تکنولوژی

بازار كامپيوتر سال 84 را با تحول آ­غاز كرد: كاهش تعرفه واردات، افزايش توليدPC

دنياى اقتصاد- انتخابات رياست جمهورى و تغيير كابينه دولت از جمله عوامل تاثيرگذار در تحولات بازار كامپيوتر ايران در سال 84 به شمار مى‌رود و به گفته برخى كارشناسان اين تغييرات در دولت ممكن است موجب تشديد و يا بازدارى رشد بازار شود و برخى از مسوولان معتقدند با توجه به فعاليت‌ها و برنامه‌ريزى‌هاى صورت گرفته در سال‌هاى گذشته روند رشد در بازار كامپيوتر 84 همانند سال 83 خواهد بود.

به گفته رييس كميته سخت‌افزار انجمن شركت‌هاى انفورماتيك كاهش تعرفه‌هاى واردات براى واحدهاى توليدى و غير توليدى در سال 84 و علاقه‌مندى شركت‌هاى توليدى به مارك‌دار كردن PC و عرضه آن در بازار كشور از مهم‌ترين تحولات در سال جارى خواهد بود.

كاظم آيت‌الهى سه ماهه اول سال جارى را زمان بهبود وضعيت بازار كامپيوتر ايران عنوان مى‌كند و مى‌گويد: با تعرفه‌هاى جديد جهت‌گيرى‌هاى مناسبى براى حمايت از واحدهاى توليدى و كاهش قاچاق قطعات كامپيوترى آغاز شده است و در زمينه سخت‌افزار پيش‌بينى مى‌شود بازار 30درصد رشد در سال جارى داشته باشد.

همچنين سهيل مظلوم رييس انجمن شركت‌هاى انفورماتيك در خصوص تغيير تعرفه‌هاى گمركى قطعات كامپيوترى در سال جارى به خبرنگار ما گفت: ميزان تعرفه واحدهايى كه اقلام توليدى دارند از 50درصد به 40درصد كاهش يافته است و ميزان تعرفه واحدهاى غير توليدى حداقل 4درصد است.

وى افزود: مانيتور، صفحه كليد، كيس كامپيوتر و كامپيوترهاى شخصى داراى 40‌درصد تعرفه و چاپگر سوزنى، موس داراى تعرفه 15درصدى و كيس كامپيوتر با ملحقات داخلى مانند درايوها و اى‌تى‌ام (خودپرداز بانكى) داراى تعرفه 25درصدى هستند.

وى در ادامه گفت: ساير كالاهاى انفورماتيكى مانند مادربرد، كارت گرافيك، كارت صدا و كارت شبكه و سرور و نوت‌بوك داراى تعرفه 4‌درصدى در سال جارى هستند.

مظلوم معتقد است انتخابات رياست جمهورى و تغيير كابينه دولت تاثير زيادى بر بازار كامپيوتر خواهد داشت و با توجه به افزايش قراردادهاى سفارش مشترى و نرم‌افزارهاى كاربردى در سال گذشته ممكن است در سال جارى در اين قراردادها تغييراتى به وجود آيد.

رييس انجمن شركت‌هاى انفورماتيك طبق آمار توليد معتقد است وضعيت توليد قطعات كامپيوترى در كشور بهبود يافته است و آيت‌الهى رييس كميته سخت‌افزار انجمن روند توليد را همانند سال‌هاى گذشته پيش‌بينى مى‌كند و معتقد است تنها فضاى توليد براى واحدهاى توليدى مناسب‌تر شده است.

طبق آمار وزارت صنايع و معادن تعداد توليد صفحه نمايش در سال 82، 973553عدد و در سال 83، 685700، جعبه كامپيوتر در سال82 به ميزان 256293و در سال 83 به 217559 تعداد رسيده است. همچنين توليد صفحه كليد در سال82 برابر 708500عدد و در سال83 بر اساس آمار يك واحد توليدى 26077بوده و در سال82 چاپگر به ميزان 19592 و در سال83، 16880 توليد شده است.

آيت‌الهى معتقد است از سال گذشته فعاليت‌هايى جهت حذف مونتاژ دستى pc و توليد pc‌هاى داراى برند معتبر داخلى آغاز شده كه در سال جارى به نتيجه خواهد رسيد و پيش‌بينى مى‌شود واحدهاى توليدى به اين سمت حركت كنند.

وى ميزان فروش دستگاه كامپيوتر را در سال گذشته يك ميليون و دويست هزار دستگاه اعلام كرد و پيش‌بينى مى‌كند در سال جارى اين ميزان در بازار ايران به يك ميليون و پانصد هزار دستگاه افزايش يابد.

گفتنى است خبرنگار دنياى اقتصاد براى آگاهى از وضعيت توليد كامپيوتر به سراغ شركت ماديران يكى از توليد كنندگان اين بخش رفت كه مسوولان اين شركت با بيان طى نشدن مراحل مختلف ادارى حاضر به گفت‌وگو نشدند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا