معرفی چند وبلاگ
نام نویسنده: رضا جوالچی
شرق – بازى مجازى
ترفندها و رمزهاى بازى هاى كامپيوترى
http://www.cheatspot.persianblog.com
شايد شما هم از آن دسته از كاربرانى باشيد كه ساعت ها وقت خود را صرف زل زدن به صفحه مونيتور و پيگيرى يك بازى هيجان انگيز و دلهره آور مى كنيد. ساعت هايى كه فضاى اتاقتان مملو از صداهاى عجيب و غريبى است كه از بلندگوى كامپيوترتان پخش مى شود به همراه تپش شديد قلب و فشار دادن عصبى كليدهاى صفحه كليد و صداهاى ناله مانندى كه گهگاه از دهانتان خارج مى شود.بازى و سرگرمى جزيى لاينفك از زندگى بشر است كه انسان در هر سن و سالى به آن احتياج دارد. در دوران كودكى يك اتومبيل و يا عروسك كوچك در دوران نوجوانى انواع توپ هاى پلاستيكى و چرمى، در دوران جوانى و بزرگسالى كلنجار رفتن با وسايل الكترونيكى و نقليه به عنوان وسايل سرگرمى و بازى انسان محسوب مى شوند. بازى هاى كامپيوترى در حال حاضر يكى از بزرگترين صنايع محسوب مى شود كه ارزش و تجارت آن در سراسر جهان به ساليانه ميلياردها دلار بالغ مى شود. قسمتى از بازى ها به صورت نرم افزار عرضه مى شود كه در اكثر كامپيوترها قابل نصب است. برخى ديگر از بازى ها تنها به وسيله دستگاه مخصوص خود قابل اجرا مى باشند. به هر حال بازار بازى هاى كامپيوترى جهان به طور روز افزونى شاهد ظهور بازى هاى سرگرم كننده و خيره كننده تر است. در وبلاگ ترفندها و رمزهاى بازى هاى كامپيوترى مى توانيد ضمن آشنايى با انواع بازى هاى كامپيوترى و بازى هاى جديد، به رمز و رموز بازى هاى كامپيوترى و ترفندهاى عبور از موانع و دسترسى به مراحل بالاتر دست پيدا كنيد.
سورنا
http://sorenpage.persianblog.com
هنر هفتم يا سينما به عنوان تركيبى از هنر و صنعت با تصاوير متحرك و رنگارنگ خود مردم خسته و نگران را سرگرم مى كند و براى جلب چشمان تماشاگران و تحقق روياهاى آنها در هر زمينه اى گام برداشته و قبل از اينكه پاهاى او به سرزمين دورافتاده برسد، چشمان آنها را به سياحتى ديدنى مى برد. در زبان سينما به جاى لغات از تصوير براى بيان نظرات و عقايد استفاده مى شود. هر جمله سينمايى يك قطعه نوار فيلم است كه يك تا چند هزار لغت دارد به گونه اى كه سينماگر گزيند، در كنار هم قرار گرفته و تشكيل جمله و پاره كلام را مى دهد.يك فيلم به طور كلى در افراد مختلف داراى اثرى كم و بيش متفاوت است. هر كس بنا بر زمينه انفعالى دائم يا موقت و واكنش روانى خود به نحوى خاص تحت تاثير فيلم يا قسمت هاى معينى از آن قرار مى گيرد. سينما نوعى سحر و افسون در دنياى جديد است و تاريكى سالن سينما و تمركز نگاه و فكر بر پرده سينما تماشاگران را به حالتى مشابه به حالت انسان هيپنوتيسم شده مى برد. توام بودن صوت و تصوير هم تاثير سينما را بيشتر مى كند و هم نيروى جاذبه آن را فزونى مى بخشد.
وبلاگ «سورنا» با درك تاثير سينما بر اجتماع و روح و روان آدمى به تحليل و معرفى سينماى امروز جهان اختصاص يافته است. معرفى فيلم هاى برتر به همراه تصاويرى از صحنه هاى فيلم، بررسى زندگينامه و سوابق فيلمسازان و بحث پيرامون صنعت سينما نوشته هاى سفيد اين وبلاگ را در سياهى زمينه كه تداعى كننده سالن تاريك سينما است تشكيل داده اند.
تكنولوژى
رايان كامپيوتر
يكى از موضوعاتى كه در ميان وبلاگ نويسان طرفداران زيادى دارد، موضوع كامپيوتر و تكنولوژى است. شايد به عنوان يكى از دلايل اين امر بتوان به وجه مشترك استفاده از كامپيوتر و اينترنت در ميان تمامى وبلاگ نويسان و خوانندگان آنها اشاره كرد. به جرات مى توان گفت كه تمامى وبلاگ نويسان و خوانندگان آنها به بحث كامپيوتر و اينترنت علاقه مند بوده و يا حداقل به صورت غيرمستقيم با آن درگير بوده و به آن نياز دارند. تنها در سرويس دهنده پرشين بلاگ ۱۵۴۷ وبلاگ در فهرست موضوعى كامپيوتر و تكنولوژى ثبت شده و به فعاليت مشغولند. اگر به اين تعداد آن دسته از وبلاگ هايى كه در فهرست آموزش به بحث IT پرداخته و وبلاگ هايى كه در ساير سرويس دهنده ها و سايت ها اختصاصى به فعاليت مشغولند را نيز اضافه كنيم شايد بتوان گفت امروزه چيزى بيش از ۵۰۰۰ وبلاگ در زمينه معرفى، آموزش و ساير مسائل مربوط به صنعت IT به زبان فارسى در دنياى اينترنت قرار گرفته اند. يكى از وبلاگ هايى كه مى توانيد اطلاعات ارزنده اى در مورد مسائل مختلف IT از آن به دست بياوريد وبلاگ رايان كامپيوتر است. از روى فهرست موضوعى اين وبلاگ مى توان اين برداشت را داشت كه تاكنون در حدود ۹۰ مطلب در طول يك سال فعاليت توسط نويسنده نوشته شده است كه از اين ميان ۲۰ عنوان مربوط به وبلاگ، ۲۰ عنوان مربوط به اينترنت، ۲۰ عنوان مربوط به نرم افزار و ساير عناوين در مورد سخت افزار، هك و نرم افزار به رشته تحرير درآمده است. ايجاد لينكدنى و جمع آورى مطلب جالب و مورد نظر نويسنده يكى ديگر ويژگى هاى بارز اين وبلاگ است.
قطعه ادبى
زنگ ضرب المثل
http://proverb.persianblog.com
«روباه گفت: آدم فقط از چيزهايى كه اهلى مى كنه مى تونه سر در بياره. آدما ديگه براى سر درآوردن از چيزها وقت ندارند. همه چيز رو همين جور حاضر و آماده از مغازه ها مى خرند. اما چون مغازه اى نيست كه دوست معامله كنه آدم ها مونده اند بى دوست…. تو اگه دوست مى خواى خوب منو اهلى كن!» قطعاً آنچه از نام زنگ ضرب المثل به ذهن تداعى مى شود وبلاگى است كه انواع مختلف و رنگارنگى از ضرب المثل هاى گوناگون را در خود جاى داده باشد. ولى برخلاف اين تصور در وبلاگ زنگ ضرب المثل مى توانيد انواع و اقسام نوشته هاى ادبى و احساسى را كه نويسنده با دقت و وسواس گردآورى كرده است مطالعه كرده و از رقص زيباى كلمات لذت ببريد. قسمت هاى انتخابى از نوشته هاى پائولو كوئيلو، سطورى از داستان زيباى شازده كوچولو و جملات قصارى كه نويسنده وبلاگ در جاهاى مختلف ديده و يا شنيده است قسمت هاى مختلف اين وبلاگ را تشكيل مى دهند. نويسنده وبلاگ در بخشى تحت عنوان ارزش زمان مى نويسد: «براى اينكه ارزش يك سال رو بفهمى از يك دانش آموز رد شده بپرس، براى اينكه ارزش يك ماه رو بفهمى از يك مادر كه بچه اى نارس زاييده بپرس، براى اينكه ارزش يك هفته رو بفهمى از ويراستار يك مجله بپرس، براى اينكه ارزش يك روز رو بفهمى از يك پرستار بچه بپرس، براى اينكه ارزش يك ساعت رو بفهمى از يك عاشق كه منتظر ملاقات هست بپرس، براى اينكه ارزش يك دقيقه رو بفهمى از كسى كه به قطار نرسيده بپرس، براى اينكه ارزش يك ثانيه رو بفهمى از كسى كه از خطر يك تصادف گريخته بپرس، براى اينكه ارزش يك ميلى ثانيه رو بفهمى از كسى كه مدال نقره المپيك را برده بپرس.»
