پروانه “سوم” در پیله توجیه
نام نویسنده: عبدالله افتاده
دیروز وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيان اينکه تعهد فعاليت و راهاندازي اپراتور سوم تلفن همراه (اول خرداد ماه جاري) محقق شده، دلیل عرضه نشدن تجاری سیم کارت های این اپراتور را نگرفتن تایيدیه كيفي عنوان کرد.
طبق پروانه دریافتی، تامین تلکام از تاریخ لازم الاجرا شدن پروانه، 9 ماه فرصت داشت که بهره برداری تجاری از این شبکه را آغاز کند که ابتدای خرداد ماه همان موعد مقرر محسوب می شود.چند سوال در اینجا مطرح است که امیدوارم مسوولان مربوطه به آنها پاسخ مناسب دهند.
1- چرا اپراتوری که قرار بوده طبق پروانه از ابتدای خرداد ماه واگذاری سیم کارت به مردم را آغاز کند، امروز برای گرفتن تاییدیه کیفی اقدام می کند؟ آیا نباید پیش از پایان مهلت برای دریافت تاییدیه چاره اندیشی می کرد؟
2- وزیر محترم ارتباطات به جای ایکه در حکم ناظر، در جهت احقاق حقوق مردم به دلیل تاخیر در استفاده از فناوری های جدید دفاع کند سعی در توجیه تاخیر اپراتور دارد؟
3- اپراتور سوم قرار بوده از ابتدای خرداد ماه در چند کلان شهر شبکه اش را افتتاح کند. اما به تایید خودشان تاکنون کمتر از 50 سایت BTS تنها در تهران نصب کرده اند. آیا این میزان عملکرد یعنی آغاز به کار اپراتور؟
4- رییس سازمان رگولاتوری هم به جای اپراتور از واگذاری سیم کارتی خبر می دهد که تاکنون هیچ کسی رنگش را ندیده و علت این کار را فشار آوردن به اپراتور برای راه اندازی سریع شبکه عنوان می کند. آیا رگولاتوری ابزار قانونی برای فشار آوردن به اپراور در دست ندارد که جایگاه خود را تا این اندازه پایین می آورد؟
5- چرا هیچ نهادی به اطلاع رسانی نکردن درباره این پروژه ملی اعتراض نمی کند؟
یادمان نرود که حتی مراسم ارایه پروانه به اپراتور سوم تلفن همراه نیز دور از چشم خبرنگاران برپا شد.
منبع : فناوران