تکنولوژی

گزارشی از بازارهای کامپیوتروتلفن همراه

بازار ديجيتال- در حالی‌که تغییرات نرخ ارز و پذیرفته‌نشدن حواله‌جات ارزی باعث رکود و افزایش قیمت در بازار کامپیوتر شده، بسیاری از فعالان بازار امیدوارند طی هفته جاری بازار به مسیر سابق خود باز گردد.

بنابراین گزارش طی روزهای اخیر بازار محصولات صوتی و تصویری و کامپیوتری با کاهش عرضه و افزایش قیمت روبه‌رو بوده و در بسیاری از موارد فروشگاه‌ها از ارائه لیست قیمت به متقاضیان خودداری می‌کنند.

شمارش جوجه در اول پاییز

بسیاری از فعالان بازار پس از چند ماه رکود انتظار آغاز فصل جدید و رونق در بازار را می‌کشیدند؛ اما با آغاز مهرماه بروز مشکلات ارزی تا اندازه قابل‌توجهی باعث رشد 20 درصدی قیمت‌ها شده است.
برخی فعالان بازار کامپیوتر معتقدند این شرایط برای خرید محصولات کامپیوتری اصلا مناسب نیست و بهتر است کاربران و متقاضیان تا ثابت شدن وضعیت بازار کامپیوتر از خرید خودداری کنند.
اين روزها اگر سري به مراكز خريد و فروش رايانه بزنيد، متوجه مي‌شويد كه فروشندگاني كه سابق بر اين ليست قيمت كالاهايي نظير لپ‌تاپ را به راحتي در اختيار خريداران و حتي رهگذران قرار مي‌دادند، حالا از ارائه قيمت به مشتري‌ها خودداري مي‌كنند و حتي برخي از شركت‌ها و فروشگاه‌ها در صفحه نخست سايت خود اعلام كرده‌اند تا مشخص شدن وضعيت قيمت ارز، از اعلام قيمت خودداري كرده يا اينكه قيمت‌ها را به ‌روزرساني نمي‌كنند.

يكي از فعالان بازار در اين زمينه مي‌گويد، طي روزهاي اخير قيمت‌ها مرتب تغيير كرده و از شنبه هفته گذشته تا كنون قيمت‌ها در حدود6 تا 15 درصد و در برخي موارد تا 20 درصد افزايش يافته است.

فعالان بازار همچنين مي‌گويند، طي روزهاي اخير ميزان مراجعه به بازار در حد قابل‌توجهي كاهش يافته است و بازار عملا تعطيل است؛ چرا كه خريد و فروش به ندرت در آن صورت مي‌گيرد و حتي شركت‌هاي بزرگ عرضه‌كننده كالا در حالت نيمه تعطيل به سر مي‌برند.

مشايخ، يكي از عرضه‌كنندگان رم، مادربورد، هارد و قطعات كامپيوتري نيز به رشد 15تا 20 درصدي قيمت قطعات كامپيوتري طي مدت اخير اشاره كرد و گفت، اين ميزان رشد قيمت در بازار كامپيوتر بي‌سابقه بوده است و معمولا فعالان بازار، براي به فروش رساندن اجناس خود در موقعيت‌هايي اين چنيني اقداماتي مي‌كردند و اجازه رشد بيش از حد قيمت‌ها را در بازار نمي‌دادند؛ چرا كه اين موضوع فعالان بازار را متضرر مي‌كند. اما در اين روزها دست و پاي فروشندگان را براي عدم افزايش قيمت بسته است و مي‌توان گفت طي روزهاي اخير بازار كامپيوتر بسيار سردرگم و آشفته است.
محسني، يكي از فعالان بازار لپ‌تاپ نيز ميزان رشد قيمت لپ‌تاپ را حدود 15 تا 20 درصد اعلام كرد و گفت، اين رشد قيمت در بازار كم سابقه است.

شركت‌هاي بزرگ عرضه‌كننده كالا، نظير زيگورات، سازگار ارقام و … نيز با تاييد خبر رشد 10 ا 15 درصدي قيمت‌ها در بازار از كاهش عرضه محصولات به بازار خبر دادند.

رشد 20 تا 25 درصدي قيمت‌ها

بازار لوازم صوتي و تصويري نيز كه طي يك سال اخير بارها و بارها به كاهش قيمت‌ها از سوي اتحاديه لوازم صوتي و تصويري و سازمان حمايت حقوق مصرف‌كنندگان مجاب شده بود، اينك پس از يك دوره طولاني كاهش قيمت به يكباره با افزايش 20 تا 25 درصدي قيمت‌ها مواجه شده است.
بر اساس اعلام فعالان بازار، طي يك سال اخير، بازار كالاهاي صوتي و تصويري و به ويژه تلويزيون‌هاي LCD با كاهش 30 تا 40 درصدي قيمت‌ها مواجه بوده است كه اينك اين كاهش قيمت به يكباره تبديل به افزايش 20 تا 25 درصدي قيمت‌ها شده است.

به گفته احدي، يكي از فعالان بازار لوازم صوتي و تصويري، طي روزهاي نخستين رشد نرخ ارز، برخي از نمايندگي‌هاي فروش و حتي فروشندگان تلاش زيادي براي ثابت نگه داشتن قيمت‌ها در بازار داشتند؛ ولي ناموفق بودند.

ملكي، يكي ديگر از عرضه‌كنندگان لوازم صوتي و تصويري در اين باره مي‌گويد، طي مدت اخير برخي از فروشگاه‌ها كه به عرضه كالاهاي بدون گارانتي مي‌پرداختند ضربات سنگيني به عرضه‌كنندگان رسمي كالاهاي اين حوزه زدند.

به گفته وی این دسته از کالاها در حدود 10 درصد ارزان تر از سایر کالاها به فروش می‌رسد.
بر اساس اعلام فعالان بازار، بازار لوازم صوتي و تصيري مانند بازار كامپيوتر در نيمه دوم سال بازار پررونق‌تري دارد؛ چرا كه فصل سفرهاي تابستاني و نوروزي به پايان رسيده و به دليل بازگشايي مدارس و دانشگاه‌ها و همچنين برودت هوا مردم اوقات بيشتري را در منزل و پاي تلويزيون مي‌گذرانند. به همين دليل معمولا در نيمه دوم سال و به ويژه فصل پاييز بازار لوازم صوتي و تصويري رونق مي‌گيرد. رييس اتحاديه لوازم صوتي و تصويري و لوازم يدكي تهران نيز در گفت‌وگويي كه با خبر گزاري موبنا با تاييد خبر رشد قيمت لوازم صوتي و تصويري اعلام كرده بود با به ثبات رسيدن نرخ ارز و كاهش بهاي دلار، بازار لوازم صوتي و تصويري به روال عادي باز مي‌گردد.

جست‌وجوگران قیمت
در همین حال کمبود محصول، بازار گوشی تلفن همراه را نیز طی روزهای اخیر با رکود مواجه کرده است. بنا به این گزارش طی روزهای اخیر نه فروشندگان تمایل چندانی به فروش و کاهش موجودی خود دارند و نه خريداران حاضر به خرید محصول با قیمتی 20 درصد بالاتر از قیمت دو هفته قبل هستند.

این وضعیت در بازار تلفن همراه باعث شده که فعلا بسیاری از فروشندگان در انتظار تثبیت وضعیت و رونق دوباره باشند و خریداران نیز در جست و جوی محصولی ارزان قیمت فعلا ترجیح را بر عدم خرید گذاشته‌اند.

فعالان بازار گوشي تلفن همراه مي‌گويند، جاي تعجب دارد كه با توجه به اين نكته ه بازار گوشي تلفن همراه عملا تعطيل است؛ اما هر روز گروه زيادي به بازار مراجعه مي‌كنند. گروه بزرگي كه قصد خريد گوشي ندارند و تنها براي ارضاي حس كنجكاوي به بازار مراجعه مي‌كنند.

دامنه ركود به بازار تجهيزات جانبي گوشي نظير هندزفري، قاب يدكي و حتي آويزهاي تزييني گوشي هم كشيده شده است و جالب اينجا است كه فروشندگان كيف و آويزهاي تزييني نيز قيمت‌هاي خود را در حدود 5 تا 6 درصد افزيش داده‌اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا