تکنولوژی

اولین رادیوی اینترنتی شخصی در ایران ساخته شد

ایسنا – مديرعامل شركت اطلاع‌رسانى همكاران سيستم، گفت: از راديو اينترنتى مى‌توان براى توليد مطالب براى نابيناها و كم‌بيناها استفاده كد كه سازمان بهزيستى مى‌تواند در اين زمينه كارهاى بسيار موثرى انجام دهد.

”مهندس بشاش“ كه ادعا مى‌كند سازنده‌ى اولين راديو شخصى اينترنتى در ايران است در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس فناورى اطلاعات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ى اين راديو گفت: نياز سخت‌افزارى و نرم‌افزارى گسترده براى ايجاد يك پايگاه راديويى يا صوتى باعث ايجاد روش جديد در ارائه‌ى محتوا در اينترنت شده است كه بر مبناى فايل‌هاى صوتى كار مى‌كند.

وى، افزود: در اين تكنولوژى كه «پادكست» نام دارد و از نام مشابه Broadcast گرفته شده به معناى انتقال اطلاعات است كه شايد بهترين نامگذارى فارسى براى آن، راديو اينترنتى شخصى باشد.

بشاش، در ادامه گفت: در آمريكا و اروپا اين روش گسترده شده و علاقمندان گسترده‌اى براى استفاده‌ از آن وجود دارد، ولى متاسفانه در ايران به علت پهناى باند كم هنوز رواج پيدا نكرده است.

وى، افزود: پادكست با تكنولوژى Pull Technology كار مى‌كند، يعنى بر اساس تقاضاى شخصى متقاضى براى دريافت مطالب عمل مى‌كند و مانند ساير رسانه‌هاى مشابه خود مانند راديوها و تلويزيون‌ها يا رسانه‌هاى نوشتارى مثل وبلاگ يا وب سايت‌هاى شخصى نمى‌باشد.

وى خاطرنشان كرد: از نكات جالبى كه در اين تكنولوژى جالب مى‌توان نام برد استفاده‌ى آن در هر مكان و زمان، قابل حمل و نقل بودن آن و استفاده به صورت آنلاين يا استفاده‌ى آن با تكنولوژى‌هايى نظير MP3Player است.

وى، در ادامه به موارد ديگرى از استفاده‌هاى آن از جمله ايستگاههاى راديو شخصى اينترنتى، آموزش، پخش موسيقى،‌ ارتباطات با مردم، روابط عمومى، شعرخوانى، كتاب خوانى، گزارش، گزارشگرى، تفريح، تبليغات و غيره اشاره كرد.

بشاش، در خصوص اينكه آيا پادكست جاى وبلاگ را خواهد گرفت؟ گفت: رسانه‌هاى صوتى و تصويرى بسيار جالب‌تر و گيراتر از رسانه‌هاى نوشتارى هستند، ولى به علت تهيه و توليد شكل پادكست امكان جايگزين شدن اين مورد كمتر است، ولى نمى‌توان از گسترده شدن آن چشم پوشى كرد.

وى، در مورد اينكه چه افراد ديگرى دست به ساخت و تهيه‌ى پادكستينگ زده‌اند، گفت: متاسفانه در ايران هنوز كسى دست به ساخت و تهيه‌ى آن نزده است، ولى برخى ايرانى‌هاى مقيم خارج از كشور اقدام به راه‌اندازى اين سيستم كرده‌اند.

وى در پايان افزود: براى اطلاع‌رسانى بيشتر اقدام به راه‌اندازى سايتى مشابه پادكستينگ با آدرس http://www.podcast.ir كرده‌ام، تا به اطلاع كابران و فارسى زبانان رسانده شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا