تکنولوژی

تجمع ۸۰ درصد آدرسهای اینترنتی در ۱۰ کشور جهان

‘ لطف الله سبوحی ‘ روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، اظهار داشت: این آمار نشان دهنده میزان استفاده کشورهای مختلف از پدیده ارتباطی اینترنت است .

وی با بیان اینکه ،سیستم آدرس‌دهی فعلی اینترنت در دهه 1980 راه‌اندازی شد که در آن حداکثر امکان اختصاص 4.1 میلیارد آدرس مجزا وجود داشت ، افزود: با پایان یافت آدرس های اینترنتی موجود ، پیاده سازی نسخه جدید پروتکل اینترنت IPV6 در دنیا ضرورت یافته که دارای ظرفیت بسار بالاتر آدرسی دهی است .
گفتنی است که آدرس‌های اینترنتی مانند شماره تلفن عمل می‌کنند و به کاربران اینترنت این اطمینان را می‌دهد که سایت‌های مورد نظر خود را پیدا کنند و هم‌چنین ای‌میل‌های آن‌ها به مقصد اصلی خود برسند.

سبوحی با اشاره به شروع برنامه پیاده سازی IPV6 درایران ، در باره وظایف رگولاتوری در زمینه پیاده سازی نسخه جدید پروتکل اینترنت IPV6 در کشور گفت: تعرفه گذاری ،تخصیص و مدیریت آدرس ها ، نظارت بر کیفیت ارایه خدمات ، حمایت از IPV6 در تامین تجهیزات از وظایف عمده رگولاتوری است .

وی با اشاره به نقش رگولاتوری در ایجاد هماهنگی میان بخشهای مختلف برای حمایت از IPV6در تامین تجهیزات اظهار داشت: تمام تجهیزات ارتباطی که وارد کشور می شوند با اخذ مجوز از رگولاتوری است ،بنابر این رگولاتوری نقش مهمی در تامین تجهیزات مورد نیاز برای پیاده سازی نسخه جدید پروتکل اینترنت دارد .
وی رعایت ملاحظات مربوط به امنیت شبکه در بکارگیری IPV6 را با استفاده از تجربیات سایر کشورها از دیگر وظایف رگولاتوری عنوان کرد .

معاون سازمان تنظیم مقررات گفت: در اجلاس سران اتحادیه جهانی مخابرات مصوب شد که کارگروه های منطقه ای برای مهاجرت به IPV6 ایجاد شود .

سبوحی افزود: به تازگی کشورهای عربی قصد دارند یک کارگروه مخصوص پیاده سازی IPV6 ایجاد کنند ، کشورهای شمال ایران نیزبا محوریت روسیه در حال تشکیل یک کار گروه در این زمینه هستند ، ایران نیز باید در یکی از این کارگروه حضور داشته باشد .

وی تاکید کرد که رگولاتوری به تنهایی توان تدوین دستورالعمل ها ی مربوط به استفاده از IPV6 را ندارد و در این زمینه نیاز به کمک و مشارکت فعالان حوزه فناوری اطلاعات دارد .
سبوحی گفت: : همزمان با توسعه زیر ساخت ها برای استفاده از IPV6 بایدمراقب بود که مشترکین و کاربران شبکه اینترنت در کشور آسیب نبینند و وقفه ای در ارایه خدمات اینترنتی پیش نیاید .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا