بهرهبرداری فاز نخست شبكه ملي اطلاعات تا پايان سال
ایسنا- وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات دربارهي شبكه ملي اطلاعات گفت: اين شبكه قرار است تا پايان برنامه پنج ساله چهارم راهاندازي شود كه به مرور مراحل مختلف شبكه آماده شده و زير بار ميرود كه تا پايان سال جاري مرحلهي اول اين شبكه به بهرهبرداري خواهد رسيد.
رضا تقي پور با اشاره به ورود اپراتور سوم گفت: در هفته آتي مراسم رونمايي شبكه اين اپراتور به صورت عمومي را شاهد خواهيم ود كه البته مرحلهي آزمايشي آن از مدتها پيش شروع شده است.
وزير ارتباطات درباره نظر خود در خصوص انتخاب يک آهنگ پيشواز نامناسب توسط يکي از اپراتورهاي تلفن همراه و تذکر يکي از نمايندگان مجلس در اين خصوص، گفت: رسانهها بيجهت اين موضوع را دامن نزنند؛ تنها يکي از اپراتورهاي تلفن همراه و تنها يک بار اقدام به اين کار کرده بود که به سرعت نيز اين آهنگ را حذف کرد. با توجه به تذكرات نماينده مجلس ما نيز از قبل اين موضوع را به اپراتورها اعلام كرديم و آنها اعلام كردند كه مجوز آهنگها را از وزارت ارشاد دريافت ميكنند. از امروز اين موضوع را با شدت بيشتري پيگيري ميكنيم.
او دربارهي هم كد شدن استان تهران گفت: به زودي تاريخي كه استان تهران هم كد ميشود اعلام خواهد شد و درساير استانها نيز بعد از استان تهران اين كار انجام خواهد شد.
وي ادامه داد: خوشبختانه بعد از يك سال كار مداوم راه حل جديدي را به دست آورديم. چون در گذشته ما دو نوع تعرفهي شهري و بينشهري داشتيم ولي امروز ما تعرفه استاني را تعريف كرديم كه مجوزش به مخابرات ايران داده شد و ديگر مشكلي در رابطه با هزينه هم كد شدن و خسارتي كه مخابرات متحمل ميشود، وجود ندارد.
وي ادامه داد: هماهنگيهاي فني بين مخابرات ايران و زير ساخت در حال انجام است كه به زودي انجام شده و اطلاع رساني مي شود.
به گفته تقي پور، مصوبهي هيات دولت درباره افزايش تعرفهي مكالمات تلفن ثابت نبود، بلكه به ما اجازه داده شد چون ميخواهيم داخل هر استان يك كد داشته باشيم تعرفهي استاني داشته باشيم؛ چون طبيعي است وقتي فاصلهها بيشتر ميشود تعرفه نيز افزايش مييابد.
وي ادامه داد: با اين روش هزينه مكالمه تلفن ثابت در برخي جاها و موارد كاهش نيز داشته است. به عنوان مثال هزينه تماس دماوند به تهران به حدود يك چهارم نسبت به قبل كاهش يافته است.
وي دربارهي ميزباني سايتها در داخل كشور گفت: ما اين كار را از يك سال و نيم پيش با سايتهاي دولتي شروع كرديم و امروز بيش از 97 درصد سايتهاي دولتي ميزبانيشان در داخل كشور است.
وزيرارتباطات در ادامه خبر داد: تا پايان برنامهي پنجم 100 درصد شهروندان ايراني بايد پرونده سلامت الكترونيكي داشته باشند.