۱۰ پیشبینی صنعت فناوری در سال 2014
مرکز تحقیقاتی IDC از بزرگترین سازمانهای تحلیلی و مطالعاتی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، ۱۰ پیشبینی خود در حوزه فناوری را برای سال ۲۰۱۴ منتشر کرد.
«فرانک جنز» (Frank Gens) مدیرعامل و رئیس مرکز تحلیلهای IDC به تازگی یک کنفرانس آنلاین برگزار کرده است تا مهمترین پیشبینیهای فناورانه خود برای سال ۲۰۱۴ میلادی را اعلام کند. خلاصه این پیشبینیهای فناورانه به قرار زیر اعلام شده است:
• حضور بازارهای نوظهور در عرصه جهانی با رشد دو رقمی به ۱۰ درصد میرسد و درآمد آنها از این بازار ۷۴۰ میلیارد دلار محاسبه میشود تا با این اتفاق برای نخستینبار ۳۵ درصد از کل درآمد بازار جهانی را از آن خود کنند. بیش از ۶۰ درصد سرمایهگذاریها و پرداخت هزینه در صنعت جهانی IT در بازارهای نوظهور شکل میگیرد.
• میزان پرداخت هزینه در صنعت جهانی فناوری اطلاعات طی سال ۲۰۱۴ میلادی ۵ درصد رشد خواهد داشت تا با این اتفاق مجموع درآمدهای این بازار در سال آتی به ۲.۱ تریلیون دلار برسد.
• با روی کار آمدن «پلتفورم سوم» (۳rd Platform)، سیستمهای سازمانی از «زیرساختهای-بهعنوان-خدمات» (IaaS) به «پلتفورمهای-بهعنوان-خدمات» (PaaS) روی میآورند و کسبوکارها میکوشند سیستمهای خود را از ابزارهای عمومی PaaS به ابزارهای PaaS مبتنی بر اطلاعات انتقال دهند. مهمترین ابزاری که در حوزه «پلتفورمهای-بهعنوان-خدمات» عرضه میشود Web Services آمازون خواهد بود.
• فرآیند عرضه گسترده دستگاههای موبایلی در سال ۲۰۱۴ همچنان ادامه مییابد و فروش جهانی رایانههای لوحی ۱۸ درصد و فروش گوشیهای هوشمند هم ۱۲ درصد بیشتر میشود.
• میزان سرمایهگذاری در حوزه ابزارهای پردازش ابری، بهخصوص خدمات ابری و فناوریهای مربوط به این خدمات افزایش مییابد. پیشبینی شده است که در سال ۲۰۱۴ میلادی میزان سرمایهگذاری بازار جهانی روی خدمات پردازش ابری با رشد ۱۴ درصدی به ۱۰۰ میلیارد دلار برسد.
• سرمایهگذاری روی فناوریها و خدمات مخصوص دادههای بزرگ (Big Data) در سال ۲۰۱۴ میلادی ۳۰ درصد رشد میکند تا مجموع درآمدهای این بازار به ۱۴ میلیارد دلار برسد. درخواست بازار برای مهارتهای مرتبط با فناوریهای مربوط به دادههای بزرگ نیز افزایش قابل ملاحظه میيابد.
• طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده فناوریهای اجتماعی به طور جامع در ابزارهای کنونی سازمانی مورد استفاده قرار میگیرند. در سال ۲۰۱۷ میلادی بیش از ۸۰ درصد از ۵۰۰ شرکت برتر جهان که نام آنها در لیست Fortune ۵۰۰ موجود است، به سیستم فعال ارتباط با مشتری مجهز میشوند که هماکنون تنها ۳۰ درصد این شرکتها سیستم یاد شده را دارند. در سال ۲۰۱۶ بیش از ۶۰ درصد از ۵۰۰ شرکت برتر جهان راهکارهای مدیریت نوآورانه مبتنی بر ابزارهای اجتماعی را در اختیار میگیرند.
• مراکز داده با زیرساختهای فیزیکی خود مبتنی بر فضای پردازش ابری ارائه میشوند و حضور «پلتفورم سوم» در این عرصه پررنگتر میشود.
• «پلتفورم سوم» نسل آتی ابزارها و خدمات کاربردی رقابتی را وارد بازار میکند که این اتفاق در نهایت باعث میشود بزرگان این عرصه در تمام صنایع به صورت مجازی حضور یابند.
• «پلتفورم سوم» گامهای خود را از گوشیهای هوشمند، رایانههای لوحی و رایانههای شخصی فراتر میبرد و در عرصه «اینترنت برای همهچیز» (IoT) قدم میگذارد. پیشبینی شده است که با این روند در سال ۲۰۲۰ میلادی بیش از ۳۰ میلیارد دستگاه در سراسر جهان به اینترنت متصل شوند و درآمد این بازار هم از مرز ۸.۹ تریلیون دلار فراتر برود.
منبع : همكاران سيستم