تکنولوژی

گوگل به WTO عارض مي‌شود

نام نویسنده: علی ارسلان شهلا

گوگل با همکاری مقامات آمریکایی و اروپایی در حال تهیه پرونده‌اي علیه سانسور اینترنتی است. گوگل در این پرونده مدعی شده که سانسور محتوای تحت وب، مانع بزرگی بر سر راه تجارت جهانی است.

گوگل چندی پيش به دنبال حمله هکرهای چینی به جی‌میل و نگرانی‌های ناشی از ساسور اینترنتی نسخه چینی وب سایت خود را تعطیل کرد. تنش بین گوگل و دولت چین زمانی بالا گرفت که هکرها اکانت جی میل برخی مخالفان سیاسی دولت این کشور را هک کردند.

اگرچه كشور چین بزرگ‌ترین جمعیت کاربران اینترنت را به خود اختصاص داده است اما دولت چین نظارت سفت و سختی را روی محتوای اینترنتی این کشور اعمال مي‌کند. مقامات چینی ادعا مي‌کنند که بخش عمده سانسور اینترنتی فقط شامل محتوای غیراخلاقی مانند قمار یا سایت‌های هرزه‌نگاری مي‌شود.

پرونده‌اي برای WTO

به گفته رابرت بورستین، مدیر سیاست‌های ارتباطی و سازمانی گوگل، این غول اینترنتی در حال همکاری با نمایندگان وزارت بازرگانی و وزارت کشور ایالات متحده و همچنین مقامات اروپایی است تا پرونده‌اي تشکیل و آن را به سازمان تجارت جهانی (WTO) ارجاع دهند.

یکی از جنبه‌های این پرونده، گسترش دسترسی شرکت‌های آمریکایی به مصرف‌کنندگان چینی و توسعه برنامه‌های اقتصادی دولت آمریکاست.

بورستین مي‌گوید: گوگل همانند شرکت‌های دیگر قویا بر این باور است که سانسور اینترنتی، مانع بزرگی بر سر راه تجارت است.

به گفته بورستین، گوگل قصد دارد نتایج جست و جوهای سانسور شده را در صفحات اینترنتی کمتری به نمایش بگذارد که این امر، فضای رقابتی گوگل را در مقابل رقبایی چون سرویس جست‌و‌جوی بادو محدود مي‌کند.

بورستین در ادامه گفت: هدف ما گسترش آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات است. این یکی از اصول مهم کسب و کار ماست.

دولت آمریکا در حال بررسی این موضوع است که آیا مي‌توان از راه قانونی، محدودیت‌های اینترنتی چین را عامل ضرردهی گوگل و سایر شرکت‌های آمریکایی فعال در بازار این کشور آسیایی دانست یا خير. بنابر اعلام مقامات وزارت بازرگانی آمریکا، احتمال مي‌رود مذاکره با طرفین چینی به زودی نتایج جدیدی در پي داشته باشد.

پرونده سانسور اینترنتی برای سازمان تجارت جهانی، نخستین پرونده در نوع خود است و حل و فصل آن ممکن است چند سال به طول انجامد.

ماه گذته یکی از مقامات ارشد کمیسیون اروپا هم دیواره آتش اینترنت چین را یک مانع تجاری خواند و خواستار مقابله با آن در چارچوب سازمان تجارت جهانی شد.

به گفته نیلی کروش (Neelie Kroes)، نایب رییس کمیسیون اروپا، دیواره آتش زمانی یک مانع تجاری به حساب مي‌آید که باعث قطع ارتباط کاربران اینترنت شود و از جریان آزاد اطلاعات جلوگیری کند.

نگرانی گوگل از قوانین اینترنتی ویتنام

گوگل همچنين قوانین اینترنتی جدید ویتنام را نگران کننده ارزیابی کرد و گفت: با اجراي این قوانین، دست دولت ویتنام را برای مسدود کردن وب سایت‌ها و تحت نظر گرفتن فعالیت کاربران باز مي‌گذارد.

گوگل در ادداشتی در وبلاگ سیاست‌های عمومی خود گفت: تحت قوانین اینترنتی جدید ویتنام که ماه آوریل گذشته

به تصویب رسید، تمام فروشگاه‌های اینترنتی شهر‌ هانوی، پایتخت ویتنام باید تا سال 2011 نرم‌افزار مخصوصی را روی کامپیوترهای سرور خود نصب کنند.

هنوز جزییاتی از این نرم‌افزار منتشر نشده، اما به گزارش یک سایت ویتنامی، این برنامه “نرم‌افزار مدیریت فروشندگان اینترنتی” نام دارد. این نرم افزار از سوی دولت ویتنام ارایه شده است.

قانون اینترنتی جدید ویتنام علاوه بر فروشندگان اینترنتی، تمامي ارایه‌دهندگان خدمات اینترنتی از جمله هتل‌ها و کافه‌نت‌ها را نیز در بر مي‌گیرد.

گوگل ماه مارس گذشته اعلام کرد کامپیوتر ده‌ها هزار کاربر ویتنامی به احتمال زياد به یک بدافزار جاسوسی آلوده شده‌اند که به طور مخفیانه فعالیت آنها را ثبت مي‌کند. این بدافزار همچنین علیه وب سایت‌هایی که پروژه دولتی استخراج آلومینیوم در یکی از کوهستان‌های ویتنام را مورد انتقاد قرار داده بودند، حملات اینترنتی ترتیب مي‌دهد.این پروژه که قرار است به دست یک شرکت چینی انجام شود، نگرانی زیادی درخصوص آلودگی محیط زیست به وجود آورده است. یکی دیگر از جنجال‌های این پروژه، نگرانی از هجوم کارگران چینی به یکی از نقاط جغرافیایی حساس و استراتژیک خاک ویتنام است.

گفتنی است دولت ویتنام از اواخر سال 2009 به طور متناوب شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر را مسدود کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا