تکنولوژی

بازداشت گسترده اعضای شرکت های بازاریابی شبکه ای و هرمی

در یک عملیات مشترک پلیس دهها نفر از اعضای شرکت های هرمی و بازاریابی شبکه ای را دستگیر و410 شرکت را پلمپ کرد.

علي تقوي، مدير بخش مبارزه با شركت‌هاي هرمي وزارت اطلاعات نيز كه به طور همزمان در عمليات مشترك پليس شركت كرده بود در خصوص فعاليت شركت‌هاي هرمي گفت: اين شركت‌ها ابتدا عضوگيري صرف مي‌كردند و بعد از آن اقدام به فروش محصولات با چندين برابر قيمت مانند سكه، گردنبد، دستبند و … كردند.

وي گفت: اين شركت‌ها در مرحله بعدي فعاليت خود موضوع سرمايه‌گذاري و وعده سودهاي بالا را در دستور كار خود قر دادند و با وعده‌هاي دروغين سهام شركت‌هاي خارجي را به مردم مي فروختند؛ درحالي كه چنين سهام‌هايي عملا وجود خارجي نداشتند و اين افراد هر از چندگاهي مي‌گفتند كه سهام شما صعود كرده و زماني كه شخصي مي‌خواست پول سهام خود را بگيرد در يك معامله به ميزان زيادي ضرر مي‌كرد و تمامي سرمايه اوليه خود را نيز از دست مي‌داد.

به گزارش ايسنا، مدير بخش مبارزه با شركت‌هاي هرمي وزارت اطلاعات با اشاره به اينكه اين افراد اعضاي خود را از شهرهاي مختلف جمع‌آوري مي‌كردند گفت:‌ همه اين افراد به اتفاق هرمي بودن خود را تكذيب مي‌كنند.

وي تاكيد كرد: مركزيت تمام شركت‌هاي هرمي در هران است چرا كه اين شركت‌ها در شهرستانها خيلي سريع شناسايي مي‌شوند اما تلاش مي‌كنند تا اعضاي خود را از شهرستانها انتخاب كنند.

وي گفت: بررسي‌هاي وزارت اطلاعات نشان داده است عمده اين شركت‌ها در غرب تهران مستقر بوده‌اند چرا كه بايد خانه اعضا نزديك هم باشد تا بتوانند جلسات خود را به راحتي برگزار كنند.

مدير بخش مبارزه با شركت‌هاي هرمي وزارت اطلاعات در خصوص سران شركت‌هاي هرمي گفت: بررسي‌هاي وزارت اطلاعات نشان مي‌دهد سران اين شركت‌ها بيشتر در هنگ كنگ، مالزي و امارات هستند و به طور مشخص در فضاي اينترنتي فعاليت مي‌كنند.

وي به شركت گلد كوئيست اشاره كرد و گفت: سران گلدكوئيست تماما انگليسي، چيني و يهودي هستند.

مدير بخش مبارزه با شركت‌هاي هرمي وزارت اطلاعات با اشاره به اينكه اطلاعات بسيار كاملي از اعضاي اين شركت‌ها استخراج شده است گفت: بررسي‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد 35 درصد اعضاي شركت‌هاي هرمي زن و 65 درصد مرد هستند.

وي عمليات بعدازظهر پنجشنبه پليس در تهران را تير خلاصي به شركت‌هاي هرمي دانست و گفت: تمامي شركت‌هايي كه مدعي‌اند بازاريابي شبكه‌اي مي‌كنند بايد از وزارت بازرگاني مجوز فعاليت دريافت كنند اين در حالي است كه تا كنون چنين مجوزي براي هيچ شركتي صادر نشده است.

مدير بخش مبارزه با شركت‌هاي همي وزارت اطلاعات با اشاره به اينكه به زودي مهلتي براي شركت‌هايي كه بازاريابي شبكه‌اي مي‌كنند تعيين خواهد شد گفت:‌اين شركت‌ها در صورتي كه در مهلت مقرر نسبت به دريافت مجوز اقدام نكنند به هيچ عنوان اجازه فعاليت نداشته و با آنها به شدت برخورد مي‌شود.

وي در خصوص فروش سهام‌هاي خارجي توسط برخي شركت ها گفت: بورس به هيچ كارگزاري اجازه معامله بورس‌هاي خارجي را نداده لذا فعاليت شركت‌هايي كه مدعي‌اند سهام شركت‌هاي خارجي را در ايران به فروش مي‌رسانند غيرمجاز است.

مدير بخش مبارزه با شركت‌هاي هرمي وزارت اطلاعات در پاسخ به سوال ديگري در خصوص اينكه گفته مي‌شود تعداد زيادي از شركت‌هاي هرمي در دانشگاه‌ها فعالند گفت: ادعاي اين كه بيشتر اين شركت‌ها در دانشگاه‌ها فعالند به هيچ عنوان صحيح نيست.

تقوي همچنين در گفتگويي با ايسنا در خصوص تعداد اعضاي شركت‌هاي هرمي در تهران گفت: بررسي‌هاي وزارت اطلاعات نشان مي‌دهد حدود دو ميليون نفر عضو شركت‌هاي هرمي هستند كه 88 درصد آنها مالباخته به حساب مي‌آيند.

وي در خصوص برخورد با سران اين شركت‌ها كه در خارج از كشور حضور دارند تصريح كرد: اقدامات لازم در اين خصوص انجام شده و شش تن از سران اين شركت‌ها تا كنون داوطلبان از خارج از كشور بازگشته‌اند كه در تلاشيم حدود 50 نفر از سران اين شركت‌ها را از خارج كشور بازگردانيم.

به گزارش ايسنا، در يكي از عمليات‌هاي ماموران يگان امداد براي برخورد با شركت‌هاي هرمي كه بعدازظهر پنجشنبه در شهران، ‌ميدان اوستا انجام شد حدود 50 نفر از اعضاي يك شركت هرمي در محل دستگير شدند.

سردسته اين اعضا با اشاره به اينكه نام اين شركت QI است افزود اصل كمپاني كه در هنگ كنگ است پيشنهاد خريد گوشي‌هاي ماهواره‌اي، تورهاي مسافرتي و غيره را ارائه مي‌كند.

وي مبالغ دريافت شده از اعضا را بين 500 تا 4 ميليون تومان عنوان كرد و گفت: درآمد من در همان يك ماه حدود500 هزار تومان بوده است.

سردسته اين شركت هرمي، دفتر را متعلق به خودش دانست و گفت: اهل اصفهان هستم و تحصيلات زيرديپلم دارم.

يكي ديگر از سران اين شركت با اشاره به اينكه سه ميليون تومان براي عضويت پرداخت كرده است گفت: حدود سه ماه است كه فعاليت مي‌كنم و كار را از دوستم ياد گرفته‌ام.

وي با اشاره به اينكه تحصيلات ديپلم دارد گفت: شغل ديگري ندارم و تنها كاري كه انجام مي‌دهم همين كار است.

وي مدعي شد كه شركت ما هرمي نيست و تنها كار بازاريابي انجام مي‌دهد.

اين عضو شركت هرمي افزود: بنده خودم در شركت هرمي در اصفهان كار كردم و طي سه ماهي كه در اين شركت فعالم حدود 250 هزار تومان پورسانت دريافت كردم.

وي با اشاره به اينكه پورسانت دريافتي از طريق ايكارت‌هاي اعتباري به وي پرداخت مي‌شده است گفت: اين ايكارت‌ها را به بالاسري خود مي‌دادم و پول نقد دريافت مي‌كردم.

وي در عين حال تصريح كرد: از 100 درصد سودي كه در اين شركت‌ حاصل مي‌شود 92 درصد مربوط به سران آن در هنگ‌كنگ است و تنها 8 درصد بين ساير اعضا تقسيم مي‌شود.

به گزارش ايسنا، همچنين يكي ديگر از اعضاي اصلي اين شركت كه اهل شيراز بود گفت كه حدود 5 ماه است به اين كار مشغول بوده و با سه ميليون تومان سرمايه‌گذاري تا كنون 5/1 ميليون تومان پورسانت دريافت كرده است.

وي كه مي‌گفت ليسانس پژوهشگري دارد، مدعي شد كه كارش غيرقانوني نيست.

گفتني است ماموران پليس تمامي اين افراد را براي طي مراحل قانوني با حكم قضايي بازداشت كردند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا