الکسای ایرانی در راه است
به گفته قائم مقام دبیر شورای عالی اطلاعرسانی، با الکترونیکی شدن شاخصهای ارزیابی وبگاههای دولتی به زودی سامانه اریابی خودکار وبگاهها یا الکسای ایرانی ارایه خواهد شد.
فناوران- نشست خبری سومین جشنواره ارزیابی وبگاههای حاکمیتی، دیروز با حضور سعید سالاریان، قایم مقام دبیر شورای عالی اطلاعرسانی و احمد بزرگيان، معاون نوسازي و تحول اداري معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييسجمهور در محل شورای عالی اطلاعرسانی برگزار شد.
سالاریان در این نشست با بیان مزایای خدمت رسانی از طریق وبگاهها و پورتالهای حاکمیتی، با ذکر مواردی همچون ارایه خدمت در 24 ساعت و هفت روز هفته، گفت: افزایش کیفیت ارایه خدمات و گستره آن گامی به سوی عدالت است و از دیگر مزایای اینگونه خدما، ایجاد شفافیت است، زیرا مدیری که زیر بار ارایه چنین خدماتی میرود در برابر هر لحظه فعال نبودن سرویسها باید پاسخگو باشد.
وی گفت: همین رویکرد موجب شده که ما به عنوان بخشی از حاکمیت به خودارزیابی بپردازیم و با این ارزیابی به ارتقای کیفیت خدمات دولتی کمک کنیم، هرچند من شهادت میدهم کیفیت خدمات الکترونیکی که اکنون در دسترس مردم قرار گرفته قابل مقایسه با سالهای قبل نیست. سالاریان گفت: سعی داریم ارزیابیهای خود را در جشنواره وبگاههای حاکمیتی در سالهای آینده به سمتی ببریم که با مشارکت بیشتر دستگاهها، فعالیتی واحد و یگانه در سطح کشور شکل بگیرد.
دل پورتالی ملی ارایه میشود
قایم مقام شورای عالی اطلاعرسانی سپس به ذکر آمارهای مرتبط با جشنواره پرداخت و گفت: در نخستین دوره ارزیابی شش مجموعه و در دوره دوم 500 مجموعه ثبتنام کردند که در دور سوم نیز که همین تیرماه برگزار میشود، در همین حدود 500 دستگاه ثبتنام اولیه را انجام دادهاند. البته ثبتنام اولیه الزاما به معنی ارزیابی وبگاهها و پورتالها نیست، بلکه فقط وبگاههایی که شاخصهای مورد نظر را داشته باشند، وارد مرحله ارزیابی میشوند.
وی افزود: در پالایشهای انجام شده حدود 85 مورد مورد ارزیابی نهایی قرار گرفت که در شاخه اطلاعرسانی تمامی ان 85 وبگاه حضور دارند.
سالاریان گفت: در این دوره از جشنواره ارزیابی وبگاههای حاکمیتی، در سه حوزه اطلاعرسانی، تعاملی و تراکنش مالی در مجموع سه جایزه اعطا خواهیم کرد. همچنین سه جایزه هم برای درگاه جامع، خط و زبان فارسی و استانداردهای وب در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه حوزه تراکنش دیگر به بانکها محدود نیست، از حضور دستگاهها و سازمانهای دیگری به غیر از بانکها در این حوزه از ارزیابی در سومین جشنواره خبر داد. سالاریان با بیان اینکه این ارزیابیها به ما امکان بررسی و تجربه درگاههای مختلف را میدهد و از این محل دانشی به عنوان ارزش افزوده ایجاد یشود، افزود: با این بررسیها قادر خواهیم بود استاندارد و الگوی یگانهای با توجه به نیازهای ملیمان ارایه دهیم که در آینده نه چندان دور ارایه یک مدل پورتالی ملی را مدنظر خواهیم داشت.
سالاریان با بیان اینکه در ارزیابیها، کیفیت وبگاههای حاکمیتی از نظر امنیت نیز بررسی میشود، گفت: گزارشهای مربوط به امنیت وبگاهها را به طور محرمانه در اختیار مدیران دستگاهها گذاشتهایم، اما آمادگی ارایه خدمات مشاوره امنیت نیز در شورا وجود دارد که حسب درخواست دستگاهها میتوانیم ارایه کنیم.
الکسای ایرانی در راه است
سالاریان همچنین با بیان اینکه خش مهمی از فرآیند ارزیابی وبگاهها از حالت دستی خارج شده و ماشینی انجام میشود، گفت: در حدود 60 شاخص از 100 شاخص مورد نظر در ارزیابی وبگاهها را به صورت ماشینی و الکترونیکی آماده کردهایم و به زودی سامانهای راهاندازی خواهیم کرد که سازمانها و دستگاهها میتوانند از طریق آن، نمره ارزیابی سایت خودشان را با توجه به آن 60 شاخص محاسبه کنند. قایم مقام شورایعالی اطلاعرسانی افزود: حاصل این فعالیتها تولید محصول جدیدی به نام سامانه ارزیابی خودکار است که میتوانیم به آن الکسای ایرانی بگوییم. وی با بیان اینکه سایت الکسا برای سنجش رتبه وب سایتها نزدیک به 100 شاخص را مورد بررسی قرار میدهد، گفت: ما 60 شاخص را ماشینی کردهایم و هماکنون میتوانیم بگوییم یک الکسای 60 درصدی در اختیار داریم.
هدف 91، الکترونیکی شدن 200 خدمت دولتی و بخش عمومی
احمد بزرگیان، معاون نوسازي و تحول اداري معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييسجمهور که معاونت متبوعش در برگزاری جشنواره ارزیابی وبگاههای حاکمیتی با شورای عالی اطلاعرسانی همکاری میکند، در این نشست خبری گفت: با توجه به تکالیف برنامه پنجم توسعه، قانون مدیریت خدمات کشوری و مصوبات کارگروه فاوا درباره دولت الکترونیکی، تلاشمان این است که بخش دولتی در این جشنواره مارکت جدی داشته باشد.
به گفته وی، طبق تکالیف برنامهای، تا پایان برنامه پنجم توسعه، 70 درصد خدمات دولتی باید به صورت الکترونیکی ارایه شود. ما در حدود یکهزار و 442 خدمت دولتی را در تمامی دستگاههای دولتی احصا کردهایم که تا سال 1394 به عنوان سال آخر برنامه توسعه باید تا 70 درصد الکترونیکی شود. بزرگیان افزود: ما گام اول را که حوزه اطلاعرسانی است، برداشتهایم. در حوزه تعاملی دستگاهها پییشرفتهای خوبی داشتهاند و در بخش تراکنش مالی نیز هدف گذاری ما این بوده که تا پایان سال 90 تعداد 350 خدمت نهادهای دولتی و بخش عمومی به صورت الکترونیکی درآید و در سال 91 نیز هدف ما اکترونیکی شدن 200 خدمت است. وی افزود: از الکترونیکی شدن خدمات چند منظور داریم که ایجاد شفافیت، دقت و سرعت و کاهش هزینه تمام شده از اهم آنهاست. بر همین اساس هم وبگاهها را مرتبا پایش میکنیم. بزرگیان گفت: سازوکارهایی هم در معاونت توسعه و سرمایه انسانی رییسجمهور به منظور فرهنگسازی تدارک دیدهایم که حمایت از اجرای چنین جشنوارههایی بخشی از این سازوکار است. وی افزود: علاوه بر جشنواره ارزیابی وبگاههای حاکمیتی، در جشنواره شهید رجایی نیز روی فناوری اطلاعات حساب ویژهای باز کردهایم.
یکپارچهسازی پرداختها
بزرگیان همچنین با بیان اینکه رویکر دولت فعلا اجرای سیاستهای تشویقی به منظور توسعه خدمات دولت الکترونیکی است، گفت: 143 دستگاه دولتی به صورت داوطلبانه در این ارزیابی شرکت کردهاند که 63 دستگاه به مرحله ارزیابی نهایی راه یافتهاند.
وی افزود: با توجه به فعالیتهای انجام شده در راستای ایجاد شهرهای الکترونیکی از سالهای آینده این شهرها نیز ارایه خدمات یکپارچه را آغاز خواهند کرد.
وی همچنین از برگزاری جلسهای با مدیران بانکهای بزرگ کشور خبر داد که در آن توافق شده قبوض پرداخت مردم در کل کشور به صورت یکجا امکانپذیر شود و جداسازی مبالغ درون سیستم بانکها صورت بپذیرد. به این ترتیب مراجعه مدم به بانکها برای پرداخت قبضهای مختلف به حداقل میرسد.
گفتتنی است سومین جشنواره ارزیابی وبگاههای حاکمیتی و مراسم اهدای جایزه ملی وب، بیستم تیرماه امسال در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار خواهد شد.
منبع : فناوران