نجات فقرا به كمك تلفن همراه
ايسنا- بر اساس گزارش جديدي كه از سوي سازمان ملل منتشر شد، تلفنهاي همراه كه سريعتر از هر فنآوري اطلاعات ديگري توسعه مييابند، ميتوانند زندگي فقيرترين افراد در كشورهاي در حال توسعه را بهبود دهند.
بر اساس گزارش اقتصاد اطلاعات كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (UNCTAD)، اما دولتها بايد سياستهاي پاسخ دهندهاي را طرح كنند تا مطمئن شوند اين مزايا به شمار گستردهاي از افراد و به شكل موثر ميرسد.
به گفته سوپاچي پانيچپاکدي، دبير كل UNCTAD در يك كفرانس خبري، اشتراك تلفنهاي همراه در سال جاري ميلادي به پنج ميليارد ميرسد كه تقريبا يكي به ازاي هر فرد در جهان است.
ضريب نفوذ تلن همراه در كشورهاي توسعهيافته بيش از صد در صد است و بسياري از افراد بيش از يك تلفن همراه دارند.
آمارهاي UNCTAD نشان ميدهد كشورهاي در حال توسعه نرخ اشتراك 58 به ازاي هر صد نفر دارند و با رسيدن به 25 در مقايسه با تنها دو به ازاي صد نفر در چند سال قبل، در كم توسعه يافتهترين كشورها به سرعت در حال رشد است.
پتانسيل تلفنهاي همراه در كشورهاي در حال توسعه با تلاش شركت روسي ويمپل كام براي خريد داراييهاي مخابراتي شركت مصري اراسكام كه شامل اپراتور الجزايري Djezzy ميشود، بارز شده است.
طبق گزارش UNCTAD، مزاياي اقتصادي تلفنهاي همراه كه استفاده آنها در كم توسعه يافتهترين كشورها بيشتر از فنآوريهايي مانند اينترنت يا تلفن ثابت بوده است، فراتر از دسترسي به اطلاعات خواهد بود.
تلفنهاي همراه امكان كار را براي افراد با تحصيلات و منابع كم فراهم ميكنند كه مثالهاي آن فروش زمان مكالمه و پاك كردن گوشيها در خيابانهاست.
بنا بر استدلال اين گزارش، كليد استفاده موفق از تلفن همراه امكانپذير بودن تهيه آن است. بسياري از كشورهاي آفريقايي اين درس را نگرفتهاند در حالي كه هند نشان داد ارزان ساختن تلفن همراه تا حد ممكن، كمك ميكند همه به اين ابزار دسترسي داشته باشند.
طبق اين گزارش، دولتها بايد نحوه استفاده افراد فقير از تلفن همراه را بررسي و بر مبناي آن سياستهايي را طرح كنند و بايد مطمئن شوند كه افراد فقير ميتوانند از تلفن همراه خود استفاده كنند. تقريبا نيمي از جمعيت ساكن در كم توسعه يافتهترين كشورها در پايان سال 2008 تحت پوشش امواج تلفن همراه نبودند.