رییس هیات مدیره شاتل:نظام صنفی فضای بسته داشت
رییس هیات مدیره شاتل نامزد انتخاباتی سومین دوره هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران و عضو گروه پیشنهاد 20 نظرات خود را پیرامون مشکلات صنفی و انتخابات پیش رو بیان کرده است.
تحلیل شما از وضعیت کسب و کار در حوزه فناوری اطلاعات و به طور خا اینترنت چیست و دورنمای آن را چگونه ارزیابی میکنید؟
بعد از خصوصی شدن شرکت مخابرات و اعطای مجوز بدون محدودیت به این شرکت توسط سازمان تنظیم مقررات و در حالی که این مجوز به هیچ کدام از شرکتهای خصوصی کشور اعطا نشده است انحصار در فضای اینترنت کشور موج میزند. این تبعیض فضا را برای انحصار باز کرده و این فضا میتواند بر خلاف اصل 44 قانون اساسی و اصل رقابت که یکی از زیر شاخههای این قانون است به ضرر مصرف کننده تمام شود.
ساختار شرکت مخابرات دارای فضاهای انحصاری بسیاری است و رقابت برای شرکتهای کوچک و ضربه پذیر در این فضا سخت و سختتر شده است.
به عنوان کارشناس این حوزه باید بگویم وضعیت حاکم بر اینترنت کشور بحرانی است و در صورت ادامه این روند عقب گردی 10 ساله خواهیم داشت.
با این تحلیلی که در خصوص وضعیت اینترنت در کشور داشتهاید آیا نظام صنفی رایانهای در ساز و کارهای بازار در این حوزه تاثیرگذار خواهد بود؟
مطمئنا هیچ نهاد صنفی فعالی به جز سازمان نظام صنفی رایانهای به طور خاص در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نمیتواند تاثیر داشته باشد. تنها نظام صنفی رایانهای میتواند و باید بتواند تا حق و حقوق پایمال شده صنف را احیا کند. به نظر من اگر اعضای قدرتمند و فراجناحی در راس نظام صنفی رایانهای باشند این نهاد میتواند در مقابل بزرگ ترینمشکلات ایستادگی کند و حق و حقوق از دست رفته را به صاحبان واقعی آن برگرداند.
اگر نظام صنفی رایانهای با قدرت بتواند صدای خود را به گوش دولتمردان کشور برساند این نهاد میتواند تنها نهاد تاثیرگذار در این حوزه باشد. در یک کلام، تنها روزنه امید صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات نظام صنفی رایانهای است.
آیا با توجه به تعاریف شما از نظام صنفی رایانهای این نهاد در دوره قبل توانسته است نیازهای صنف را در این حوزه برآورد کند؟
کار ارزشمندی که در دوره قبلی در این حوزه انجام شد ایجاد کمیسیون تخصصی برای فعالیتهای گروه شرکتهای ندا بوده است. این کمیسیون به طور محدود در رسانهها و تریبونها مشکلات صنف را مطرح کرد اما به دلیل کم کاری نظام صنفی و همچنین استفاده نکردن از این فرصت توسط شرکتهای عضو این کمیسیون نتوانست تاثیرگذاری چندانی داشته باشد.
نظام صنفی رایانهای در دوره قبلی فضایی بسته داشت و شرکتها نیز جایگاه نظام صنفی را جدی نگرفتند. مشکلات شرکتهای انتقال دادههای پرسرعت متاسفانه از طریق نظام صنفی نتوانست حل شود.
چه نکاتی باید در برگزاری انتخابات سازمان نظام صنفی رایانهای دیده شود؟
حضور حداکثری اعضا در انتخابات یکی از دغدغههای صنف است. اعضا باید با تدبیر و با دانش خود به این انتخابات وارد شوند و به نامزدهای صالحشان رای دهند.
یکی دیگر از دغدغههای مهم نامزدهای حاضر در انتخابات برگزاری پرشور و در عین حال شفاف انتخابات است تا همه سلایق و نظرات امکان عرضه خود و انتخاب شدن را داشته باشند.اخلاق حرفهای و صنفی باید رعایت و در روند تبلیغات انتخاباتی از تخریب اعضا پرهیز شود. بحث وکالت نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که اگر کنترل شده نباشد، میتواند به سلامت انتخابات خدشه وارد کند. اعضا برای جلوگیری از هر نوع مشکلی نباید رای سفید را به وکالت بگذارند.حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در لبه تیغ تکنولوژی است و کمترین انتظاری که از اعضای این صف میرود این است که با دانش و مطالعه دقیق سوابق و تخصص نامزدها به پای صندوقهای رای بروند.