تکنولوژی

نمونه‌ای از بانکداری مثلا الکترونیکی بانک ملت

نام نویسنده: مرضیه محمدی

بانکداری الکترونیک به عنوان رهاورد عصر اطلاعات می‌تواند جامعه را با شبکه بانکداری کشور هماهنگ و همراه کند که یکی از نیازهای اصلی آن، داشتن فرهنگ استفاده از این نوع تحول اقتصادی است. یکی از ویژگی‌های یک جامعه خوب داشتن اقتصادی سالم و جامعه‌پذیر و به دور از هر نوع بی‌اعتمادی جمعی است. کشور ما هرچند ابتدای راه پیشرفت‌های الکترونیک را گذرانده است اما به نظر می‌رسد هنوز نتوانسته‌ایم پیچ و خم‌های تاثیرگذار این پیشرفت را خوب بگذرانیم.

شهروند خوب از آن دست شهروندانی است که علاوه بر رعایت قوانین و مقررات شهروندی به موازات ابداع تکنولوژی‌های تازه با آنها همسو باشد. حال فرض کنید این شهروند خوب می‌خواهد با رشد سریع تکنولوژی بانکی یعنی بانکداری الکترونیک با آن همراه باشد اما به بن‌بست می‌خورد.

آیا در این حالت این شهروند است که خوب بودن خود را از دست داده یا آن تکنولوژی بانکی است که خوب اجرا نشده یا شاید آن شعبه بانک مقصر است که هنوز به واقعیت موجود پی نبرده است! برای توضیح این استدلال باید اشاره به یک تجربه شود. به عنوان یک شهروند که البته معنای دولت الکترونیک را هم به خوبی می‌داند، یک روز برای افتتاح حساب در بانک ملت وارد سایت این بانک شدم.

هنگام ورود به سایت به لینک‌هایی برخوردم، یکی از آنها درخواست افتتاح حساب بود بعد از وارد شدن در آن از من خواسته شد فرمی شامل مشخصات فردی و شناسنامه‌ای و آدرس منزل و… که برای افتتاح حساب پر کردن آن معمول است، پر کنم. پس از پایان عملیات پر کردن فرم کدی 6 رقمی به من داده شد با این توضیح که با دردست داشتن مدارک لازم و «این کد» جهت تکمیل افتتاح حساب خود به یکی از شعب بانک ملت مراجعه نمایید.

اما گویا تلاش من بی‌فایده بود چراکه پس از مراجعه به 2 شعبه بانک ملت در میدان صادقیه و نیز بلوار کشاورز متصدیان بانک از این کد و سایت و هر آنچه به افتتاح حساب اینترنتی مربوط می‌شود اظهار بی‌اطلاعی کردند و فرمی را با همان رنگ و لعاب که در سایت بانک دیده بودم و پر کرده بودم، جلوی چشمانم گذاشتند و گفتند باید پر کنید تا حساب باز کنید!

شاید در نگاه اول این مسئله زیاد مهم به نظر نیاید اما آنچه باعث می‌شود این موضوع خود را بیش‌تر نمایان کند نبود بسترهای مناسب برای شهروند خوب بودن است. همین چند روز پیش بود که گفت‌وگویی در سایت فناوران با یکی از مدیران در رابطه با توسعه حبابی بانکداری الکترونیک خواندم.

در جایی از آن گفت‌وگو آمده بود «استفاده مردم از بانکداری الکترونیک نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.» شاید به واقع این‌گونه باشد اما این افزایش در بالا رفتن تعداد عابر بانک‌ها در کیف شهروندان و پرداخت قبوض و… خلاصه می‌شود نه افتتاح حساب اینترنتی که فقط در قالب یک لینک در سایت بانک نمایان است.

هرچیزی برای آن‌که در میان افراد یک جامعه به عنوان یک هنجار اجتماعی جای خود را باز کند نیاز به فرهنگ‌سازی دارد که همه به آن واقف هستند اما بستر‌سازی در این فرهنگ‌سازی معقوله‌ای است که گاهی از ذهن متولیان امر دور می‌ماند.

منبع : ملت آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا