ارسال 44 دیسک Blu-ray در یک ثانیه
اینترنت از سرعت کیلوبیت بر ثانیه آغاز شد و هماکنون در کشورهای مختلف دنیا سرعت اینترنت چند مگابیتی یک اینترنت کاملا معمولی به شمار میرود. اما طی یکی دو سال گذشته شاهد ارایه اینترنت یک گیگابیتی هم در بعضی کشورها بودهایم. اما گویا قرار نیست که سرعت به همین جا محدود شود.
شرکت ارتباطاتی Shaw در کانادا قصد دارد سریعترین شبکه فیبر نوری اینترنت جهان را در کانادا راهاندازی کند. این شرکت ادعا کرده که نسل جدید اینترنت پرسرعت را در این شهر با سرعت 100 گیگابیت در ثانیه راهاندازی خواهد کرد. این شبکه که توسط آلکاسنت- لوسنت، اپراتور شبکه ارایه میشود، از ظرفیت پشتیبانی 88 شبکه 100 گیگابیت در ثانیهای روی یک جفت فیبر نوری برخوردار است. در واقع، راهاندازی این شبکه تحولی را در شبکههای ارتباطی ایجاد خواهد کرد، زیرا در صورت راهاندازی این شبکه، امکان 133 میلیون تماس تلفنی و همچنین فعالیت 440 هزار کانال HDTV به طور همزمان وجود خواهد داشت. به بیان دیگر، با استفاده از این شبکه میتوان محتوای 44 دیسک بلو-ری را در یک ثانیه ارسال کرد.
پیتر بیسونت (Peter Bissonnette)، رییس شرکت ارتباطاتی Shaw در این مورد گفت: با گذشت زمان، مردم نیاز به اینترنت سریعتری دارند تا چیزهای بیشتری را در این فضای مجازی تجربه کنند و ما به عنوان یکی از پیشگامان اینترنت پهنباند قصد داریم زمینهای را فراهم کنیم تا کاناداییها بهترین چیزها را در اینترنت تجربه کنند. وی افزود: راهاندازی شبکه فیبر نوری به ما امکان میدهد که به تمامی مشتریانمان سریعترین اینترنت جهان را ارایه دهیم. در واقع سرعت اینترنت این شبکه 10 برابر سریعتر از شبکه فعلی شرکت Shaw است. این شبکه فیبر نوری در فاصله بین دو شهر با فاصله 350 کیلومتر راهاندازی خواهد شد. به گفته رییس Shaw، تقویت شبکه فیبر نوری فرصتهای جدیدی را هم به مشترکان و هم به کسبوکارها میدهد که خدمات جدیدی را ارایه دهند.
شرکت Shaw در آوریل سال 2010 نیز برای اولین بار اینترنت تجاری Gigabit را در کانادا راهاندازی کرد که شبکه فیبر نوری به خانوارها (Fibre-to-theHome) بود و قرار است که از کاربردهای اینترنتی جدیدی که نیاز به سرعت سریع دانلود دارد، پشتیبانی کند.
سنگاپوریها پروپاقرصترین کاربران اینترنت در خاورمیانه
اگر بخواهیم وضعیت اینترنت را در خاورمیانه بررسی کنیم، باید بگوییم که مردم سنگاپور بيش از هر کشور ديگر منطقه جنوب شرق آسيا از اينترنت استفاده ميکنند. بررسيها نشان ميدهند که بهطور متوسط هر کاربر سنگاپوري در هفته، 25 ساعت با اينترنت کار ميکند و از اين نظر سنگاپوريها در مقام اول منطقه قرار دارند. بر اين اساس، پس از سنگاپور مردم فيليپين و مالزي به ترتيب با 5/21 و 8/19 ساعت کار با اينترنت در هفته در مکانهاي دوم و سوم جاي گرفتهاند. اين بررسي همچنين نشان ميدهد که استفاده از اينترنت و مدت زمان آنلاين بودن مردم منطقه جنوب شرق آسيا در حال پيشي گرفتن از مدت زمان تماشاي تلويزيون و گوش کردن به راديو است. در همين حال پيشبيني شده است که تا اواسط سال آينده ميلادي 89 درصد از مشتريان ديجيتال سنگاپوري از تلفنهاي هوشمند استفاده خواهند کرد.
هند 100 ميليون کاربر اينترنت دارد
شمار کاربران اينترنت در هند از مرز 100 ميليون نفر گذشت. انجمن موبايل و اينترنت هند در گزارشي اعلام کرد که شمار کاربران اينترنت در هند در حال حاض از مرز 100 ميليون نفر گذشته است و تا دو سال ديگر جمعيت آنلاين هند از آمريکا پيشي خواهد گرفت. بر اين اساس، تا پايان ماه سپتامبر جمعيت آنلاين هند برابر با 112 ميليون نفر بوده است که از نظر تعداد پس از چين و آمريکا، سومين جمعيت بزرگ آنلاين جهان به شمار ميرود.
بر اساس اين گزارش، هند ماهانه 5 تا 7 ميليون نفر به جمعيت آنلاين خود ميافزايد که اغلب اين رشد در شهرهاي کوچک و در ميان اقشار متوسط هند است. آمارهاي منتشره همچنين نشان ميدهند که هم اکنون جمعيت آنلاين در چين برابر با 485 ميليون نفر است که اين ميزان در آمريکا برابر با 245 ميليون نفر است. دولت هند انتظار دارد که طي پنج سال آينده جمعيت آنلاين اين کشور به 600 ميليون نفر برسد.
منبع : دنیای اقتصاد