تکنولوژی

کنفرانس مطبوعاتی اجلاس منطقه ای جامعه اطلاعاتی تهران برگزار شد

ایسنا – كنفرانس مطبوعاتى اجلاس منطقه‌يى آسيا و اقيانوسيه درباره‌ى مرحله‌ى دوم اجلاس جامعه‌ى اطلاعاتى تونس در دبيرخانه شوراى عالى اطلاع رسانى برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرويس جامعه‌ى اطلاعاتى خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، اين نشست با حضور مهندس “نصرالله جهانگرد“ دبير شوارى عالى اطلاع رسانى،‌دكتر “نصرالله مقدم“ دبير اجلاس تهران و دكتر “جواد صفايي“ نمانيده‌ى وزارت امور خارجه برگزار شد.

در اين نشست ابتدا مهندس “جهانگرد“ به بررسى روند اجرايى اجلاس پرداخت و اظهار داشت: كنفرانس آسيا و اقيانوسيه دربارهى جامعه‌ى اطلاعاتى در تهران، آخرين اجلاس منطقه‌يى است كه در جهان برگزار مى‌شود.

وى، افزود: تاكنون چهار تا پنج كنفرانس منطقه‌يى در جهان برگزار شده است كه هر كدام از اين ها چندين اجلاس زير منطقه‌يى نيز برگزار مى‌كنند كه منطقه‌ى آسيا و اقيانوسيه بزرگترين گروه منطقه‌يى در دنيا محسوب مى‌شود، در واقع اجلاس تهران جمع بندى نهايى نقطه نظرات آسيا و اقيانوسيه است و اسنادى كه در اين اجلاس تهيه مى‌شوند در تدوين اسناد نهايى اجلاس جامعه‌ى اطلاعاتى تونس تاثيرگذارى بيشترى دارند.

جهانگرد با اشاره به اين كه سه كارگروه در حاكميت اينترنت، جامعه‌ى اطلاعاتى و ICT برى توسعه‌ى روستايى برگزار مى‌شود، گفت: در حوزه‌ى حاكميت اينترنت قرار است معاون ICANN نيز در مباحث اين كارگروه حضور داشته باشد تا بتوانيم به جمع بندى خوبى در اين زمينه دست يابيم.

وى با اشاره به اين كه برگزارى اين اجلاس در تهران از بعد منطقه‌يى و بين‌المللى براى ايران در حضور چشمگير در اجلاس تونس تاثيرگذار است،گفت: علاوه بر برنامه‌ى عمل و اعلاميه‌ى تهران، قطعنامه‌اى نيز در تهران صادر خواهد شد كه نقطه نظرات ايران بيشتر در اين قطعنامه ذكر خواهد شد.

وى، يادآور شد، در اجلاس تهران براى استفاده از ICT در مديريت سوانح و بلاياى طبيعى در كل آسيا و اقيانوسيه، يك ايتگاه چند منظوره‌ى ارتباطى كامل فضايى و زمينى با جمع‌آورى كليه‌ى ابزارهاى فناورى اطلاعات و ارتباطات تاسيس خواهد شد كه به پيشنهاد ايران و موافقت اسكاپ اين سازمان در ايران همزمان با اجلاس، فعاليت خود را آغاز خواهد كرد.

در ادامه دكتر صفايى، به بررسى اسناد تهيه شده در اجلاس تهران پرداخت و گفت: در اين اجلاس دو سند و يك گزارش درباره‌ى مالكيت اينترنت ارائه خواهد شد كه براين اساس در سند اول كه برنامه‌ى عمل منطقه آسيا و اقيانوسيه است بيشتر به مباحث كلى اجلاس پرداخته شده است و پيش نويس توسط اسكاپ تهيه شده است اما سند دوم، سند سياسى يا اعلاميه‌ى تهران است كه در واقع اين سند و برنامه‌ى عمل ارتباط نزديكى با يكديگر دارند و بيشتر تاكيد بر برنامه‌هاى عملى كه كشورهاى آسيا و اقيانوسيه مايلند براى توسعه آن را انجام دهند و علاوه بر آن اين سند حاوى يك پيام سياسى است و بر بحث دسترسى آزاد و بدون تبعيض به اطلاعات تاكيد بسيارى دارد.

وى، افزود: در زمينه‌ى حاكميت اينترنت با توجه به اين كه اين كارگروه هنوز جمع‌بندى فعاليت‌هاى خود را ارائه نكرده است، سعى كرده‌ايم گزارشى را در اين زمينه تهيه كنيم و با حضور مسؤولان اين كارگروه اين گزارش در اجلاس تهران اعلام شود.

دكتر صفايى در پايان گفت: ‌اصلى‌ترين پيام اعلاميه‌ى تهران تاكيد بر دسترسى آزادنه به اطلاعات بدون تبعيض و امكان استفاده از فناورى اطلاعاتى و ارتباطاتى براى همگان است.

در ادامه دكتر “مقدم“ به ارائه‌ى گزارشى درباره‌ى اجلاس پرداخت و گفت: در اين اجلاس بيش از 120 نفر از نمايندگان سازمان‌هاى بين‌المللى و مديران ارشد وزارت خانه‌هاى مختلف كشورها حضور دارند و همچنين تا به امروز در حدود 25 NGO و سازمان‌ غيردولتى براى شركت در اين اجلاس اعلام آمادگى كرده‌اند.

وى، ادامه داد: در اين اجلاس حدود چهار تا پنج كتاب در زمينه‌ى فناورى اطلاعات و ارتباطات ارائه خواهد شد كه در واقع فعاليت‌هاى ايران در زمينه‌ى ICT جامعه‌ى اطلاعاتى را به نمايش خواهد گذاشت.

همچنين نمايشگاهى با عنوان توانمندى‌هاى ICT در ايران با حضور شركت‌هاى داخلى همزمان با اجلاس برگزار خواهد شد كه هدف نشان دادن فعاليت‌هاى ايران در اين بخش است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا