تکنولوژی

انجمن شرکت‌هاى انفورماتيک با وزارت بازرگانى اتمام حجت کرد

نام نویسنده: معصومه لطفيmasoomehloti@gmail.com

هموطن- خبر برگزارى جلسه‌اى توسط انجمن شرکت‌هاى انفورماتيک با عنوان شور و تصميم‌گيرى در خصوص نمايشگاه الکامپ (الکترونيک، کامپيوتر و تجارت الکترونيک) با حضور شرکت‌هاى رايانه‌اى به دستمان مى‌رسد و پس از حضور در محل برگزارى در بدو ورود به سالن CD جالبى با عنوان «همه چيز درباره، الکامپ » (ظاهرا تيترهاى مطبوعاتى به انجمن هم سرايت کرده)، به همراه اطلاعاتى مکتوب در خصوص مکاتبه‌هاى انجمن در مورد الکامپ به دستمان داده مى‌شود که به خوبى مى‌توان بوى تحريم الکامپ از سوى انجمن و تسرى آن ميان اعضا را حس کرد.

جلسه با صحبت‌هاى سهيل مظلوم، رئيس هيات مديره انجمن شرکت‌هاى انفورماتيک که اکنون ديگر پس از الکامپ دهم براى اغلب مخاطبان اين حوزه آشناست، آغاز مى‌شود.

و بازهم تکرار همان درد قديمى
درد کهنه انجمن بر سر مباحث ارزى و ريالى غرفه‌ها، نحوه دستگيرى مظلوم به دليل شکايت شرکت سهامى نمايشگاه‌هاى بين‌المللى و … مباحثى است که هر چند بارها و بارها از جرايد و رسانه‌ها منتشر شده، اما بازگويى آن از زبان فرد درد کشيده براى اعضاى صنف که هر کدام در حوزه به عنوان غول‌هاى انفورماتيکى محسوب مى‌شود، حکايتى ديگر دارد. مظلوم در ادامه بازگويى درد خود تصريح مى‌کند که انجمن قصد دارد با استفاده از اين فرصت ايجاد شده، يکبار براى هميشه معضل مزمن محاسبه ارزى – ريالى را که مانع رشد و شکوفايى صنعت نمايشگاهى شده و به تبع رشد بازار اقتصادى کشور را تحت شعاع قرار داده، ريشه‌کن کند.

وى يادآور مى‌شود که آنچه شرکت سهامى نمايشگاه‌هاى بي‌المللى با راه‌اندازى اين بحث مى‌خواست، تنها يک نکته و آن هم شکستن عزت و اقتدار انجمن بود.
مظلوم در ادامه، اقدامات انجمن را تا به حال براساس خط قرمزهايى دانست که در قبال آن عزت و اقتدار انجمن حفظ شود و اکنون در مورد نمايشگاه الکامپ نيز بايد تصميم‌گيرى منطقى انجام شود تا خط مشى‌هاى اوليه حفظ شود.

جهت گيرى انجمن نمايان مى شود
جو جلسه تا زمانى که سعيدى، نماينده شرکت‌هاى انفورماتيک در شورايعالى انفورماتيک لب به سخن نگشوده بود، حالت خنثى داشت، حال آن که با شروع بيانات تند و تيز وى و بيان حقيقت و گردهمايى مديران صنعت انفورماتيک، سمت و سوى جلسه کاملا مشخص مى‌شود.
وى در بخشى از مطالب خود با اشاره به اين مطلب که در برگزارى نمايشگاه‌ها چگونه شرکت سهامى مى‌تواند هم مجرى باشد و هم ناظر، مى‌گويد: در اقدامات و عکس‌العمل‌هاى شرکت سهامى، 2 تحليل وجود دارد؛ اول اين که يا آنها نمى‌فهمند که در اين صورت بر آنها جرمى نيست، اما در صورتى که با علم به موضوع، عمل مى‌کنند بالتبع، منافعى وجود دارد که براى حفظ آن از هيچ کارى حتى فريب قوه قضائيه ابائى ندارند.

سعيدى تصريح مى‌کند: مسئله ارزى – ريالى نمايشگاه تنها مسئله انجمن با شرکت سهامى نمايشگاه‌ها نيست، بلکه مسئله‌اى است که مقامات ذيصلاح قضائى بايد آن را پيگيرى کنند.

جلسه با وزير بازرگانى تشريفاتى است ؟!
با توجه به وجود متن مکاتبات انجمن با دکتر اسفهبدى، مديرعامل شرکت سهامى نمايشگاه‌هاى بين‌المللى براى 2 بار، شريعتمدارى، وزير بازرگانى براى 2 بار، رئيس قوه قضائيه، رئيس جمهور، ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادى و وزير اطلاعات، ظاهرا انجمن از مکاتبات نااميد شده و به واسطه اين موضوع سعيدى با اشاره به عکس‌العمل وزير بازرگانى در برابر اين موضوع، يادآور مى شود که وزير نشان داده که نمى‌تواند نقش خاصى داشته باشد؛ چه بسا اگر مى‌توانست کارى صورت دهد، مجموعه زير دست وى نمى‌توانست اجازه دزدى داشته باشد.
بهتر است در پرانتز عنوان کنيم که قرار بود عصر روز چهارشنبه يعنى فرداى گردهمايى مديران انفورماتيک، مظلوم به همراه جهانگرد با وزير بازرگانى جلسه‌اى داشته باشد که به نوعى به واسطه مسائل پيش آمده از انجمن دلجويى شود و برگزارى گردهمايى فوق، به نوعى موضع انجمن را در برابر اين دلجويى مشخص مى‌کرد.

در صورت تحريم هيچ شرکتى حق حضور در نمايشگاه را ندارد
چند روز قبل که جلسه مطبوعاتى انجمن در برابر تعيين تکليف در برابر نمايشگاه با حضور رسانه‌هاى جمعى برگزار شد، سهيل مظلوم شروط انجمن براى مشارکت در برگزارى الکامپ يازدهم را “اعاده حيثيت و پاسخگويى در مقابل اتهامات و برخوردهاى انام شده” , “حل معضل محاسبه متراژ ارزى-ريالى” و “صدور تضمين هاى لازم براى برپايى يک نمايشگاه مطلوب” عنوان کرد که با توجه به گذشت زمان لازم و محقق نشدن شرايط، انجمن خود را کنار مى‌کشد، اما به هيچ عنوان در اين ميان بحث تحريم در کار نيست و شرکت‌ها براى حضور مختار خواهند بود.
در مقابل اين سخنان، سعيدى در جمع مديران انفورماتيک تصريح مى کند که اگر کليه اعضا تصميم به تحريم نمايشگاه گرفتند، هيچ شرکتى حق حضور در نمايشگاه را ندارد و حضور در نمايشگاه نامردى و پشت کردن به صنف تلقى مى شود که طبيعتا صنف نيز در مقابل آن سکوت نخواهد کرد. ضمن اين که مسئله ارزى – ريالى شرکت حضور يافته در نمايشگاه و نحوه برخورد با آن براى انجمن بسيار مورد توجه خواهد بود.

وى در تاکيدى دوباره حضور هر شرکت را در نمايشگاه، پا گذاشتن به جايى مي‏داند که بوى فساد از آن بلند مي‏شود، ضمن اين که باتوجه به دولتى بودن نمايشگاه به دليل برگزارى توسط وزارت بازرگانى بار ديگر مسئله دولتى و خصوصى بودن نمايشگاه الکامپ که سالها براى تفکيک آن زحمت کشيده شده، مختل مي‏شود.

سعيدى قضاوت درموردعملکرد وزير بازرگانى در حوزه انفورماتيک را مربوط به انجمن مي‏داند و تصريح مي‏کند که در صورت تصميم‏گيرى به بخشش ، وزير بايد برابر عملکرد خود توبه و استغفا کند تا اعضا روى جرايم کارمندان وى قلم عفو بکشند، در غير اين صورت لکه سياهى روى پرونده وى گذاشته شده است!!

پس از پايان نطق سعيدى که ديگر موضع انجمن را کاملا مشخص کرده بود ظاهرا اعضاى صنف که سالن 240 نفرى هتل سيمرغ را کاملا پوشش داده بودند تا حدودى هم راى شده ( شايد تا حدودى بتوان گفت جوگير شده) و يکى پس از ديگرى نظرات مثبت خود را در مورد مسئله مطرح شده اعلام مي‏کنند.

