نقدى بر انتخابات نظام صنفى رايانه اى
نام نویسنده: محمد صادق جديدى *
آی تی آنالایز – نمى دانم چرا عادت کرده ايم گره ها را با دندان باز کنيم و کار صحيح را با روشى ناصحيح انجام دهيم . روز دوشنبه بخشى از فعالان صنعت IT يکبار ديگر کنار هم جمع شدند تا ضمن تصويب اساسنامه نظام صنفى رايانه اى استان تهران هيئت مديره اى را انتخاب کنند که قرار است آرزوهاى دراز مدت فعالان صنعت رايانه را به تحقق برساند و سکان دار جمعيتى شود که سالهاست در پى کسب حقوق مشروع بوده و اميدوارند که اين تشکل بتواند در تعامل منطقى با دولت خواسته هاى صنفى را تامين نمايد و امنيت لازم را جهت فعاليت شرکتهاى خصوصى و فروشگاهها ى رايانه اى در سطح تهران و کشور فراهم نمايد .
تفاقات ناخوشايندى که در حاشيه برگزارى انتخابات افتاد جالب توجه است و جا دارد در آستانه ورود به مرحله جديد مديريت اجرائى کشور مسئولين کشور و فعالان بخش خصوصى با نگاهى مو شکافانه برخلاف رويه تساهل و تسامح که جزو سياستهاى رايج چند ساله اخير بوده و بسيارى از ارزشهاى مارا مورد هجمه قرارداده و به آن توجه نمايند.
انتخابات نظام رايانه اى در شرايطى برگزارگرديد که رقابت 2 گروه موافق و مخالف برگزارى انتخابات بر سر تصاحب کرسى رياست هيئت رئيسه از همان لحظه اول انتخاب هيئت رئيسه مجمع عمومى موسس روشن بود و بالاخره نيز ترکيب مناسبى که مى توانست پيگير نظرات هر دو گروه باشد شکل گرفت ولى برخورد رئيس منتخب شرايطى را بوجود آورد که شبهه سوء استفاده از انتخابات و عدم اجراى مفاد اساسنامه ( به منظور حمايت از جريانى خاص ) در اذهان تداعى و جو سالن را متشنج نمود .
متاسفانه رياست جلسه که مى بايست با اطلاع از بند به بند اساسنامه و قانون جلسه را اداره نمايد شرايطى را بوجود آورد که تفاوت بين جلسه مجمع عمومى موسس و مجمع عادى براى حضار روشن نگردد و بالاخره با پادر ميانى رئيس شوراى عالى انفورماتيک و قرائت بند 12-ج دستور العمل تشکيل مجمع عمومى موسس استانها جو آرام شد ولى جاى تاسف داشت که مقام دولتى نيز با ناديده گرفتن نقش حاضرين و صاحبان صنايع رايان اى و بر خلاف بند 13-ج همين دستور العمل اعلام نمود که اساسنامه غير قابل تغييراست و جمع حاضر چاره اى جز تصويب ندارد . با بيان اين جمله نماينده دولت و سکوت کسانيکه ادعاى حمايت از صنف و فعالان آنرا دارند معلوم مى شود که چقدر دلسوز صنف بوده و کار تعامل با دولت با اين سبک حمايت از صنف به خواهد انجاميد.
متاسفانه در اين جلسه با اعمال زور و تحکم بند هاى 13-4 و 13-5 نيزکه حق قانونى کانديداها بود ناديده گرفته شد و نشان داديم که پايبندى به قوانين فقط تا جائى است که منافع ما ايجاب نمايد و هر قانونى هر چند محکم باشد را مى توانيم به سادگى زير پابگذاريم.
به راستى آيا نمى بايست از مسئولين دولتى سوال نمود که اصولاً تصويب اساسنامه در جائيکه حق مخالفت و تغييرى وجود ندارد چه معنى دارد؟ آيا نمى بايست از همکارانمان و منتخبين که براى کسب کرسى در هئيت مديره هاى رنگارنگ انجمن ها و تشکل ها دم از حفظ منافع مى زنند سوال کنيم که چرا از همين ابتدا از منافع ما حمايت نکرديد؟
گاهى اوقات اين تصور پيش مى آيد که با وجود اينهمه از خود گذشته چرا اينقدر مشکل داريم و چرا هنوز بعد از سالهاى بسيار فعاليت نتوانسته ايم امنيت شغلى خود را تضمين نماييم .آيا علت بروز مشکلات موجود اين نيست که برخى از نمايندگان صنفى ما در طول سالهاى متمادى مغلوب و مغبون تفکرات قلدر ماباه و غير کارشناسى برخى از مسئولين دولتى شد ه اند و لابى هاى صورتگرفته در چهارچوب منافع شرکتى خودشان صنف را با مشکلات مواجه نموده ؟
اميدواريم ترکيب هئيت مديره جديد که در بين آنها چهره هاى بسيار دلسوز و فرهيخته و توانمندى وجود دارد بتواند شعارهاى زيبا را مقدمه عمل زيباتر گرداند و برچيننده هر گونه انحصار غير منطقى دولتى و مانع پيروزى تفکر اختصاصى سازى شوند .
بد نيست همه منتخبين در جايگاههاى مختلف بدانند که مردم بهترين قضاوت کننده بر عملکرد آنها هستند و صبر اعضاء نشانه اى از نجابت و خرد آنهاست نه حماقت و قطعاٌ گذشت زمان مبين عملکرد مثبت از عملکرد منفى خواهد بود .پس خاطره اى خوش از خود بگذاريم تا هم خدا راضى باشد و هم مردم.
*مدير عامل شرکت ايده نگار