کلاف سر در گم تشكيل اتحادیه کشوری رایانه
چهارشنبه گذشته، حسن رادمرد، رییس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت بازرگاني در حالی از تشکیل اتحادیه کشوری رایانه و ماشینهای اداری و انتخاب هیات رییسه تا پایان خرداد ماه جاري خبر داد که شهرام شیرمست، رییس اتحادیه صنف رایانه، داده ورزی و ماشینهای اداری از تاریخ برگزاری و حتی ثبت نام نامزدها اظهار بی اطلاعی ميکند.
حسن رادمرد روز گذشته در گفتوگو با فناوران از ارسال نامهای به اتحادیه استانها برای ثبت نام نامزدها در تاریخ بیست و سوم خرداد و تکمیل این روند تا 15 روز آینده سخن گفت.
این در حالی است که شیر مست به كلي منكر دریافت هر گونه نامه از هیات نظارت بر انتخابات شد و تنها راه برگزاری انتخابات و تشکیل اتحادیه در شرایط فعلی را اعلام نامزدهای مشخص سال گذشته به عنوان کاندیدا دانست.
به گفته شیرمست، جدا از زمانبر بودن روند ثبت نام نامزدها طبق قانون، اسامی نامزدها و تاریخ انتخابات باید حداقل 15 روز قبل از برگزاری انتخابات اعلام عمومی و در روزنامه کثیرالانتشار چاپ شود و این در حالی اس که هیچ کدام از این کارها انجام نشده است.
شیرمست عقیده دارد که انتخابات تا اواخر شهریور برگزار نخواهد شد.
به عقیده شیر مست، تیرماه “ماه مالیاتی اصناف” است و برگزاری انتخابات در این ماه حضور پرشوری را به همراه نخواهد داشت.
وی مرداد و شهریور را نیز مصادف با ماه مبارک رمضان دانست.
رادمرد نیز مناسب نبودن تیر و شهریور برای برگزاری انتخابات را تایید ميکند.
دست اندرکاران صنف IT که حافظه تاریخی خوبی دارند احتمالا نظارهگر تشابه رفتار امسال و سال گذشته مسوولان در برگزاری انتخابات اتحادیه کشوری هستند.
اولین جرقههای تشکیل اتحادیه کشوری رایانه به شهریور سال 86 و مراسم تجليل از عليرضا مرآتي شيرازي، از موسسین و اولین رييس هيات مديره اتحاديه ماشينهاي اداري برميگردد.
حسين فرجي، رييس وقت مركز اصناف و بازرگانان ايران و دبير هيات عالي نظارت بر اصناف كشور، ميهمان ويژه آن مراسم بود و اتفاقا خبرهاي مهمي براي ميهمانان مراسم داشت.
وي از طرح مشكلات اصناف در جلسه با وزير بازرگاني و تصمیم برای تشكيل حداقل 10 اتحاديه كشوري تا پايان سال 86 سخن گفت و پيشنهاد كرد اعضاي اتحاديه صنف رايانه، دادهورزي و ماشينهاي اداري نيز به تشكيل اتحاديهاي كشوري اقدام كنند.
یک سال و نیم بعد یعنی در فروردین ماه 88، یک مقم آگاه در وزارت بازرگانی، از ثبت نام کاندیداهای هیات رییسه اتحادیه رایانه کشوری و بررسی مدارک توسط وزارت بازرگانی خبر داد و تاریخ برگزاری انتخابات را اواخر اردیبهشت ماه اعلام کرد.
پیش از آن نیز شهرام شیرمست، سخنگوی وقت اتحادیه صنف رایانه، داده ورزی و ماشینهای اداری، که اردیبهشت همان سال با کنار رفتن جواد کاشانی نژاد، به ریاست رسید، از احتمال برگزاری انتخابات اتحادیه رایانه کشوری در اردیبهشت ماه خبر داده بود.
تغییر رییس اتحادیه در آستانه برگزاری انتخابات اتحادیه کشوری رایانه زنگ آغاز رقابت نهایی برای ریاست اتحادیه کشوری را به صدا درآورد.
ششم خرداد88 اتحادیه کشوری رایانه، داده ورزی و ماشینهای اداری استان تهران تاریخ برگزاری انتخابات را 17 خرداد اعلام کرد و با اعلام اسامی نامزدها از استانهای خراسان، تهران، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد، کرمان، قم، اصفهان، مازندران، همدان ،آذربایجان غربی و فارس، از اعضای هیات مدیره همه استانها دعوت کرد در این انتخابات حضور فعال داشته باشند.
درست سه روز بعد از اعلام تاریخ برگزاری، یعنی نهم خرداد ماه، اتحادیه رایانه تهران در اطلاعیه ای بدون ذکر دلیل، برگزاری انتخابات را در تاریخ مقرر منتفی دانست و از موکول شدن آن به تاریخ دیگر (که با گذشت بیش ازیک سال هنوز نامعلوم است) سخن گفت.
بعدها برخی از فعالان، تحتالشعاع قرار گرفتن انتخابات اتحادیه به دليل برگزاري انتخابات
ریاست جمهوری را توجیه لغو برگزاری انتخابات، سه روز بعد از اعلام تاریخ برگزاری دانستند.
آن روزها پرسش این بود که آیا ششم خرداد که تاریخ انتخابات اتحادیه اعلام شد هنوز تاریخ انتخابات ریاست جمهوری مشخص نشده بود؟
در مورد گفتههای ضد و نقیض امسال مسوولان، با وجود متفق القول بودن شهرام شیرمست و حسن رادمرد در مناسب نبودن زمان پیش رو برای برگزاری انتخابات، این پرسش مطرح است که ثبت نام نامزدها دو ماه قبل از برگزاری انتخابات(حداقل) به طوري که رادمرد از فراخوان و ارسال نامه به استانها ميگوید – چه توجیهی ميتواند داشته باشد؟