در اين راستا يکى از مديران، بررسى موضوع را فراتر از بحث الکامپ مى‌داند و بر سر اصل محاسبه ارزى – ريالى و بى‌اساس بودن آن که تنها در هر دوره نمايشگاه مبالغى از شرکت‌ها دريافت مى‌شود، بحث مى‌کند و خواستار پيگيرى موضوع به صورت ريشه‌اى مى شود؛ ديگرى خواستار ارجاع پرونده به ديوان عدالت ادارى و پيگيرى موضوع به صورت حقوقى مى‌شود و به دنبال اين بيانات چند نفر ديگر که به ياد برخورد شرکت سهامى نمايشگاه‌ها در موقع برگزارى الکامپ دهم، در اختيار نگذاشتن بخش سمعى، بصرى و بيلبوردهاى نمايشگاه و بى‌عدايت‌هاى آنها افتاده‌اند، همگى تصميم به تحريم الکامپ مى‌گيرند.

تنها مخالفى که او هم موافق شد !
در اين ميان با درخواست مظلوم مبنى بر ارائه نظرات مخالف، فردى از شرکت هزاره سوم، پشت تريبون حاضر و مخالفت خود را با تصميم انجمن اعلام مى‌کند. وى که شرکت خود را نرم‌افزارى و جدا از بحث ارزى – ريالى معرفى مى‌کند، يادآور مى‌شود که عضو انجمن شرکت‌هاى انفورماتيک نيست و به دليل اين که بسيارى از حضار با وجود سکوت خود در نمايشگاه شرکت خواهند کرد، شرکت وى هم در نمايشگاه حضور خواهد داشت.

اما قضيه جالبتر اين که وى خواستار صدور بيانيه‌اى با امضاى تحريم‌کنندگان مى‌شود و عنوان مى‌دارد در صورتى که اغلب اعضاى انجمن آن را تاييد کنند، وى نيز بيانيه را امضا کرده و در نمايشگاه حضور پيدا نخواهد کرد.

يکى ديگر از حضار تنها موقعيت معرفى شرکت‌هاى خصوصى را حضور در نمايشگاه به خصوص الکامپ مى‌داند و با توجه به نبو جايگاهى در صدا و سيما اظهار مى‌دارد که نمى‌توان چنين فرصتى را به راحتى از دست داد، لذا اين سوال را مطرح مى‌کند که در صورت اتفاق جمع مبنى بر تحريم نمايشگاه الکامپ انجمن چه فرصتى را براى عرض‌اندام شرکت‌ها پيش‌بينى خواهد کرد؟

در پايان جلسه، سهيل مظلوم که کمى آرامتر از سعيدى به نظر مى‌رسد، در جمع‌بندى جلسه 2 ساعته برخلاف نظر سعيدى شرکت‌ها را براى حضور در نمايشگاه مختار مى‌داند، اما تاکيد مى‌کند که در صورت عدم حضور، حمايت خود را از انجمن ثابت کرده‌اند.

دستان بيش از 200 نفر از مديران انفورماتيک تحريم الکامپ را تاييد کرد
با توجه به جو حاکم، راى‌گرى به شيوه قلم و کاغذ کاملا مسخره به نظر مى‌رسد، لذا با درخواست بلند کردن دستان براى مخالفت با تحريم، تنها دست 2 نفر از مديران بلند شده و در مقابل نظر مثبت در مورد درخواست تحريم، دستان بيش از 200 نفر از مديران انفورماتيک بلند مى‌شود.

در حاشيه
* با توجه به مطرح بودن بحث قرار ملاقات با وزير بازرگانى، در روز چهارشنبه يعنى يک روز پس از برگزارى اين جلسه، طبق آخرين اخبار اين قرار ملاقات لغو شده است که دليل آن از سوى دفتر وزير به معاون وى يعنى فرهاد دژپسند که اين قرار ملاقات را تعيين کرده بود، محول شده است.

* در طول برگزارى جلسه، برخى از مديران شرکت‌ها سالن را ترک کردند که دليل آن مبنى بر نداشتن وقت يا موافق نبودن با نظرات به دليل نبود اهميت يا حتى جرات مشخص نشد!

* مهندس سعيدى، رئيس سابق انجمن شرکت‌هاى انفورماتيک که اکنون سمت سردبير ماهنامه تکفا را به همراه نماينده شرکت‌هاى انفورماتيک در شورايعالى انفورماتيک به عهده دارد، در طول مباحث خود عدم‌پاسخگويى وزير بازرگانى را با الفاظى ناشايست زيرسوال برد که مورد تعجب همگان و زبان به دندان گزيدن برخى شد.

* اين جلسه با حضور بيش از 10 خبرنگار برگزار شد که با توجه به علنى بودن جلسه، خرده‌اى بر انعکاس مطالب نمى‌توان گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا