تکنولوژی

دورخیز فعالان صنعت آی سی تی برای انتخابات اتاق تهران

نام نویسنده: م.ر.بهنام رئوف

چهارم اسفند ماه سال جاری قرار است انتخابات هفتمین دوره اتاق بازرگانی تهران برگزار شود. انتخاباتی که به واسطه آن نزدیک به پنج هزار عضو این اتاق 60 عضو هیات نمایندگان اتاق را انتخاب و آنها را برای حمایت از حقوق صنفی خود روانه اتاق بازرگانی تهران مي‌کنند. از بین این تعداد اعضای هیات نمایندگان 40 عضو نماینده بخش خصوصی و 20 عضو هم نماینده بخش دولتی خواهند بود.

عضویت در هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران برای هر صنفی مزایای بسیاری دارد که بدون تردید دفاع از حقوق قانونی آن صنف در برابر قانون‌ها و تصمیم‌گیری‌هاي دولتی مي‌تواند مهمترین حسن در بخش حضور در هیات نمایندگان باشد.

امسال در لیست منتشر شده از بین 145 نفر فعال اقتصادی، کاندیداهاي تنها 6 نفر مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند. نامزدهای حوزه ICT انتخابات اتاق تهران عبارتنداز:
وحید صدوقی (مدیرعامل همراه اول)، فرخ امیری (شرکت مادیران)، محمدحسین برخوردار (شرکت سام الکترونیک)، مسعود شنتیایی (شرکت میکرو نرم‌افزار)، محمد رضا طلایی (اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار) و پرویز شهپر (شرکت پارس آریانا رایان).

وحید صدوقی که به مدد خصوصی شدن شرکتش در دو سال گذشته، هم‌اکنون لقب بزرگترین شرکت خصوصی را در بخش ارتباطات یدک مي‌کشد یکی از کاندیداهای این دوره است. هرچند که بسیاری از کارشناسان به‌رغم تمام تغییرات ساختاری که همراه اول طی یک سال گذشته شاهد بوده است، اما همچنان معتقدند که این شرکت همان شرکت دولتی سابق است و هرچند که همچنان حرف و حدیث‌های بسیاری پیرامون نحوه عرضه سهام شرکت مخابرات ایران در بورس وجود دارد، اما به هر حال صدوقی خود را نماینده همراه اول در این انتخابات معرفی مي‌کند.

مديرعامل شركت ارتباطات سيار ايران درباره علل حضور خود در انتخابات اتاق بازرگاني تهران گفت: بحث مفصلي در هيات‌مديره شرکت ارتباات سيار ايران در خصوص حضور فعال در انتخابات اتاق بازرگاني تهران مطرح شد و قرار شد اينجانب به نمايندگي از همراه اول در انتخابات اتاق شرکت كنم.صدوقي، با بيان اينكه نام فعالان حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات در انتخابات اتاق بازرگاني و صنايع و معادن كمتر به چشم مي‌خورد تاكيد كرد: بايد نمايندگاني از صنعت ICT در اتاق بازرگاني حضور داشته باشند تا از منافع و توانمندي‌هاي اين بخش دفاع كنند؛ اقتصاد در حال تغيير و تحول است و مسوولان و نمايندگان دولتي به ديدگاه بخش خصوصي احتياج دارند و به نظر من اين موضوع و حضور موثر در اين اتاق فرصت مناسبي است كه به توانمندي‌ها و تجارب حوه ارتباطات و فناوري اطلاعات در اتاق توجه ويژه شود.

صدوقي با اشاره به اهميت ارتقاي جايگاه بخش خصوصي در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات و با تاكيد بر اينكه بخش خصوصي بايد قوي‌تر و پررنگ‌تر در جامعه حضور داشته باشد، ابراز كرد: صنعت ICT موتور محرك كشور محسوب مي‌شود و نقش موثري در ايجاد كارآفريني داشته و موانع كسب و كار را نيز برطرف مي‌كند و از سويي كشورمان داراي رتبه مناسبي در توسعه كسب‌وكار نيست و ايجاد يک بنگاه‌ اقتصادي نيز با موانع متعددي روبه‌رو است كه در اين زمينه اتاق بازرگاني مي‌تواند اين فضا را تسهيل كرده و زمينه و بستري را فراهم كند كه نمايندگان بخش خوصي در اين حوزه حضوري موثر و فعال داشته باشند.

این گفته‌هاي مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران در حالی مطرح مي‌شود که شرکت وی و شركت مخابرات ايران طي چند سال گذشته قراردادهای بیشماری را با نمایندگان و تولیدکنندگان شرکت‌هاي چینی منعقد کرده است. قراردادهایی که به باور اعضای سندیکای مخابرات ایران تیشه‌ای تیز بود به ریشه بخش خصوصي و تولیدات داخلی. بعد از نام وحید صدوقی، دیگر نام‌هاي مطرح در حوزه فناوری اطلاعات را شاید بتوان فرخ امیری مدیرعامل مادیران و محمد حسین برخوردار، مدیر عامل سام الکترونیک در ایران عنوان کرد. دو رقیبی که از دیرباز نام‌هایشان همواره با دو برند ال جی و سامسونگ همراه بوده است. مسعود شنتیایی، مدیرعامل میکرو نرم‌افزار که در دوره سابق رییس کمیسیون فناوری اطاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی بود این بار نیز در لیست کاندیداهای ثبت‌نامی دیده مي‌شود. شنتیایی که یکی از منتقدان پرو پا قرص سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور است در گفت‌وگویی اعلام کرده که برای این دوره حضورش در اتاق بازرگانی تهران 8 برنامه اصلی دارد.

او مي‌گوید: اتاق به عنوان نماینده بخش خصوصی برای فعالان اقتصادی بسیار مهم است، زیرا مسایل و مشکلات اصناف در آن مطرح و حل و فصل مي‌شود. به گفته وی، در سه سال گذشته تعامل خوبی بین دولت، قوه مقنه، قوه قضائیه و اتاق بازرگانی به وجود آمده است، به همین دلیل فعالان صنف باید از این فرصت نهایت استفاده را کنند.شنتیایی که به شکل کلی سابقه دستی در تاسیس تشکل‌هاي حوزه فاوا دارد، درباره یکی از برنامه هایش مي‌گوید: تقویت و انسجام صنفی یکی از برنامه‌هایم است، چرا که در حوزه فناوری اطلاعات به دلیل انشقاق صنفی برخی تشکل‌ها از برخی دیگر جدا هستند و خواسته‌های ضد و نقیضی دارند.

انسجام صنفی موجب رشد و ارتقای صنعت فناوری اطلاعات مي‌شود. وی اضافه مي‌کند: تقویت بخش خصوصی در حوزه IT و تجارت الکترونیکی تنها از طریق تمرکز امکان‌پذیر است. برای رسیدن به این انسجام و تمرکز پیشنهاد کرده‌ایم برای هر رشته تخصصی تشکلی تخصصی مربوط به آن وجود داشته باشد که نمایندگان را از طریق انتخابات داخلی تعیین کنند. این تشکل‌ها باید هم مشکلات خاص خود را پیگیری کنند وهم مسایل و مشکلات مشترک صنف مانند مالیات، گمرکات و غيره را بررسی و حل و فصل نمایند.

طلایی، رییس اتحادیه صادرکنندگان نرم‌افزار از دیگر کاندیداهای با سابقه اتاق بازرگانی تهران است. سابقه وی بیشتر به تعاملش با اتاق و مرکز توسعه تجارت به بهانه آمارهای عجیب و غیرقابل استنادی است که او از صادرات نرم‌افزار هر از چند گاهی بر سر زبان‌ها مي‌اندازد، اما آخرین نفر در لیست کاندیداهای حوزه ناوری اطلاعات و ارتباطات پرویز شهپر است.

تنها نماینده سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور که هم‌اکنون در قامت بازرس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران مشغول به فعالیت است. البته فعالیتی که به دلیل مشغله‌هاي کاری بسیار وی در مجمع اخیر سازمان حتی نتوانست حضوری به ارائه گزارش بازرسی خود از سازمان بپردازد، هر چند که پیش از این نام امیرحسین سعیدی نائینی به عنوان یکی از کاندیداهای سازمان در دوره‌هاي قبلی مطرح شده بود، اما به نظر مي‌رسد که با اتخاذ این سیاست از سوی سازمان ناکامی‌هاي دومین هیات‌مدیره سازمان کامل‌تر از قبل شده و این تشکل به ظاهر منسجم صنفی بای باری دیگر نتواند کرسی ای در اتاق بازرگانی تهران به خود
اختصاص دهد.

نکته جالب در این تصمیم سازمان به گفت و گوی عضو هیات مدیره سازمان با فناوران باز مي‌گردد. باقر بحری، در خصوص حضور سازمان در انتخابات اتاق مي‌گوید: با آنکه اتاق بازرگانی برای سازمان نظام صنفي رايانه‌اي بسیار اهمیت دارد و معتقدیم حضور فعالان صنف فناوری اطلاعات در اتاق منجربه اتخاذ تصمیمات و ایجاد تسهیلات برای صنف مي‌شود، ولی متاسفانه موضوع اتاق جدی گرفته نشده است.

البته تلاش‌های اولیه‌ برای انتخاب کاندیدا صورت گرفت، اما کافی نبود و سازمان باید در این مورد بیشتر تلاش مي‌کرد. بحری که از الکامپ با همکاری برخی از همکاران خود در هیات‌مدیره قبلی و فعلی سازمان گروه سیمرغ را برای بهبود کسب‌وکار 11 شرکت خصوصی تاسیس کرده بود پیش از این نیز در توجیه عملکرد ضعیف این دوره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای گفته بود که متاسفانه فصل نتیجه نگرفتن است.

منبع : دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا