وزارت ارتباطات به دنبال جاده ابريشم
نام نویسنده: ندا دهقانی
حیات نو اقتصادی – امروز عصر، فرش قرمز خوش آمد گويى ، “يوشيو اتسومى” را از پله هاى ورودى undefinedدر خيابان شريعتى به اتاق وزير در طبقه هشتم رساند تا دبيرکل اتحاديه جهانى مخابرات در نخستين بازديد از ايران ، با تعجب بگويد : ” شما مى توانيد پل پيوندى ميان آسياى شرقى با کشورهاى عربى باشيد .”
وزير ارتباطات هم خوشحال از اين اقبال ، منتظر است پس از پايان همايش دوروزه تله کام تهران ، مشخص شود چه دستاوردى به ايران خواهد رسيد. شايد اين بخت بلند ، احياى جاده ابريشم منسوخ شده ايران باشد . اما آيا زيرساختهاى لازم براى اين ترانزيت وجود دارد ؟ حيات نو در اين باره نوشته است ….
آيا مخابرات ايران ، ” جاده ابريشم” ، شاهراى درآمد زاى ارتباطى غرب و شرق را دوباره در خاورميانه احيا خواهد کرد؟
زيرساختهاى ضعيف تکنولوژيکى نظام ارتباطى ايران در مقايسه با کشورهاى پيشرفته و حتى در حال توسعه مثل هند و ترکيه ، آرزوى مسوولان وزارت فناورى ارتباطات و اطلاعات را دور از دسترس نشان مى دهد، اما اين هدف ، آنقدر جدى است که باعث شود ، اين وزارتخانه با دعوت ا زدبير کل اتحاديه جهانى مخابرات و وزراى ارتباطات کشورهاى همسايه آن را پيگيرى کند تا شايد ايران به چهارراهى ارتباطى مانند گذشته تبديل شود.
معاون آموزشى و پژوهشى وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات مى گويد ، استقبال برخى مديران از اتسومى و سخن گفتن با او به زبان مادرى اش ، ژاپنى ، بر تعجب و شعف او از امکانات ارتباطى ايران افزوده است .
حضور دبيرکل اتحادى جهانى مخابرات براى شرکت در همايش بين المللى مخابراتى تهران احتمالا تاثير مورد نظر مسوولان وزارت ارتباطات را خواهد داشت. همانطور که اتسومى در ابتداى کار از احتمال تاسيس دفتر منطقه اى اتحاديه مخابرات در ايران خبر مى دهد.
به گفته او ” همکارى هاى منطقه اى هميشه کارآمد تر از ساير همکارى هاست و ايران در قلب منطقه مى تواند نقش خوبى ايفا کند ” ، هرچند کشور همجوار ما ترکيه ، از لحاظ فناورى جايگاه بسيار بالاترى دارد .
در اين ميان اميد مسوولان ارتباطى کشور به همزبانى و وجه مشترک فرهنگى ايران با کشورهاى تاجيکستان ، پاکستان ، افغانستان ، سوريه و عراق است که وزيران ارتباط آنها درراه اجلاس تله کام تهران هستند.
هدف ، بازار کشورهاى همسايه
احمد معتمدى ، وزير ارتباطات که انديشه گسترش بازارهدف را به کشورهاى منطقه در سر دارد ، به پروژه مشترک با اتحاديه جهانى مخابرات در افغانستان با هزينه چهارميليون دلار براى آموزش متخصصان مخابرات اين کشور اشاره مى کند و مى گويد ” ايران براى هرگونه سرمايه گذارى و کمک به توسعه مخابراتى کشورهاى منطقه آمادگى دارد .”
وى حتى از درخواستهايى زيادى که از سوى کشورهاى آسياى ميانه براى کمک تکنولوژيکى روى ميز او انباشه شده ، نام مى برد.
معتمدى چندى قبل در بازديد از سنندج گفته بود ، به دليل توسعه فيبر نورى تا مرزهيا غربى ، استان کردستان بهترين گزينه براى ايجاد ارتباط ميان ايران و عراق است.
مسوولان وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات منتظر هستند ، تا ببيند آيا پس ا زاين اجلاس دوروزه و پايان رايزنى ها ، کمک ها ى مادى و حمايتهاى معنوى دبير کل اتحاديه مخابرات با ايران سرريز خواهد شد يا نه