پارازيتهاى ماهوارهيى كماكان از دو مركز جنوب شهر ارسال مىشوند
ايسنا – طبق ضوابط تعيين شده در ارائهى مجوز به شركتهاى خصوصى ، بخش backbon مخابراتى همچنان در اختيار دولت قرار دارد و ساير بخشها از جمله خدمات انتقال دادهها به شركتهاى خصوصى واگذار مىشود.
به گزارش خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس داورى نژاد – معاون مخابراتى وزير پست – درجلسهى مطبوعاتى كه منظور معرفى ضوابط پروانه خدمات انتقال دادهها به شركتهاى خصوصى تشكيل شد، اظهار داشت: با توجه به ماده ٢٨ قانون ١٢٤ برنامه سوم توسعه، اين اجازه داده شد كه با هدف آزادى و خصوصىساى، بخشهايى از مخابرات به بخش خصوصى داده شود. شبكه انتقال داده نيز با در نظر گرفتن ضوابطى جز اين برنامه محسوب ىشود كه در قالب سرويسهاى PAP به شركتهاى خصوصى واگذار مىشود.
وى افزود: طى سه ماهه گذشته و با نگاهى به قوانين ساير كشورها مانند مالزى، استراليا و ساير كشورها، سلسله ضوابطى در ٩ بند در قالب ضوابط پروانه خدمات انتقال دادهها تهيه شد كه در نهايت امر حقوق مصرف كننده را در نظر گرفته است.
مهندس داورى نژاد، يادآور شد: خدماتى كه شركتها ارائه مىدهند به شرط وارد نشدن در شبكهى بين شهرى و به نحوى backbon شبكه، محدوديتى ندارد. اين شركتها بايد حداقل خدمات خود را در ٥ استان و ٢٠ شهر و با حداقل ٢٠ هزار پورت در طول يكسال ارائه كنند.در اين راستا تعهدنامهاى به ارزش ٥/١ ميليارد تومان نيز از آنها اخذ خواهد شد كه اگر در طول يكسال نتوانستند ظرفيتهاى خواسته شده را تامين كنند، به نفع دولت ضبط مىشود و پروانه فعاليت از آنها گرفته مىشود.
وى تصريح كرد: تمام ضوابط براى اطمينان از حضور بخش خصوصى در عرصه مخابراتى است كه حداقل به مدت ١٠ سال در اين عرصه حضور داشته و بدانند سرمايهگذارى در مخابرات با سرمايهگذارى در ساخت و ساز متفاوت است. ضمن اينكه در طى اين مدت، پروانه قابل انتقال به فرد ديگرى نخواهد بود، اما شركتها مىتوانند سهامداران خود را تغيير و يا افزايش دهند.
وى برآورد سرمايهاى را براى شروع اين كار ٥ تا ٠ ميليون دلار ارزيابى كرد و گفت: مبالغ ياد شده به منظور تامين تجهيزات سوئيچينگ، ايجاد فضا در شهرها و ساير خدماتى است كه بايد از شركت مخابرات ايران و يا استانها خريدارى كنند. ضمن اينكه برخى از امكانات زيربنايى كه دراختيار شركتهاى مخابراتى است به صورت رايگان در اختيار آنها گذاشته مىشود.در نظام قيمتگذارى نيز هر چه شركتها ظرفيتهاى بيشترى را خريدارى كنند، از تخفيفهاى بيشترى بهرهمند خواهند شد.
مهندس داورىنژاد سرويسهايى كه توسط شركتها مىتوانند ارائه شود را شامل سرويسهاى ماهوارهاى، سرويسهاى ارتباطات راديويى و سرويس انتقال داده با زير جموعههاى وسيع آن دانست و گفت: با توجه به قرار گرفتن كليه ضوابط و مقررات در سايت اينترنتى با آدرس www.tra.ir اكنون حدود ٤٠ شركت درخواست ثبت نام كردهاند و اين زمان تا ١٥ دى ماه ادامه خواهد داشت.
وى در بخشى از مطالب خود در خصوص مسووليت خود در فضاى باند فركانسى كشور و اقدامات صورت گرفته در رابطه با پارازيتهاى ماهوارهاى گفت: در اين خصوص گزارشى با كليهى سوابق اين مساله تهيه و به رئيس جمهور داده شد و اكنون منتظر پاسخ ايشان هستيم. ضمن اين كه اكنون ميزان پارازيت به شدت كاهش يافته است و كماكان از دو مركز در جنوب شهر فرستاده مىشود.
وى افزود: با توجه به مشكلات تكنيكى و در دسترس نبودن به تجهيزات كامل،نتوانستيم دقيقا محل انتشار را مشخص كنيم،اما با توجه به اينكه گزارش تهيه شده نيز به صورت محرمانه است،نمىتوان به طور مشخص يافتههاى خود را اعلام كنيم.