نوروز 89 براي بازار لپتاپ بدشگون بود
سرويس خبر- آغاز شدن سال 89 با ورشکستگي يکي از فروشندگان سرشناس لپتاپ شروع سالي سخت براي بازار سختافزار ايران را وعده داد.
به گزارش عصرارتباط، اعلام ورشکستگي آ.ت مدير عامل شناخته شده دو شرکت و صاحب يک فروشگاه که براي سالهاي متوالي جزو توزيعکنندههاي سرشناس به حساب ميآمد خبر از آغاز موج جديدي از بحرانهاي مالي در بازار لپتاپ کشور داد که بسياري آن را فقط ابتداي ورشکستگيهاي مشابه ميدانند.
هرچند رقم بدهيهاي آ.ت به همکاران رايانهايش (با در نظر گرفتن بزرگنماييهاي مرسوم در اين مواقع) از يک و نيم تا 2ميليارد تومان متغير است ولي تقسيم شدن اين ميزان ميان بسياري از کسبه قديمي بازار لپتاپ با مبالغي از 33 ميليون تومان گرفته تا 190 ميليون تومان نشان از آغاز احتمالي موجي از ورشکستگيها در ماههاي آتي سال 89 دارد.
حضور مداوم آ.ت در محل دايمي شرکتش و جلسات متعدد او با طلبکاران و تلاشش در جهت شفافسازي مالي همگي از جمله نشانههاي آشکاري هستند که حکايت از تلاش او براي کاهش نسبي خسارات دارد ولي گويا شرايط نا به سامان بازار لپتاپ تا کنون حتي همين امر را هم غير ممکن کرده است. تلاشهاي متعدد براي ارتباط با اين مدير به نتيجه نرسيده است.
بلاي زيرفروشي
مظلوميان از شرکت شايان که خود از جمله طلبکاران عمده آ.ت است هم عليرغم ضرر قابل توجهي که در اين جريان کرده معتقد است بايد به دنبال جبران نسبي ضرر و زيان بود و بازار جوان لپتاپ بايد از اين وقايع درس بگيرد.
او در گفتوگو با عصر ارتباط، گفت: بيشتر لپتاپهايي که به صورت اعتباري به ايشان فروختيم سوني و از سريهاي S، CW و F بوده است و اکنون با هماهنگي ساير طلبکاران رايانهاي تعدادي حسابدار بالاي سر حسابهاي شرکت و مغازه گذاشتيم تا بفهميم بالاخره اين همه لپتاپ و جنس پولشان کجا رفته است.
مظلوميان در خصوص وضعيت فعلي بدهيها، گفت: فعلا که ايشان خودشان حضور دارند و ادعايشان اين است که برخلاف گذشته دارند شفاف برخورد ميکنند و همه جنسهاي مورد بحث زير قيمت فروخته شده تا خرج بدهيهايي که بعضا به افرادي که بيرون بازار کامپيوتر هستند داده شود ولي دنبال اين هستيم که در اين رابطه اسنادي بگيريم تا دست کم نيمي از بدهيهاي بچههاي بازار کامپوتر صاف شود و مشکل خيلي به بخشهاي ديگر بازار سرايت نکند. هرچند تا همينجا به حيثيت خيليها و خيلي جاها لطمه خورده است. دست کم اگر قسمتي از اين پول دست کساني باشد که دارند با پولشان خريد و فروش ميکنند بهتر از اين است که دست نزولخورها باشد.
مظلوميان که خودش از کسبه پاساژ وليعصر است درباره نتايج بلند مدت اين اتفاق، ميگويد: امروز آسان است که همه تقصيرها را گردن يک نفر بيندازيم ولي واقعيت اين است که اين آدمي که همه به آن اعتماد ميکردند مدير عامل شرکتي بوده که گردش مالي سالانهاش بالاي 12 ميليارد تومان بوده است.
شرايط بازار يک نفر را به اين سمت سوق ميدهد و متاسفانه بازار رايانه اين قدر درايت ندارد که زيرفروش را شناسايي کند و نسبت به آن واکنش نشان بدهد. بدون شک در عصر اين وقايع نه تنها بسياري از شرکتهاي کم بنيهتر هم دچار بحران خواهند شد بلکه تا مدتها بازار لپتاپ حالت انقباضي خواهد داشت.
ارتاک دخيل نيست
سيامک نيکسار -مدير فروشگاه آريا سيستم- در پاساژ پايتخت که خود از جمله موسسان وشرکاي پارس ارتاک است با تاکيد بر آنکه از هفته گذشته آ.ت سمتي در ارتاک ندارد، گفت: دقت کنيد هيچ يک از اين طلبها به شرکت ارتاک برنميگردد.
هرچند در زمان وقوع آنها ايشان مديرعامل ارتاک بوده ولي ارتاک هيچ سهمي در اين بدهيها ندارد و همه اين بدهيها به فروشگاه يا شرکت خود ايشان برميگردد.
او در توضيح شرايط موجود، گفت: مديرعامل جديد ارتاک هم تعيين شده و بهزودي معرفي خواهد و هرچند ما در اين باره جنجالسازي نکرديم ولي خود مجموعه ارتاک و حتي برخي از شرکاي آن جزو طلبکاران اين ماجرا هستند، پس به هيچوجه اين مسايل متوجه ارتاک نيست.