پزشكى
آنچه درباره بيمارى MS بايد بدانيد
http://saeednt125.persianblog.com
يكى از بيمارى هاى مهلك و ناشناخته اى كه امروزه در دنيا قربانيان زيادى را مى گيرد بيمارى MS يا اسكلروز چندگانه است. اين بيمارى يك اختلال مادام العمر در سيستم ايمنى خودكار بدن است كه مى تواند منجر به فلج شديد شود. اختلال سيستم ايمنى خودكار وضعيتى است كه در آن بدن آنتى بادى هايى را توليد مى كند كه به بافت هاى خودش حمله مى كنند. علايم اوليه اين بيمارى بسيار خفيف بوده و عبارت است از: سرگيجه و عدم تعادل، خستگى، ضعف دست و پا، التهاب اعصاب چشمى، بى حسى يا سوزش موضعى، درد شديد در ناحيه صورت، نقص در بينايى شامل تار شدن و يا
دو بينى است. با پيشرفت بيمارى ساير علايم نيز بروز مى كنند كه از آن جمله مى توان به مشكلات روده و مثانه، دردهاى مزمن مانند درد كمر و ماهيچه ها، افسردگى، اسپاسم يا گرفتگى ماهيچه ها (كه ممكن است بسيار دردناك باشد)، فلج، ناتوانى جنسى، صحبت كردن به طور نامفهوم، مشكل در بلع، مشكل در تفكر و عملكرد حافظه، از دست دادن بينايى و نابينايى كامل اشاره كرد.
در وبلاگ «آنچه درباره بيمارى MS بايد بدانيد» مى توانيد ضمن آشنايى با اين بيمارى اطلاعات كافى و جالبى را درباره اين غول ناشناخته عصر جديد به دست آوريد. در بخشى از اين وبلاگ راجع به افسردگى در بيماران مبتلا به MS آمده است: «جسم و روح دو شهر مجزا از يك كشور است. تبادل اطلاعات در اين دو شهر حياتى است. رهبرى كشور شما به عهده خود شماست. به كدام شهر بيشتر بها مى دهيد سعى كنيد اگر در شهر جسم اختلالى پيش آمد، تماميت شهر روح را به آن مشغول نكنيد. نگذاريد كشور روحتان در شعاع كم فروغ احساسات جسمانى شما نابود شود.»
علم
هوميوپاتى اميدى تازه
http://fhbehnam.persianblog.com
شايد تاكنون نام روش درمانى هوميوپاتى را شنيده و اطلاعاتى نيز درباره آن داشته باشيد. از ۲۰۰ سال پيش كه دكتر ساموئل هانمان پزشك آلمانى اين روش را كشف و سيستم درمانى مبتنى بر آن را به جهانيان ارائه داد، هوميوپاتى همواره مورد بحث مجامع علمى و پزشكى دنيا بوده است. امروزه در دنيا استفاده از هوميوپاتى در درمان بيمارى ها بسيار رواج يافته است. به عنوان مثال در فرانسه، حدود ۴۰ درصد از مردم از هوميوپاتى براى درمان بهره مى برند. ۳۹ درصد از پزشكان داروى هوميوپاتى تجويز مى كنند و حداقل در ۶ كالج پزشكى كلاس هاى هوميوپاتى ارائه مى گردد. در اين كشور براى درمان سرماخوردگى و آنفولانزا بيشتر از داروهاى هوميوپاتى استفاده مى شود.
طب هوميوپاتى روش درمانى خاصى است كه در آن با تحريك دقيق سيستم ايمنى و حياتى بيمار توسط داروهاى خاص هوميوپاتى بيماران را مى توان به شفا رساند. براساس اصول اوليه هوميوپاتى هر ماده اى كه بتواند در بدن سالم ايجاد يك سرى علائم بيمارى كند مى تواند در صورت تجويز به فردى بيمار با همان علائم بيمارى وى را درمان نمايد به شرط آنكه علائم موجود در بيمار و علائمى كه آن ماده دارويى مى تواند ايجاد كند تا حد ممكن مشابه باشند. وبلاگ هوميوپاتى اميدى تازه به بحث پيرامون اين علم نه چندان نوظهور و توانايى آن در درمان بيمارى ها مى پردازد. آشنايى با بيماران شفا يافته توسط هوميوپاتى، داروهاى هوميوپاتى، ميزان موفقيت در هوميوپاتى، فلسفه درمان با هوميوپاتى، خطرات هوميوپاتى، وضعيت هوميوپاتى در جهان و تاثير غذاها و خواب در هوميوپاتى از ديگر نكاتى است كه در اين وبلاگ به طور مفصل به آن پرداخته شده است.
نوشتن
درخت اقاقيا
«چشمانم را مى بندم. در تاريكى عميقى كه پشت ديدگانم حكمفرما است به تونل زمان قدم مى گذارم. خود را مى بينم كه بر كف قايق كوچكى دراز كشيده ام. آبى آسمان تا بى نهايت ادامه دارد و خورشيد جايى در دوردست ها آخرين نفس هايش را مى كشد. من دراز كشيده ام و به آسمان خيره شده ام. قايق در حركتى گهواره وار بالا و پايين مى رود و نواى ملايم موج ها همراه با صداى مرغان دريايى مانند طنينيك موسيقى گوش نواز مرا در خلسه برده است. تن داغ شن ها او را آرام مى كنند و به دريا بازش مى فرستند. موج ها مرا به آن دورها مى برند جايى كه دريا و آسمان به هم پيوسته اند. كاش پشت پلك هايم مى ماندم. كاش كسى صدايم نمى زد.» گشت و گذار در فهرست نويسندگى براى معرفى يك وبلاگ بسيار سخت تر از آن است كه فكرش را بكني. فهرستى كه وبلاگ هايش مملو از حرف است، حرف هايى كه گاه فكر مى كنى قرار بوده براى هميشه در دامان صدف ميهمان باشند ولى موجى و يا تلاطمى آنها را رها ساخته است. «استاد مى گويد: بنويس! چه يك نامه، خاطرات روزانه يا يادداشتى موقع صحبت با تلفن. اما بنويس! با نوشتن به خدا و به ديگران نزديك تر مى شوي. اگر مى خواهى نقش خودت را در دنيا بهتربفهمى بنويس. سعى كن روحت را در نوشته ات بگذارى حتى اگر هيچ كس كارت را نمى خواند – يا بدترحتى اگر كسى چيزى را بخواند كه نمى خواهى خوانده شود – همين نوشتن به ما مك مى كند افكارمان را تنظيم كنيم و پيرامون را واضح تر ببينيم. يك كاغذ و قلم معجزه مى كند. درد را تسكين مى دهد، روياها را تحقق مى بخشد و اميدهاى از دست رفته را باز مى گرداند. كلمه قدرت است.»
نهنگ قاتل
http://killerwhale.persianblog.com
حيوانات از اجزاى بسيار با اهميت محيط زيست هستند كه در خلقت هر كدام حكمت هايى نهفته است. ولى متاسفانه امروز انسان به عنوان اشرف مخلوقات به واسطه تفكر برتر، تسلط خود را بر سرنوشت بسيارى از حيوانات تحميل مى كند. در وبلاگ نهنگ قاتل درباره استفاده از هوش و درايت دلفين ها در صنايع نظامى آمده است: «نخستين بار در سال ۱۹۵۰ پروژه اى سرى در جهت استفاده از دلفين ها در ارتش آمريكا آغاز گشت، پروژه اى كه بسيار زود پاى اتحاد جماهير شوروى را نيز بدين رقابت باز كرد. مسابقه اى تسليحاتى بدون توجه به نوع سلاح، پروژه اى جاه طلبانه كه دور نماى روشنى را براى ارتش آمريكا ترسيم مى كرد.
قدم اول مسلح كردن دلفين ها به سلاحى خاص بود كه بر روى پوزه آنها نصب مى شد. اين سلاح سوزنى شكل حاوى يك كپسول هيدروژن بود كه در مواجهه با مردان قورباغه اى مهاجم به بدن آنها فرو مى رفت كه پس از تزريق، غواص همچون بادكنكى بر روى آب شناور مى شد. البته در فاصله ۶۵-۱۹۶۰ تربيت كنندگان به استفاده از ساير پستانداران دريايى نيز شويق گشتند، اين تازه شروع كار بود. در بسيارى از موارد به واسطه مقابله با تله هاى شناور آبى آبزيان را به مگنت هايى كه بر باله آنها نصب مى شد مجهز كرده و به معابر هدايت مى كردند تا با جذب اين تله ها معابر را پاكسازى نمايند.
دلفين ها همانند يك زيردريايى در كشف مين هاى دريايى مورد استفاده قرار گرفتند، آنها محل و موقعيت مين را شناسايى كرده و پس از بازگشت به شناور مردان قورباغه اى را به جهت خنثى كردن به محل رهنمون مى ساختند.»