تکنولوژی

هکرها در کمين خودروها

خبرگزاری‌ها- گزارش تازه امنیتی موسسه مک آفی چشم اندازی عجیب و قابل تأمل در حوزه امنیت آی تی برای سال 2012 بویژه در زمینه خودروهای الکترونیکی را ترسیم کرده است.
در این گزارش پیش بینی شده که دامنه حملات سایبری در سال 2012 بسیار فراتر از حد گذشته خواهد رفت و به غیر از دولت ها، سازمان ها، بانک ها اشخاص دامن اتومبیل ها را هم خواهد گرفت.
در بخشی از این گزارش آمده تهدیدات سایبری که در سال 2012 به تهدیدات عمده مبدل خواهند شد در سال 2011 هم وجود داشته اند، اما دامنه آنها تا بدین حد گسترده نبوده است.
در یک سال گذشته عموم مردم آگاهی های بیشتری در مورد تهدیدات سایبری پیدا کرده اند و هکرها با فعالیت های تخریبی گسترده خود نگرانی در مورد امنیت زیرساخت های آی تی را بیشتر کرده اند. برای حل این مساله چاره ای جز توجه بین المللی به مشکلات موجود وجود ندارد.
آمریکا از جمله کشورهایی است که به طور جدی به ضعف خود در حوزه امنیت سایبر پی برده و در تلاش برای کاهش یا رفع آن است. این کشور به علت وابستگی شدید به سیستم های رایانه ای در صورت انجام حملات موثر به طور جدی فلج خواهد شد.
در بخش دیگری از این گزارش به احتمال استفاده از سلاح های سایبری در جنگ های آتی اشاره شده و از جمله چنین آمده که در جریان نبرد های لیبی برنامه ریزی های برای انجام حملات سایبری بر ضد این کشور انجام شد، اما این برنامه ها هرگز عملی نشد، برای اینکه هیچ کشوری دوست ندارد اولین کشوری باشد که به استفاده از تهدیدات سایبر روی می آورد.
مک آفی همچنین پیش بینی کرده که به علت افزایش استفاده از برنامه های همراه به منظور دسترسی به خدمات بانکداری الکترونیک، گوشی ها و نرم افزارای بانکداری همراه هم به طعمه هایی جذاب برای هکرها مبدل خواهند شد. در این گزارش آماری هم در این زمینه ارائه شده است. به عنوان نمونه از انجا که تا سال 2013 بیش از نیمی از کانادایی ها از خدمات بانکدرای همراه بر روی گوشی هایشان استفاده خواهند کرد، این سرویس ها به هدفی قابل پیش بینی برای مهاجمان سایبری مبدل خواهند شد.
به طور کلی انواع تهدیداتی که در گزارش مک آفی به آنها اشاره شده در قالب های زیر قابل طبقه بندی هستند:
1- حمله به تاسیسات انتقال آب، نیروگاه های برق و همین طور تاسیسات نفت و پتروشیمی و پمپ بنزین ها
2- تداوم ارسال هرزنامه و تلاش برای مشروعیت بخشیدن به این کار از طریق همکاری با شرکت های بزرگ تبلیغاتی
3- انجام حملات گسترده با سواستفاده از بدافزارها با کنترل بیشتر بر عملکرد آنها و همین طور دسترسی دراز مدت به سیستم ها و داده های ذخیره شده در آنها
4- افزایش فعالیت های هکری از سوی هکرها با همکاری گروه های مختلف آنها و همین طور با جلب پشتیبانی معترضان خیابانی
5- هدف قرار دادن ارزها و پول های مجازی که در سرویس های مختلف الکترونیک مورد استفاده قرار می گیرند
6- جعل انواع گواهی های دیجیتال و تلاش برای مشروعیت بخشیدن به آنها و به گردش انداختن این گواهی ها در سایت ها و سرویس های مختلف
7- افزایش تاش های فعلی برای نفوذ به سخت افزارها و نرم افزارهای دائمی که در حافظه ROM نصب می شوند.
مک آفی در گزارش خود به مشتریان خدمات مختلف در مورد تهدیدهای ناشی از عرضه نرم افزارهای قلابی و آلوده هم هشدار داده است. این نرم افزارها بیشتر در قالب نرم افزارهای ضدویروس عرضه می شوند، اما با نصب آنها رایانه به انواع کرم و بدافزار آلوده می شود.
این موسسه امنیتی پیش بینی کرده در سال 2012 تلاش برای آلوده کردن نرم افزارها و برنامه های نصب شده بر روی خودروها تشدید شده و حتی برای نفوذ به سخت افزارهای موجود در خودروها هم تلاش های جدی تری صورت بگیرد. علت این امر افزایش روزافزون پیوند میان فناوری اطلاعات و صنعت خودروسازی است.
سال گذشته گزارش مشابهی با همکاری محققان دانشگاه کالیفرنیا، سن دیه گو و دانشگاه واشنگتن تهیه شده بود و در آن تاکید شده بود که اجزای امنیتی بسیاری از خودروها در سال های اخیر با استفاده از برنامه ها و نرم افزارهای رایانه ای طراحی می شوند و همین مساله موجب شده با هک کردن این برنامه ها و نرم افزارهای دسترسی فیزیکی به اجزای الکترونیکی خودروها که در داخل اتاقک خودرو نصب می شوند هم ممکن شود.
بر اساس گزارش مک آفی هم پس از هک کردن این نرم افزارها می توان به راحتی موتور یک ماشین را روشن کرد، قفل آن را باز کرد و حتی کیسه هوای خودر را به کار انداخت. حتی می توان با دستکاری نرم افزارهای یک ماشین کاری کرد که اختلال در امنیت آن و انجام اقدامات خرابکارانه فوق الذکر با فشردن چند دکمه بر روی گوشی همراه از راه دور ممکن باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا