تکنولوژی

گفت‌وگو با مديرعامل شركت‌ ارتباطات داده‌ها:ISP ها موظفند خودشان هم برخی سايت ها فيلتر کنند

دنياى اقتصاد- شركت ارتباطات داده‌ها پس از اقدام به جلوگيرى از واردات ترافيك بين‌الملل به داخل (ترمينيشن) به منظور حفظ مسائل امنيتى و اقتصادى كشور، اكنون قصد دارد تا در سال جارى به ارائه مجوز ترمينيشن به بخش خصوصى بپردازد، همچنين ارائه سه مجوز راه‌اندازى ديتاسنتر و استفاده از نرم‌افزار فيلترينگ داخلى متناسب با فرهنگ كشور از ديگر برنامه‌هاى اين شركت در سال 84 است.

دنياى اقتصاد به منظور دريافت جزئيات و اهداف طرح‌‌هاى شركت ارتباطات داده‌ها در سال جارى با رشيدى مديرعامل اين مركز گفت‌وگويى كرده است كه مى‌خوانيد:

شركت ارتباطات داده‌ها از چه زمانى و به چه منظور اقدام به جلوگيرى از واردات ترافيك بين‌الملل (ترمينيشن) به داخل كشور كرده و تا چه اندازه از ورود اين ترافيك جلوگيرى به عمل آمده است؟

رشيدى: از دى ماه سال 82 شركت ارتباطات داده‌ها به صورت جدى اقدام به جلوگيرى از ورود غيرمجاز ترافيك بين‌الملل به كشور كرد زيرا در سال‌هاى قبل از 82 خسارات زيادى به اين مركز به دليل ورود غيرمجاز ترافيك وارد شد.

بدين صورت كه با ترافيك غيرمجاز ميزان ترافيك وارده از طريق دو مركز بين‌الملل مخابرات كاهش مى‌يابد كه تفاوت ميزان صادرات اين مركز با واردات ترافيك آن موجب ضرر و زيان به دولت مى‌شود.

همچنين ورود غيرمجاز اين ترافيك مشكلات امنيتى نيز دارد زيرا بايد به هر گونه واردات حتى ورود ترافيك با توجه به وجود مسايلى مانند جاسوس، قاچاق و… نظارت كرد.

اما در زمان اجراى اين طرح تاكنون ترافيك وارده از مبادى مخابرات به ميزان دو برابر افزايش يافته است.

خسارات وارده از طريق ترمينيشن غيرمجاز تا قبل از اجراى اين طرح چه ميزان بوده و پس از جلوگيرى از آن به چه ميزان كاهش يافته است؟

رشيدى:از سال 82 تاكنون طى 15ماه بيش از 36هزار خط تلفن مشغول به واردات ترافيك شناسايى شدند كه موجب افزايش درآمد ارزى شركت به 30ميليون دلار شده است و ترافيك وارده از طريق مبادى مخابرات از 199ميليون دقيقه در سال 82 به 423 ميليون دقيقه در سال 83 افزايش يافته است.

اين در حالى است كه اختلاف ترافيك وارده و صادره د سال 2001 از مبادى مخابرات 66ميليون دقيقه بوده كه موجب پرداخت 12ميليون دلار هزينه اضافه به خارج از كشور مى‌شد و اين ميزان خسارت در سال 2003 به اوج رسيد و از آن زمان با جلوگيرى از ورود غيرمجاز اين ميزان كاهش فراوانى يافته است و در سال گذشته اختلاف ترافيك وارده و صادره به 39ميليون دقيقه كاهش يافت.

و از امسال نيز شركت ارتباطات داده‌‌ها قصد دارد به ارائه مجوز ترمينيشن به بخش خصوصى بپردازد.

با توجه به اينكه گفته‌ايد وارد كردن ترافيك مشكلات امنيتى براى كشور ايجاد مى‌كند اكنون شركت‌هاى خصوصى چگونه مى‌توانند اين ترافيك را وارد كنند؟
رشيدى: طى فراخوانى كه ركت ارتباطات داده‌ها به زودى اعلام خواهد كرد به صورت قانونمند به چند شركت اين مجوز ارائه مى‌شود تا از خطوط و مبادى كه اين شركت تعيين مى‌كند آنها به ورود ترافيك بپردازند تا شركت ارتباطات بتواند به مسائل امنيتى آن كنترل داشته باشد.

اين فراخوان چه زمانى اعلام مى‌شود؟

رشيدى:به زودى اعلام مى‌شود اما تاريخ آن مشخص نيست زيرا سرعت روند كار در سيستم دولتى پايين است.

در زمينه فعاليت سايت‌هاى اينترنتى آيا شركت ارتباطات داده‌ها قصد فليترينگ دارد يا خير؟

رشيدى:ماسعى بر بسته نشدن سايت‌‌هاى اينترنتى داريم اما با فيلترشدن سايت‌هايى كه علماى دينى ما را دعوت به مسدود شدن آنها مى‌‌كند موافق هستيم و قصد داريم تا با فيلترينگ مناسب در كشور از قطع شدن كامل اينترنت به دليل وجود سايت‌هاى ضداخلاقى جلوگيرى كنيم و در حال حاضر نيز در حال تهيه نرم‌افزار فيلترينگ واحدى براى تمامى شركت‌‌هاى ICP و ISP هستيم تا بر اساس فرهنگ كشور و رعايت موازين اسلامى سايت‌ها را فيلتر كنيم.

اين نرم‌افزار چه زمانى تهيه مى‌شود و آيا با وجود آن ناهماهنگ بودن فيلتر سايت‌ها درISP ها وICP ها برطرف مى‌شود؟

رشيدى: 6 شركت ايرانى اقدام به تهيه اين نرم‌افزار كردند كه سه شركت از آنها نرم‌افزارهايشان مناسب بوده اما ايراداتى داشته كه در حال برطرف شدن است ولى تقريبا اين كار نهايى شده و هم‌اكنون نيز در چندICP در حال پياده‌سازى است كه اگر جوابگو باشد، به‌عنوان نرم‌افزار فيلترينگ در تماميICP ها وISP ها به كار برده مى‌شود زيرا ناهماهنگى در فيلتر سايت‌‌ها به دليل نبودن يك نرم‌افزار داخلى واحد است.

البته ليستى از طرف كميته تعيين مصاديق به ما ارائه مى‌شود براى فيلترينگ اما به جز آن هر ISP يا ICP و سرويس‌دهنده خودش موظف است تا از سايت‌‌هاى ضد اخلاقى و دينى جلوگيرى كند و علاوه بر ليست ما نيز برخى سايت‌ها را فيلتر كند.

نظرتان راجع به مطبوعات و رسانه‌هاى IT چيست؟ برخى مى‌گويند شما با مطبوعات ارتباط خوبى نداريد؟

رشيدى:ما با مطبوعات به جز خبرگزارى ايسنا هيچگونه مشكلى نداريم زيرا ايسنا برخى اخبار و مصاحبه‌هايى كه با اين شركت داشته براى جنجال و خبرسازى به شكل ديگرى منعكس مى‌كند و ما براى ارائه اخبار IT و براى اطلاع‌رسانى به مردم حاضر به ارتباط با مطبوعات و رسانه‌ها هستيم اما برخى به صورت عمدى مصاحبه با ما را اشتباه چاپ مى‌كنند و يا به موضوع ديگرى به جز آنچه در مصاحبه به آن بيشتر توجه شده در خبر خود مى‌پردازند تا جنجال به پا كنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا