همدلي كامپيوتر با انسان
همكاران سيستم- محققان دانشگاه کيمبريج از ساخت برنامه رايانهاي جديدي خبر دادهاند که ميتواند با بررسي حالات صورت و الگوهاي گفتاري، احساسات انساني را درک کند.
گروه محققان مرکز Computer Laboratory وابسته به دانشگاه کيمبريج به مديريت پروفسور پيتر رابينسون موفق به ارائه نمونه اوليه اين نرمافزار شدهاند که ميتواند تعامل ميان رايانهها و انسانها را افزايش دهد.
رابينسون در اين خصوص گفت: «ما در حال ساخت درك احساسات و عواطف در نسل جديد رايانههاي هوشمند هستيم. اين رايانهها ميتوانند حافظههاي ما را بخوانند و دريابند که هر يک از ما چگونه محيط پيرامون را احساس ميکنيم».
او در ادامه توضيح داد: «رايانهها واقعا ابزارهاي خوبي هستند تا متوجه شوند که هر يک از کاربران چه چيزي تايپ ميکنند و يا چه چيزهايي را به زبان ميآورند. اما به اعتقاد من، فهم اين ابزارها فقط به گفتهها و نوشتههاي ما ختم نميشود، آنها ميتوانند به نوع کلام ما و احساساتمان نيز توجه داشته باشند».
اين دانشمندان براي ساخت نرمافزار ياد شده همکاريهاي نزديکي را با «مرکز تحقيقات دانشگاه آوستين» انجام دادند تا موفق به ابداع روشي شوند که بر پايه آن رايانه دريابد که هر يک از کاربران چه احساسي دارند و چگونه در مقابل محيط پيرامون واكنش نشان ميدهند.
زماني که صورت کاربر در مقابل رايانه مجهز به اين نرمافزار قرار ميگيرد، حالات صورت وي محاسبه و بررسي ميشود و احساسات او از اين حالات نمايان ميشود. کارشناسان اعلام کردند که اين نرمافزار در بيش از 70 درصد موارد احساسات کاربران را درست تشخيص داده است.