبرنگاران فراهم نبود در حالى كه در معمولىترين كنفرانسها حداقل امكانات براى فاكس يا ارسال خبر وجود دارد.